A ofrojne siguri bankat ne Shqiperi ?

free_bird

Primus registratum
Re: A ofrojne siguri bankat ne Shqiperi ?

hahhaha lol /pf/images/graemlins/smile.gif /pf/images/graemlins/smile.gif kordele. E di qe njerezit ketu punojne me dy qetape, jo vetem me dy nje per shtetin e nje per vete por njoh edhe njerz qe punojne me 1 qitap per shtetin 1 per vete 1 per banken ku kane marre kredi edhe ca burra qe punojne me 1 qitap te katert se e kane grune e keqe edhe qe merr vesh nga shifrat. po ajo qe po thoja une eshte se legjislacioni fiscal nuk na mungon ne kete pike ... duhet te behet vetem zbatimi i ligjit

Kordelja

Valoris scriptorum

Tani desha te jap nje opinion timin personal : vallaj ti motra kur hyj neper keto banka mua me duket sikur hyj te VEFA apo te SUDJA dikur , ambiente lluksoze , te ngrohta ne dimer , te fresketa ne vere , goca te reja qe punojne ne kompjuter tamam si te piramidat dikur:) dhe jam vetem 24 vjec jo me nje familiar 50 vjec qe ka djegur te tere kursimet e nje jete neper piramida ne 1997

Ama ti hyke ne Banke per te gjujt thuj /pf/images/graemlins/laugh.gif

O cun, ca te ben ty te mendosh keshtu une s'e marr vesh fare te them te drejte.. :confused:

Per sa u takon atyre kushteve per norma une te kuptoj fare mire, teorikisht ti ke te drejte, por panvaresiht nga kjo Bankat nuk paraqesin ende ndonje rrezik konkret per perdoruesit e tyre, perjashto faktin e tundimit nga keto cupezat e bukra qe ta paskan heq trunin ty... /pf/images/graemlins/wink.gif

Oj po kjo... :shrug:

free_bird

Primus registratum

hahahha lol kordele e filluam te siguria e bankave edhe e cove muhabetin te femrat .. per mua forumin duhet ta mbyllin mbas ores 10.30 se midis 2 f ( femra apo finance ) une zgjedh te paren ....dhashe nje mendim timin, personal per ate qe une ndiej kur hyj neper banka sot kjo ishte e gjitha nuk besoj se ja vlen te diskutohet kaq shume /pf/images/graemlins/tongue.gif

Kordelja

Valoris scriptorum

O zogu lire nuk qe pershtypja ime ajo po jotja, une them qe edhe ay eshte marketing ose deshire per te pryre te rene, ta kam fjalen si mentalitet, neper banka, moshat e tjera jane te lodhme nga jeta lal ne Shqiperi /pf/images/graemlins/wink.gif gra te mudnuara dhe plot me mllefe, dhe mbi te gjitha pa buzeqeshje ne buze dhe pa deshire per hserbim cilesor, sikunder e kerkojne standartet e sotme.Ia vlen edhe ky lloj marketingu them une... /pf/images/graemlins/wink.gif

free_bird

Primus registratum

hehehehe e kush thote qe nuk ja vlen mi amani bile marketingut do ti shtojme edhe nje p te peste pervec ( prize, promotion, place,product ) aman mi kush po thote qe nuk ja vlen /pf/images/graemlins/wink.gif

Kordelja

Valoris scriptorum

Amon re se s'na mjafto gjithe dita me u marr me Politika Financiare e Buxhetime po na lodhni edhe tashi m'darke. :rolleyes: /pf/images/graemlins/smile.gif

Kordelja

Valoris scriptorum

Po mer ai elementi i peste le te jete paranoiake qe shkojne neper banka per me kap nai njale...

Aj shnet se degjeneroi diskutimi ktu... :cool:

une_une

Primus registratum

Vertet sa eshte siguria ne Shqioeri?
Ne Amerike deri ne 100000 dollare eshte siguria eshte 100% pastaj zvogelohet.

Tupac

Primus registratum

lauren

Ne lodhemi neper europe duke punuar e ato pak para qe i bejme nuk jemi as te zotet qe ti strhojme ne nje vend qe eshte i sigurte sic jane cdo banke ne europe ,pse vetem ne shqiperi duhet te mbajme lek ne xhep kur duam te blejme dicka,mos ndoshta do ishte me mire sikur sistemi yne bankar te na ofronte mundesine te blejme me karte kredit edhe ne shqiperi si ne c`do vend ne Europe?

