a ndikon pak edhe jeta bahkesheshortore ne shoqeri e megjer

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
une mendoje qe nje jete bashkeshortore e lumtur ka efekt ne shoqeri.njeriu eshte i lumtur si mashkulli dhe femra krenohen per diqka,dhe jane te lire si ne shoqeri dhe ne familje kurse nje qift qe nuk eshte i lumtur ata jane ose e ndiejn veten fajtor para gjdo kujt dhe para femijeve te vete,kshtu qe--- nje qift i lumtur - nje shoqeri e lumtur -nje familje e lumtur dhe femije te lumtur ku gjindet lumturia me e qmueshme ne kete jete...

Hektor12

Locus omnem
Do te them vetem kete

Gruaja u krijua nga brinja e burrit, e jo nga këmbët për të qenë e shkelur, as nga koka për të qenë më e ngritur se burri. Por nga ana (krahu)... Brinjët për të qenë e barabartë, Krahun për të qenë e mbrojtur dhe afër zemrës për të qenë e dashur...!

Hektor12

Locus omnem
edhe kete ;
E kufizon ne shoqeri dhe aktivitete te tjera ... pse e thjeshte ... perkushtim familjes

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
nje burre i lumtur eshte i lumtur edhe ne shoqeri,
nje grua e lumtur eshte e lumtur edhe ne shoqeri,
nje qift u lumtur edhe shoqeria e lumtur,etj

Hektor12

Locus omnem
pse kujton se do kem kohe per shoqeri kur jam ne shoqerine e nje personi qe do kaloj jeten jo me ne kohen e dikurshme ... fillojne gjera te tjera familja eshte e ndertuar mbi bazen jo vetem te lumturise por perkushtim ne rradhe te pare impenjim dhe bashkejetese reciproke mendimi, besimi integriteti dhe skam nevoje per vleresimin e shoqerise jam apo sjam i lumtur ate e kam me ate qe do kaloj pjesen e mbetur te jetes ...

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
pak ashtu eshte qysh po thu ti po jo shka kum desht me thane une,ka lloj lloj shoqerie ,po per shoqerin e mirefillt,rrethi ku jeton,e jo per shoqeri te huaj ose te drogume etj.
njeriu nuk ka nevoje per vlersimin e shoqerise por njeriu e jep vlersimin vet para shoqeris,para familjes para femijeve te vet,etj.por nejse secili e jep mendimin e vet aq sa di,

Hektor12

Locus omnem
spo permend kush shoqeri te droguar as po flitet per te ... per shoqerine ku jeton qe ke pas para se te martohesh ... Ne diber ka nje zakon kur mbyllet nusja me dhandren ne dhome ... shoket e dhenderit vihen ne dy rreshta dhe e rrahin sepse e dine se sdo kene shanc te shpenzojne shume kohe me me te se ka preokupime te tjera ...

Hektor12

Locus omnem
thelbi i dashurise dhe lumturise eshte kjo;

Një dashuri e vërtetë për të cilen janë dashur vite të tëra për ta ngritur,nuk mund të vdesë brenda disa minutave. Ajo të thërret për tu bërë shpirtgjerë, për t'ia falur gabimin atij/asaj me të cilin ke jetuar me dashuri, sinqeritet, besnikëri e bujari...

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
aj zakon eshte te gjithe shqiptaret,te gjithe edim qe familja eshte ne ren te pare,duhet me punu,me kriju familje e shum e shum sene tjera kto i di secili,por zdo te thote se ,une u martova e tashe kame obligime tjera dhe me harru shoqerin ose shoket qe e meritojn,per nje njeri qe eshte njeri aje eshte per te gjith si per familje siper grue si per shoqeri,nje njeri qe sasht per veti aj sasht per kerkan...