A mendoni se Berisha ka gisht ne trafikun e armeve?

komino

Valoris scriptorum
Re: A mendoni se Berisha ka gisht ne trafikun e armeve?

ne fakt ke te drejte ne ato qe thua

ne fillim te diskutimit the qe ata kane shumicen e voatave te popullit shqipetar

pikerisht per te ndryshuar kete ralitet (shumicen e votave) behen diskutime e analiza politike (sa e shume infomacion e sa me shume interpretime te informacionit te kemi aq me mire do te votojme)

Fakti qe lesi mbron interesat e veta nuk ka asnje rendesi.
Rendesi kane faktet qe ai solli (mund ti kish sjelle kushdo tjeter dhe asgje nuk do te ndryshonte ne kete diskutim)

Elita politike ka nje rol shume te rendesishem jo vetem ne administrimin e te mirave materiale te nje shteti por edhe ne administrimin e kultures e moralit te komunitetit.

Pikerisht nga kultura e morali nis zhvillimi.

Ti ke te drejte kur thua qe nuk duhet te kerkojme fajet e fajtoret VETEM lek elita politike por edhe ne kulturen sociale

Une mendoj se kam te drejte kur them qe nuk mund te kerkojme fajet e fajtoret VETEM tek kultura sociale por edhe ne faktoret me ndikues tek kjo kulture (klasa politike)

nano qendron ne pushtet sepse shume vete kane frike se mos " te tjeret" votojne berishen dhe anasjelltas

Nevojitet nje pakt social i heshtur me te cilin shqipetaret i premtojne njeri tjetrit qe nuk do te votojne nanon e berishen

Ky pak social, meqenese eshte i heshtur, ka nevoje per shume pune dhe une mendoj se analizat qe nxjerrin ne dukje te metat e njerit dhe (jo ose) tjetrit jane themelet e ketij hapi te madh te shoqerise shqiptare.

komino

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga -gene-:
[qb] eshte e sigurt qe nano ka gisht ne trafikun e armeve me kosoven gjate luftes me serbine

nga nje teme ku analizohej traskriptimi i bisedes se famshme te regjistruar midis nanos e femi abdiut lind nevoja te diskutohet ne vecanti pjesa e transkriptimit ku permendet implikimi i berishes lidhur me bukoshin

Me siguri qe nano nuk duhet votuar ne zgjedhjet e ardhshme
Po Berisha

(personalisht edhe pa kete nuk do te kisha votuar asnjerin prej tyre)

po sjell ate pjese te transkriptimit qe na intereson dhe perpiqemi ti nxjerrim nje kuptim bisedes (si e kupton sejcili sipas mendjes se vet dhe me qetesi)

ps. nuk pretendoj qetesi nga salinistet e zakonshem apo nga nanoistet por shpresoj ne moderimin e temes [/qb]

blendiys

Primus registratum

..dhe ishte nje here,"ja ujku,po gjurmet"...
Tani qe "ujkun" dhe "gjurmet" i njohim,perseri do te duhet nje guralec nen rrote !

Thuje mer mik paster <span style="font-weight: bold">nuk me pelqen Sala</span> ,po kush vjen pas tij eshte shpetimtari.

Fatos Nano&amp; CO vazhdon te vjedhe dhe te perdhunoje Shqiperine,te flase ne emer te saj ne momente te papergjegjeshme,deliri dhe egoje.

Ti -gene- je karte e djegur,ti gjithmone ke shkruar/shkruan kunder politikes se Berishes dhe gjithmone kerkon alibi per Nanon.
Per dicka me vjen keq,Shqiptaret gjithmone do te kapen me mediat e Lesit,si dikur kur shkruajti <span style="font-weight: bold">O djem rrembeni pushket,ja vdekje ja liri</span> dhe me <span style="font-weight: bold">te paprituren e rradhes</span> (ne kete rast transcripti i Lesit).

Fjala ime do te ishte: Shqiptar,mos rri po duku,Shqipetar!!!

DFV

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Truth_Matters:
[qb] Te rrime shtrember e te flasim drejt, ajo qe tha Regele eshte e vertete. Si Nano ashtu dhe Berisha nuk duhet te kene me te ardhme ne jeten politike Shqiptare. Njerezit jane te lodhur nga keta mashtrues hipokrite dallaveraxhinj komuniste. Berisha ishte diktator me i keq se Enveri. Te pakten Enveri te thoshte mos fol kunder tij, kurse ai nga njera ane thoshte &quot;demokraci, demokraci&quot; nga ana tjeter ta fuste me leve kokes po te thote gje kunder tij. Ajo qe beri ne '97-ten s'i ka ardhur fundi akoma. Pasojat vazhdojne ne ndihen dhe s'kane mbaruar. Maskarai vrau popullin e vet. Nano pastaj dihet.