Ne lodhemi neper europe duke punuar e ato pak para qe i bejme nuk jemi as te zotet qe ti strhojme ne nje vend qe eshte i sigurte sic jane cdo banke ne europe ,

STRHOI, DEPOZITOI PARET NE BANKEN E QYTETIT EVROPJAN KU PUNON.

KERKO DEPOZITE TE SIGURUAR NGA SHTETI.

pse vetem ne shqiperi duhet te mbajme lek ne xhep kur duam te blejme dicka,mos ndoshta do ishte me mire sikur sistemi yne bankar te na ofronte mundesine te blejme me karte kredit edhe ne shqiperi si ne c`do vend ne Europe?

NEQOFTESE NUK DO TI MBASH PARET NE XHEP NE SHQIPERI PERDOR TRAVELLER CHECK.

http://www10.americanexpress.com/sif/cda/page /0,1641,16193,00.asp

PO I HUMBE TI ZEVENDESOJNE BRENDA 24 ORESH.

tirana

Primus registratum

Jan goxha te sigurta. Furgonat e pareve i kane te blinduar dhe te shoqeruar nga njerez te armatosur dhe me antiplumb.

ps. Meqe ne titull nuk eshte specifikuar per cilen siguri behet fjale, u mundova te kap njerin aspekt te sigurise se parave te popullit, ate te trasportit.

....thojn masnej qe jam kok e sum jash teme!!

Kordelja

Valoris scriptorum

/pf/images/graemlins/laugh.gif

Traveller's Cheques apo me bojne syte mu :idea: , kjo qeka c'qeka :shrug:

Nje ide dhe Muno, nje ide... :shrug:

Isabelle

Valoris scriptorum

Nejse, travellers cheques jane nje zgjidhje e perkohshme dhe perdoren nga individe qe udhetojne per te mos rrezikuar mbetjen pa para ne raste emergjensie (tip zhvatje /pf/images/graemlins/laugh.gif cantash, ose dhe me keq/mire - 'futje duresh' /pf/images/graemlins/laugh.gif ).

Nuk besoj se jane relevante ne lidhje me aspektin e diskutuar me siper mbi funksionimin e bankave ne pergjithesi ne Shqiperi...

Kordelja

Valoris scriptorum

Nuk besoj se jane relevante ne lidhje me apesktin e diskutuar me siper mbi funksionimin e bankave ne pergjithesi ne Shqiperi...

:thumbsup:

Edhe une ate po thoja... :shrug:

alinos

Forumium maestatis

Duke prekur disa aspekte te ceshtjes:

Ne Shqiperi mund te perdoresh debit cards, sepse FEFAD Bank, American Bank dhe ALPHA Bank ofrojne cashing points prane filialeve te tyre sidomos ne Tirane dhe disa nga rrethet me te medha. Por nuk mund te blesh me to ne dyqane, pervec rastit te ndonje hoteli luksoz si Rogner.
Banka Amerikane ka cash point edhe ne aeroportin e Rinasit, ma merr mendja per qytetaret e huaj qe u duhet te paguajne $10 tip vize per te hyre ne Shqiperi.
Po keshtu ofrohen edhe traveller's checques per bisnesmenet dhe kjo praktike ka vite qe zbatohet.

Siguria ne bankat shqiptare vihet ne dyshim sidomos kur mendohet se nje perqindje e larte e tyre (nuk e di shifren e sakte, por mbi 50%) kontrollohet nga Bankat Greke (ALPHA Bank, Banka Tregtare Kombetare e ndonje tjeter), ku per pak desh ju shtua dhe Banka e Kursimeve ne perpjekjet e saj per privatizim. Mendohet se nje prishje apo ferkim i marredhenieve me shtetin fqinj mjafton qe te terheqin fondet e tyre, dhe bankat shqiptare ose gjysem qe operojne ne Al te falimentojne.
Mungesa e transparences nga ana e shtetit dhe e privateve per pronaret legjitime te ketyre bankave, si edhe mungesa e sqarimeve se deri ne c'pike mund te shkoje katastrofa nese ndodh nje gje e tille bejne qe te vihet ne dyshim siguria qe ofrojne bankat shqiptare.

...