A mund të kontrollohet kriminaliteti?
Ndërtohet pyetja kështu sepse i përgjigjet më shumë së vërtetës se sa duke thënë: A duhet të kontrollohet kriminaliteti?
Nuk është kaq pa vend, konsideruar krimet që ndodhin në Shqipëri. Duke sqaruar natyrën e tyre, në këtë masë që arrin ta bëjmë, në atë masë edhe ndihmon secilin prej nesh të shmangemi.
Kush kryen një krim, a duhet quajtur si një subjekt i cili duhet riedukuar?
Përse po?
Përse jo?
Mos është më mirë vetëm ta neutralizojmë?
Domethënë të futet në burg dhe ta quajmë të përfunduar çështjen, përsa është e tillë. Mirëpo, këtu përballemi me një diçka tjetër e cila lëkund qëndrimin tonë. Rrallëherë neutralizimi është i përjetshëm, më shpesh ndodh që një ditë krimineli del nga burgu.
Çduhet të ndodhë me ne?
Çduhet të ndodhë me të?
Ndalemi te këto dy pyetje që zbulojnë më shumë se çdo tjetër shqetësimin tonë.
Ndërtohet pyetja kështu sepse i përgjigjet më shumë së vërtetës se sa duke thënë: A duhet të kontrollohet kriminaliteti?
Nuk është kaq pa vend, konsideruar krimet që ndodhin në Shqipëri. Duke sqaruar natyrën e tyre, në këtë masë që arrin ta bëjmë, në atë masë edhe ndihmon secilin prej nesh të shmangemi.
Kush kryen një krim, a duhet quajtur si një subjekt i cili duhet riedukuar?
Përse po?
Përse jo?
Mos është më mirë vetëm ta neutralizojmë?
Domethënë të futet në burg dhe ta quajmë të përfunduar çështjen, përsa është e tillë. Mirëpo, këtu përballemi me një diçka tjetër e cila lëkund qëndrimin tonë. Rrallëherë neutralizimi është i përjetshëm, më shpesh ndodh që një ditë krimineli del nga burgu.
Çduhet të ndodhë me ne?
Çduhet të ndodhë me të?
Ndalemi te këto dy pyetje që zbulojnë më shumë se çdo tjetër shqetësimin tonë.