Me vjen cudi si ka shqiptare sot qe perkrahin njerin apo tjetrin. Ata te dy jane turpi i kombit. Politikanet shqiptare kane nivel banal te te shprehurit, jane imorale. Turp! Turp! Turp! Flasin si rrugace, me keq se adoleshentet!

Eshte koha t'i vihet kapaku atij kapitulli te veshtire ne historine tone, me gjithe Nanon e Berishen per nje Shqiperi te re, qe do te ndryshoje gjerat. [/qb]
--------------------------------------------------
Nuk i heq as edhe nje presje keti postimi.
bernd a ka shume njerez qe mendojne se popujt jane fajtor per korrupsionin, perdhunimin,kriminalitetin, vjedhjen dhe varferimin deri ne palce qe u behet atyre?
Une nuk mund te imagjinoj se qeveritaret jane engjej te rene nga qielli ,kurse eshte pikerishte populli &quot;maskara&quot; &quot;i korruptuar&quot; &quot;hajdut&quot; qe i ka prishur keta politikane dhe qeveritare &quot;engjej&quot;!
Oh Gjin , po si e ke emrin ti oh Gjin?
Nano dhe Berisha te dy bashke, me bandat e tyre hajdute jane ata qe e shkaterruan Shqiperine, jane ata qe e perveluan,qe na ndane nga njerzit e familjes per se gjalli,jane pikerishte ata qe krijuan dhe organizuan kete klase politike te ndyre.
Populli ka vetem nje faj, se njehere i beson njeres bande hajdute dhe heren tjeter bandes Kriminele.
I vetmi shpetim nga kjo katraure e qelbur qe ndertoj Nano me Berishen eshte qe asnje vot te mos hidhet per PD dhe PS.

blendiys

Primus registratum

Or trim,politika e Sales dhe e PD-se ne pergjithesi ne ate kohe u transformua dhe u servir nepermjet mediave nga ata qe sot jane pergjegjes te katrahures dhe turpit.
Nuk late qoshe dhe moment pa akuzuar Salen,tashme qe e bardha po shndrit (e zeza thuaj)doni dosido qe dhe Sala te kete barren e tij te &quot;fajit&quot;.

Nuk ka faj Sala sepse ne rrembyem armen kunder njeri-tjetrit,vrame dhe masakruam per nje borxh te dikurshem apo nje inat banal,dhe per te gjitha keto Sala ishte fajtori.
Rrembyem motrat tona,i shitem ne Itali e gjetke dhe si gjithmone Sala eshte pergjegjes.

EB

Primus registratum

-gene-,
Kesaj temes ia ke fut kot (titullin te pakten). C'rendesi ka ca mendojne robt, rendesi kane faktet. Pa fakte te gjithe opinionet do te ishin te njeaneshme, dhe most likely pa vlere, dhe si rrjedhim tema jote s'ia arrin qellimit, sic po e shef dhe vete. Te tilla tema gjithmone kthehen ne grricje te atyre qe jane te flakur pas Nano mafiozit dhe atyre qe jane simpatizante te Sales dhe tema del komplet nga kontexti i fillimit.
Pastaj pse mos ke ndonji analist politik ketu tek AF qe do te te ktheje pergjigje dilemes tende?

Kondrapedali

Kondrapedali

Kam përshtypjen që këtu është ngatërruar shitja e armëve, karburantit, etj. nga shteti (gjë që është më se normale) për të mbushur kasën e shtetit me shitjen e armëve për të mbushur kasën e Tos Qorrit, Abdiut e të birit, etj.

Në rastin e parë askush nuk mund të kërkojë llogari pasi është një tregti e ligjshme e bërë nga shteti në bazë të ligjeve të tij (për më tepër që është kërkuar edhe aprovimi i opozitës). Në rastin e dytë, Nano ka arritur deri aty sa të ndryshojë ligjin mbi trafikun e armëve me qëllim që të pasurohet pa i hyrë gjemb në këmbë!

Kështu përsa i përket trafiqeve Berisha me Nanon janë si dita me natën.
<span style="font-weight: bold">Nuk dua të mbroj Berishën për ato që ka bërë</span> por secili duhet të marrë hakun. Nëse dikush këtu niset nga mllefe personale le ta thotë hapur sepse edhe kjo është një arsye e vlefshme për një pjesë të shqiptarëve (ata që janë rrahur nga SH.I.K në 95-96) për të urryer Berishën. Por mos bini në nivelin e llucit dhe t'i vini faje që nuk i ka Berisha. Gafat e Berishës janë madhore por kurrsesi nuk mund të akuzosh Berishën për anti-atdhetarizëm (vetë arsyet e rrëzimit të tij e provojnë: flas për samitin e Madridit), kriminel (ka shumë idiotë që thonë akoma sot që Sala armatosi popullin që të rrëzonte pushtetin e tij
eek.gif
) apo ata që kanë qejf ta quajnë bajraktar (bajrak unë quaj këtë të sotmin ku kryeministri tredh gjithë deputetët e partisë së tij
shrug.gif
).
Shumë persona mund të mundohen të akuzojnë Salën për njëmijëenjë të zeza por asnjëherë nuk do gjejnë prova për përfitime materiale nga Sala!

Si përfundim, do thoja që pyetja të shtrohej: A mendoni se edhe shteti shqiptar i 92-97 ka gisht në tregtinë e armëve? A është e ligjshme kjo tregti?

DFV

Primus registratum

Sa per te qeshur kur lexon prralla per xhaxhi Sali idjotin qe per 6 vjet ne krye te Shqiperise nuk arriti te bente asgje nga ato te cilat i premtoj popullit!
Berisha me mesimet e partis se punes ne koken e tij e ktheu demokracine e brishte shqiptare, enderren e mijra studentve dhe te rinjve shqiptare, ne nje shtet te ri te diktatures ku shefi i shikut Bashkim Gazidede ishte frymezyesi shpirteror i dr. rrumpalles!!
Ne se Fatos Nano eshte sot nje krye bandit ne krye te qeveris shqiptare ,kjo i dedikohet ne radh te pare vet Sali Berishes dhe opozites se sotme shqiptare qe vazhdon te tremb popullin shqiptare me idjotizmat qe bejne.
Kaq shpejte e harruat ju se jo me shume se dy vjet te shkuara ishte po ky Berishe qe e beri Nanon nje engjell te pa perlyer me pislleqet e ndyresirat qe ndodhnin ne PS.
Berisha arriti deri aty sa the , se kush shan Nanon ka share PD, bile u arrit deri aty sa njerzit e PD e desheronin Nanon te ishte i PD!!!!
Aq sa Nano eshte pergjegjes per shkaterrimin e vlerave te qeverisjes po aq pergjegjes eshte dhe Berisha per shkaterrimin e shtetit shqiptare, prandaj ata te dy bashke me partit e tyre duhen hedhur ne plehra.

Kondrapedali

Kondrapedali

Fillimisht postuar nga DFV:
[qb] Sa per te qeshur kur lexon prralla per xhaxhi Sali idjotin qe per 6 vjet ne krye te Shqiperise nuk arriti te bente asgje nga ato te cilat i premtoj popullit!
Berisha me mesimet e partis se punes ne koken e tij e ktheu demokracine e brishte shqiptare, enderren e mijra studentve dhe te rinjve shqiptare, ne nje shtet te ri te diktatures ku shefi i shikut Bashkim Gazidede ishte frymezyesi shpirteror i dr. rrumpalles!!
Ne se Fatos Nano eshte sot nje krye bandit ne krye te qeveris shqiptare ,kjo i dedikohet ne radh te pare vet Sali Berishes dhe opozites se sotme shqiptare qe vazhdon te tremb popullin shqiptare me idjotizmat qe bejne.
Kaq shpejte e harruat ju se jo me shume se dy vjet te shkuara ishte po ky Berishe qe e beri Nanon nje engjell te pa perlyer me pislleqet e ndyresirat qe ndodhnin ne PS.
Berisha arriti deri aty sa the , se kush shan Nanon ka share PD, bile u arrit deri aty sa njerzit e PD e desheronin Nanon te ishte i PD!!!!
Aq sa Nano eshte pergjegjes per shkaterrimin e vlerave te qeverisjes po aq pergjegjes eshte dhe Berisha per shkaterrimin e shtetit shqiptare, prandaj ata te dy bashke me partit e tyre duhen hedhur ne plehra. [/qb]
Shumë dakort me këtë DFV por problemi i shtruar nuk është ky
shrug.gif
.

regele

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Kondrapedali:
[qb] Kam përshtypjen që këtu është ngatërruar shitja e armëve, karburantit, etj. nga shteti (gjë që është më se normale) për të mbushur kasën e shtetit me shitjen e armëve për të mbushur kasën e Tos Qorrit, Abdiut e të birit, etj.

Në rastin e parë askush nuk mund të kërkojë llogari pasi është një tregti e ligjshme e bërë nga shteti në bazë të ligjeve të tij (për më tepër që është kërkuar edhe aprovimi i opozitës). Në rastin e dytë, Nano ka arritur deri aty sa të ndryshojë ligjin mbi trafikun e armëve me qëllim që të pasurohet pa i hyrë gjemb në këmbë!

<span style="font-weight: bold">Nuk dua të mbroj Berishën për ato që ka bërë</span> por secili duhet të marrë hakun. Nëse dikush këtu niset nga mllefe personale le ta thotë hapur sepse edhe kjo është një arsye e vlefshme për një pjesë të shqiptarëve (ata që janë rrahur nga SH.I.K në 95-96) për të urryer Berishën. Por mos bini në nivelin e llucit dhe t'i vini faje që nuk i ka Berisha. Gafat e Berishës janë madhore por kurrsesi nuk mund të akuzosh Berishën për anti-atdhetarizëm (vetë arsyet e rrëzimit të tij e provojnë: flas për samitin e Madridit), kriminel (ka shumë idiotë që thonë akoma sot që Sala armatosi popullin që të rrëzonte pushtetin e tij
eek.gif
) apo ata që kanë qejf ta quajnë bajraktar (bajrak unë quaj këtë të sotmin ku kryeministri tredh gjithë deputetët e partisë së tij
shrug.gif
).
Shumë persona mund të mundohen të akuzojnë Salën për njëmijëenjë të zeza por asnjëherë nuk do gjejnë prova për përfitime materiale nga Sala!

Si përfundim, do thoja që pyetja të shtrohej: A mendoni se edhe shteti shqiptar i 92-97 ka gisht në tregtinë e armëve? A është e ligjshme kjo tregti? [/qb]
Kondrapedal, per nga mosha qe besoj se ke, mendoj se ti duhet t'i mbash mend shume mire periudhat per te cilen flet, prandaj po te pergjigjem, pasi i ngaterron gjerat!
Ne kohen e Saliut nuk u diskutua dhe nuk u ngrit asnjehere problemi i tregtise me nafte dhe asnje ketu ne forum nuk e ka ngritur ate! Atehere u ngrit problemi i KONTRABANDES me nafte (qe eshte e ndryshme nga tregtia e ligjshme) qe lejonte shteti i Saliut! Kjo kontrbante kishte si destinacion final armikun shekullor te shiqptareve, Serbine, dhe e krye ne kushtet e nje embargoje mbare boterore! Nese ti shikon ndonje ligjshmeri ne kete muhabet eshte problemi yt, por mos u ngaterro me ca fakte reale! Ne mars 1994, kohajone, shkroi per disa afera te qeverise shqiptare e cila tregtonte ilegalisht, fshehur nga insitutcionet nderkombtare arme drejt Afganostanit! Ne gazeten e asaj kohe u botuan dhe fotokopje te kontrates se nenshkruar me nje ndermjetes kroat! Pra, eshte i njejti Nikolle Lesi qe e ka vene ne dukje kete gje!

Nuk e kuptova cfare paralelizmi doje te beje me udheheqjen e Berishes dhe me demonstrat e shtypura me dhune prej tij...beson se nuk asnje lidhje ? &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/smile.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; Eshte shume naive te pohohet kjo...

Renia e Saliut nga pushteti eshte shume me e thjeshte nga c'e paraqet ti! Nuk ka te beje me samitin e Madridit, por ka te beje me respektimin e te drejtave te njeriut, gje qe Saliu nuk e beri asnjehere ne vitet qe udhehoqi! Ky mosrespektim arriti kulmin me 1996! Lenia dhe nxitja e firmave piramidale ku laheshin parate nuk ishte gje qe mund te tolerohej nga Perendimi, prandaj Saliu e hengri! Mosbindja e tij nga thirrjet e Euopes beri qe ai te humbe mbeshtetjen e saj!

Persa i perket 1997, nuk di qe te kete njeri ta kete akuzuar Saliun qe armatosi popullin dhe si rrjedhim ai supozimi yt (me te cilin dhe ti vet qesh) se Saliu aramtosi popullin per te humbur pushtetin nuk qendron! E verteta eshte se Sali Ram Berisha, pati paturpesine dhe antishqiptarizimin te armatose vetem nje pjese te popullsise dhe pikerisht militantet e tij! Ai u dha arme rrugeceve te partise se tij (sepse intelktualet nuk kishin c'e donin armen) dhe filloi te bente resione nga me te ndryshme ne popull! Kujtoni neper qytetet tuaja kush pati arme ne fillim! Ne qytetin tim, te gjithe komshinjte e mij hoora, vune flamurin e PD-se ne ballkon, moren arme direkt nga selija e PD-se dhe provokonin njerezit! Atehere, keto plehra nuk kane si te kene justifikim ne shoqerine tone! Nese i mbrojme, nuk je gje tjeter, vetem nje produkt qe mban me shume ere i ketyre!

Sali Berisha vertet nuk ka dhene prova korrupsioni. Kjo eshte gje e mire, por nuk do te me shqetsonte qe te kishte vjedhur dhe ai, por te ishte ende sot ne pushtet, te kishte shmangur 97, te kishte udhehequr drejt, te kishte respektuar te drejtat e njeriut dhe t'i kishte dhene seicilit ate qe i takonte. Nese keto gjera nuk i kane bere keta te tjeret, kjo i ben ata edhe me te ndyre se Saliu, pasi edhe ata e paten shansin e tyre!

Midis periudhes 1992-1997 ka patur kontrabande armesh dhe nafte, tregti nuk di te kete patur, por edhe nese ka patur shteti ka patur gisht, pasi eshte mese e llogjikshme qe keto afera te drejtohen nga shteti! Ne Shqiperi, madje as Fatos Nanoja, nuk kane mundesi te abuzojne ne menyre te tille me nje pasuri aq te madhe dhe qe kontrollohet aq shume sic jane armet! Per mendimin tim eshte e qarte qe shteti shqiptar ka patur gisht, madje ka drejtuar dhe udhehequr tregtine e armeve drejt Kosoves! Nese kjo eshte bere e fshehur eshte kryer edhe per t'i shpetuar veshgimit europian! Cilado qofte menyra e tregtimit te armeve ne Kosove, bravo shqiptareve qe ndihmuan Kosoven martire dhe qe qerruan njehere e per gjithmone pushtimit serb nga trojat tonat etnike!

A ka vjedhur Nano? A ka perfituar? Koha dhe drejtesia do ta provoje dhe per kete ai do te paguaje!

Kondrapedali

Kondrapedali

A ka vjedhur Nano? A ka perfituar? Koha dhe drejtesia do ta provoje dhe per kete ai do te paguaje!
Regele, nuk e di se si e kupton ti atë që kam shkruar unë por kjo që kam cituar më lart për Nanon është baza e debateve të hapura dhe implikimi në tregtinë e armëve kërkohet nëpërmjet kësaj teme t'i vishet edhe një figure tjetër të politikës shqiptare. Në diskutimin tim, nuk kam analizuar të metat e Salës por vetëm i kam përmendur ato (pasi do shumë kohë të përmenden ato. Për mendimet e mia në lidhje me gabimet e Salës mund t'i gjesh në tema të tjera më të hershme).
Përsa i përket tregtisë (kontrabandës) së naftës dhe armëve gjatë viteve të luftës së Bosnjes desha të them që është kryer nga shteti shqiptar siç është normale për shtete të tjera. Nuk është kryer vetëm me kokë të Salës apo ndonjë qeveritari tjetër shqiptar por është lejuar si një mjet financimi për Shqipërinë. Po të mos kishte kryer kontrabandën shteti shqiptar, Europës e SH.B.A do t'i duhej të derdhte vetë ato shuma.
Për rënien e Salës mos u bë naiv. Nuk ishte dhunimi i të drejtave të njeriut apo budallalliqe të tilla që shkelen me këmbë çdo ditë nga demokracitë botërore që e hodhi poshtë Salën por deklarata e tij që &quot;Po e prekët Kosovën Shqipëria do shpalli luftë&quot;. E ke idenë se ç'do të ndodhte po të ishte Sala në pushtet në 98-99? Sot rrezik nuk do kishte më çështje Ballkanike apo popuj ballkanikë. Nuk po shkoj më tej pasi janë supozime mbi një krizë tepër të rrezikshme!
Përsa i përket armatimit të një pjese të popullsisë nga PD më lejo të theksoj se kjo ishte një kundërpeshë ndaj disa partizanëve të PS. Kjo ishte një ndër gabimet e PD dhe nuk e justifikoj apo diskutoj. Çështja shtrohet mbi ngjarjet e 97 (jo para saj) kur qeveria dha dorëheqjen, etj, pra pasi &quot;demonstruesit&quot; kishin arritur shumë rezultate. Duke gjykuar nga diskutimet e tua do thoja që je rreth 23-24 vjeç dhe i shikon ato ngjarje me pak naivitet. Shumë shqiptarë e bëjnë në fakt. Ata neglizhojnë faktorin e huaj në ngjarjet e 97.
Ajo analiza që bën ti mbi Lesin si shembësin e Salës si dhe varrmihësin e mundshëm të Tosit e pranoj deri diku. Dihet që Lesi mbështetet nga të tjerë dhe prandaj është i &quot;paprekshëm&quot; nga pushteti.
Pra për të ardhur tek përfshirja e Salës në tregtinë e armëve për përfitime personale, që është edhe subjekti që duhet rrahur, unë mendoj që jo vetëm Sala por edhe shumë të tjerë që janë akuzuar nga publiku nuk e kanë bërë për përfitime personale!

komino

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga Blendi@:&lt;br /&gt;[qb] ...
Ti -gene- je karte e djegur,ti gjithmone ke shkruar/shkruan kunder politikes se Berishes dhe gjithmone kerkon alibi per Nanon.
[/qb]
Jam karte e djegur se nuk jam dakort me kthimin e Berishes ne pushtet???????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mbase ke te drejte po une vazhdoj te mos jem dakort me kthimin e berishes ne pushtet dhe vazhdoj te mendoj se me largimin e Nanos nga pushteti (mundesisht ne zgjedhjet e ardhjshme) duhet ti japim fund rrethit vicioz qe po na merr shpirtin

Ti je shume i lire te mos mos jesh dakort me mua por besoj se do te me lejosh te vazhdoj te shpreh e mbeshtes mendimin tim sa here te desheroj
shrug.gif

komino

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga Blendi@:&lt;br /&gt;[qb] Or trim,politika e Sales dhe e PD-se ne pergjithesi ne ate kohe u transformua dhe u servir nepermjet mediave nga ata qe sot jane pergjegjes te katrahures dhe turpit.
... [/qb]
megjithese jashte teme po te pergjigjem (fatkeqesisht mjafton nje pyetje retorike)

Per TVSH e ke fjalen?????!!!!!
(nuk di se sa televizone - media me masive - te tjera kish ne ate kohe &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/wink.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; )

komino

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga the_buzz:
[qb] -gene-,
Kesaj temes ia ke fut kot (titullin te pakten). C'rendesi ka ca mendojne robt, rendesi kane faktet. Pa fakte te gjithe opinionet do te ishin te njeaneshme, dhe most likely pa vlere, dhe si rrjedhim tema jote s'ia arrin qellimit, sic po e shef dhe vete. Te tilla tema gjithmone kthehen ne grricje te atyre qe jane te flakur pas Nano mafiozit dhe atyre qe jane simpatizante te Sales dhe tema del komplet nga kontexti i fillimit.
Pastaj pse mos ke ndonji analist politik ketu tek AF qe do te te ktheje pergjigje dilemes tende? [/qb]
si fillim, titulli i temes ishte NJE PYETJE per diskutim dhe per kete arsye nuk ka mundesi t'ia kem futur kot.

Persa i perket nevojes se fakteve jam 100% dakrot me ty po ajo pjesa e transkriptimit qe solla ESHTE NJE FAKT (gjithnje nese nuk vertetohet qe transkriptimi eshte i sajuar)

ne kete bisede ka fakte te mjaftueshem per te denuar Nanon (po kjo nuk do shume mend dhe as shume diskutime) dhe fakte te mjaftueshem per te denuar Berishen (keshtu mendoj une te pakten - tema ka qellim te marre mendimin tuaj pikerisht ne kete pike dhe jo te flase per salen ne pergjithesi).

Nese nuk je i bindur qe eshte i mjaftueshem, te ftoj te informohesh mbi numrin e politikaneve italiane qe dergjen burgjeve (apo te pakten jane gjykuar e denuar) sepse permendeshin negativisht(si berisha-apo edhe me pak) ne biseda autoinkriminuese te mafiozeve te ndryshem (si nano)

Fakti qe disa &quot;militanteve&quot; nuk i pelqen ky diskutim e perpiqen ta devijojne (se ndonje mendim konkret bazuar ne transkriptim nuk pashe) nuk ben gje tjeter vecse me nxit te vazhdoj me tej.

komino

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga Kondrapedali:
[qb] Kam përshtypjen që këtu është ngatërruar shitja e armëve, karburantit, etj. nga shteti (gjë që është më se normale) për të mbushur kasën e shtetit me shitjen e armëve për të mbushur kasën e Tos Qorrit, Abdiut e të birit, etj.

eek.gif
shrug.gif
).

Si përfundim, do thoja që pyetja të shtrohej: A mendoni se edhe shteti shqiptar i 92-97 ka gisht në tregtinë e armëve? A është e ligjshme kjo tregti? [/qb]
Kjo teme u nis thejsht nga transkriptimi dhe berisha i beri deklaratet e tij per falje armesh kroacise nje dite me pas (e solli tushi ne teme ate deklarate)

faktet jane disa dhe te gjitha vlejne te diskutohen

- berisha permendet ne nje deklarate autoinkriminuese te nanos (me nanon i kemi sqaruar gjerat dhe themi se eshte trafikant) si konkurent i tij dhe si trafikant armesh
- Berisha deklaron nje dite me pas qe i ka falur arme bosnjes (apo kroacise - pak rendesi ka) si ndihme humanitare (pak e cuditshme po nejse)
- Ne mund te themi (ne fakt nuk kemi ndonje porve ne dore por ishte ngjarje aq masive sa nuk besoj ta kundershtoje njeri - te gjithe e kemi pranuar kete) qe gjate te njejtes lufte (serbi-bosnje) nen pushtetin personal te berishes (e ka pranuar dhe ai se fundmi qe pushteti ishte personal dhe ka deklaruar se nuk sheh asgej te keqe ne kete) shqiperia ishte vend tranziti per naften e tankeve serbe

le ti analizojme te tre keto &quot;fakte&quot;

I pari ishte objekt i kesaj teme dhe une mendimin tim e kam thene qe ne fillim.

armet per kroacine e bosnjen
problemet jane dy
1- embargo nderkombetare (thyerja e embargos demton shqiperine)
2- falja e armeve shqipetare ne nje moment te tille - nese do ishin shitur me nje cmim tregu te asaj kohe dhe do te ishin faturuar rregullisht nuk do te kishim arsye te dyshonim per perfitime personale - fakti qe keto arme jane &quot;falur&quot; dhe fakti qe bleresi nuk ishte ne pozite te kerkonte ndonje fature fiskale te rregullt, na ben natyrshem te mendojme se &quot;zarfet&quot; kane rreshkitur nga nje xhep ne tjetrin (nuk kemi prova qe kane rreshkitur ne xhepin e berishes ashtu si nuk kemi prova se cfare ka rreshkitur ne xhepat e nanos). Mendoni sikur nano sot te &quot;fale&quot; albtelekomin (ta deklaroje te falur per arsye humanitare - t'ia fale psh rrefugjateve irakene ne shqiperi &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/laugh.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; ))!!!!!!!! Une personalish do te mendoja natyrshem qe i ka marre parate nen dore

Fakti i trete (kontrabanda e naftes) perforcon dyshimet e mesiperme e i kthen ne bindje (per mua te pakten) - Humanitarizmi ne kere rast nuk hyn as per se largu (furnizon ato tanke qe do te shtypnin ata te cileve i &quot;falur&quot; armet). Embargo nderkombetare u shkel me te gjitha kembet (edhe me ato te grekeve) dhe kjo i solli deme shqiperise e kosoves (firnizoni tanket e kamionet serbe)

Te tre &quot;faktet&quot; e permendura perforcojne njeri tjetrin (per mua te pakten - pres opinione te tjera)

Ps. theksoj qe kjo teme nisi vetem me analizen e transkriptimit por &quot;faktet&quot; qe u shtuan jane mese te pranuara

ilirjan

Primus registratum

Ka shume gjona kondradiktore ne kete MESELE.

Psh. thuhet se BERISHA ishte filoislamist dhe thuhet gjithashtu se ndihmoi Miloshevicin (me nafte)

Thuhet se NANO ndihmoi me arme UCK dhe njekohesisht takoi Miloshevicin ne KRETE.

Kondradiktore veprimet e tyre apo jo?

C,kuptojme nga kjo, kuptojme qe ata kane qene te URDHERUAR te veprojne ashtu sic veprun, pra edhe BERISHA edhe NANO nuk kan pas liri te plote VEPRIMI.

Veprimet e tyne ishin KONDRADIKTORE sepse kondradiktore ishte POLITIKA AMERIKANE ne lidhje me JUGOSLLAVINE. Ishim AMERIKANET qe fillimisht mbeshteten Milloshevicin dhe ishin kundra shkeputjes se SLLOVENISE dhe KROACISE nga Jugosllavia.

Po keshtu veprun Amerikanet (megjithse nuk i eci) edhe me CEKOSLLOVAKINE , ishin kundra ndarjes.

Amerikanet duke u friksuar nga e DJATHTA EVROPIANE dhe dominimi GJERMAN ne Evrope mbajten nje qendrim KONDRADIKTOR ne ceshtjen e Jugosllavise cila ndikoi ne veprimet e shtetit dhe politikaneve shqiptar.

komino

Valoris scriptorum

edhe ky nuk do te ishte nje justifikim

ne kemi faktet dhe ne kete teme bazohemi vetem ne ato (ne fakte) dhe jo ne hamendje (qe mbase jane me te bukura e me te thjeshta)

komino

Valoris scriptorum

shqiperia drejtohet sot nga trafikante

te tjere trafikante pretendojne ta drejtojne pas ketyre

cpo ndodh?

kaq debile te jene shqipetaret qe te arrijne ne kete pike?!

eshte sikur te kesh nje njeri ne shtepi qe po te shk....n motren dhe pas deres nje tjeter pret rradhen

Me e bukura eshte se disa mendojne: le te vije edhe tjetri ta shk...je, mjafton qe ai i tashmi te ike
shrug.gif

rudi123

Primus registratum

gene per sqarim lexo pak sec ka shkruar Montanelli ne vitin 1939:

<span style="font-weight: bold">&amp;#8220;... Nëse mendojmë historinë shqiptare, rezulton e gjitha e rrënuar dhe e munduar, çdo fshat, çdo fis ka historinë e tij. Këtij populli, me shpinën plot plagë, të këqijat i kanë ardhur të gjitha nga këto përçarje, përçarje jo vetëm krahinore, por edhe shoqërore e psikologjike. Shumë e rrezikshme edhe sot. Eshtë më e vështirë për t`u luftuar sesa besohet, më e vështirë se sa kënetat dhe malaria: me pasuri të ndara keq, me një zotëri përtac shaluar mbi shpinën e durueshme (po deri kur?) të një vegjëlie të sfilitur, mungesa e një klase të mesme, e cila do të zbuste përplasjet midis njëra-tjetrës. Në mbretëri: kundërvënie e krahinave, në krahina: kundërvënie e fiseve me fise, në fis dhe në qytet: kundërënie e familjes me familjen. Duke ecur nëpër Shqipëri, gjithandej ku vura këmbën, kjo ndarje më ka bërë gjithnjë përshtypje. Shenja e qëndrueshme në Shqipëri është dallimi&amp;#8230;&amp;#8221;.</span>

Montanelli ka edhe një paragraf të frikshëm. Aq i vërtetë sa që duket se është shkruar diku nga 1997, 1998 apo nga e shtuna e trazirave. Sipas gazetarit të njohur Shqipëria është një fëmijë, e cila ka mbetur pa u rritur që nga koha kur shpalli pavarësinë e saj. Që atëherë, ajo ngeli po ajo foshnje që kërkonte të rritej, por duke sfiduar gjithnjë më të rrriturit. Teza e Montanellit, duke pasur parasysh edhe kohën në të cilën u shkrua, ka pasur e ka kundërshtarë të rreptë. Ajo që të frikëson është fakti, të cilin ai e përmend shkoqur, se në rastin e një fëmije edhe meritat edhe veset marrin të njetën vlerë, pra një fëmije zakonisht i shkon edhe të gabojë, askush nuk do t&amp;#8217;ia marrë për keq.. Këto fjali janë shkruar në majin e 1939, në një kohë, kur parardhësit tanë shpresonin se po të strukeshin nën sqetullën e një aleance të fortë ndërkombëtare, atëherë do të shkonim sakaq në Europë. E njëjta ëndërr vazhdon të gagjollë edhe sot në kryet e çdo shqiptari. Vetëm se sot, në 2004 kemi treguar se jemi po ata shqiptarë të përçarë, pa liderë të aftë dhe po aq inatçinj sa kemi qenë edhe në kohën e Montanellit. Përgjigjet dhe kundërpërgjigjet e ditëve të fundit në sheshet e Tiranës dhe të qyteteve të tjera Montanelli do t&amp;#8217;i kishte pasur zili t&amp;#8217;i përshkruante. Vetëm se ai ka vdekur tashmë që prej pak vitesh. Ai ndryshoi, ne provuam se në shumë vjet kemi ndryshuar fare pak.
(Komenti eshte nga Fatos Baxhaku)#

Keshtu gene per ty do kishte qene mire te kishe lindur pas 100 vjeteve ose me shume!