a ke ndonje mendim konkret per te permiresuar shqiperine

komino

Valoris scriptorum
Re: a ke ndonje mendim konkret per te permiresuar shqiperine

Fillimisht postuar nga atman:
[qb] Gene, jam shume dakort me te gjitha konstatimet e tua. Ndoshta ne nje moment me te pershtatshem, flas per mungesen e kohes tani edhe une do te mundohem te jap kontributin tim modest. [/qb]
flm atman
mendoj se do jene me shume vlere

flm kordele
megjithese ishte vetem nje lloj brainstorming po e sqaroj mendimin sepse vertet keshtu duket sikur egziston

me sa mbaj mend une komisioni antigenocid vepronte ne prag te zgjedhjeve politike e identifikonte personat e implikuar ne strukturat e diktatures
po e them me fjale te varfra

mendo
ti politikan ke nje konkurent ne zonen tende elektorale
ti e di shume mire se ai eshte i korruptuar
ti arrin te mbledhesh materiale te mjaftueshme per t'ia paraqitur komisionit (ose mund ta quajme ndryshe) dhe konkurenti yt del nga loja
ti fiton zgjedhjet
perpara se te pranosh te korruptohesh do e mendosh mire nese do te paraqitesh ne zgjedhjet e ardhshme se mund te te bejne te njeten gje qe bere ti

pra efekti do te ishte
ose do pastrohet politika nga politikanet e korruptuar
ose keta te fundit do nderrojne rruge

persa i perket komisionit aktual, eshte strukture e qeverise dhe sigurisht qe nuk mund te funksionoje (kujt i intereson???)
me teper info mund te gjesh
perberja e antikorrupsionit struktura antikorrupsionit

PS: agje nuk eshte e lehte te realizohet

une_une

Primus registratum

<span style="font-style: italic">nuk me duket se ky koment ka te beje me temen</span>

komino

Valoris scriptorum

shume konkret ky mendim
faleminderit shadow

a ke ndonje tjeter, apo ketu mbaron aftesia jote per te menduar?????????????

te lutem na ndrico me tej me nje arsyetim tjeter po kaq te thelle e te vlefshem!!!!!!!!!!

Gigo

Primus registratum

une te kam dhene dy mendime konkrete te tema ime per studentet, nuk te pelqyen ato?

komino

Valoris scriptorum

ok Gigo
mendoj se di te besh edhe vete copy-paste, megjithate po e bej une

Gigo
pjesa qe mungon
Anetar/e # 2393

Shkruajtur më 28 Prill, 2003 03:16
--------------------------------------------------------------------------------
C'mendoni per kete?
Shqiperine duhet ta marrin ne dore studentet shqiptare qe kane studiuar jashte ne universitetet me te mira perendimore, sigurisht ata qe kane pasur rezultatet me te mira ne nivele master dhe doktorate. Atyre t'u lejohet te zgjedhin dhe njerez brenda vendit. Atyre tu jepen vende te mira pune dhe poste te larta ne qeveri. Kjo lloj politike do ndikoje edhe qe ata te kthehen.

(komentet i gjeni tek tema)

Gigo

Primus registratum

po jo kjo o, jo kjo! kjo eshte teme me vete.

mostro

Putraku

Mendime ka plot!por duhet akoma ti gjejme &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/laugh.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

Gigo

Primus registratum

Fillimisht postuar nga gene:
[qb] ok Gigo
mendoj se di te besh edhe vete copy-paste, megjithate po e bej une

Gigo
pjesa qe mungon
Anetar/e # 2393

Shkruajtur më 28 Prill, 2003 03:16
--------------------------------------------------------------------------------
C'mendoni per kete?
Shqiperine duhet ta marrin ne dore studentet shqiptare qe kane studiuar jashte ne universitetet me te mira perendimore, sigurisht ata qe kane pasur rezultatet me te mira ne nivele etj etj.

(komentet i gjeni tek tema) [/qb]
Une flisja per kete:

Shkruajtur më 29 Maj, 2003 00:32

citim:
Fillimisht postuar nga Gigo:
[qb]
[qb] si perfundim??????????????

vertet nuk e mora vesh se cfare pergjigje i dhane pyetjes tende dhe nuk vura ne diskutim kete te fundit
persa i perket kthimit te studenteve mendoj se jemi te gjithe dakort qe kjo duhet bere- ndryshon rruga qe duam te ndiqet
-une jam per nje kthim te organizuar dhe hyrje prepotente ne politike me zgjedhje (po te duan ti votojne perndryshe nuk kane perse kthehen)
---------------------------------------------------------------------------------

qe ta zgjidhesh nje problem kaq te madh duhet kohe dhe ca sakrifica, per ti bere keto duhet te jesh ca idealist e pak &quot;kokekrisur&quot;. Kjo nuk dmth qe une jam kunder kesaj, perkundrazi une jam shume &quot;pro&quot; zgjidhjes. Nje ide qe kam pasur dikur ka qene ajo e ngritjes se nje organizate (lidhjeje) me njerez po kaq te &quot;etur&quot; per zgjidhje si puna jote e si puna ime qe te punonin drejt nje zgjidhjeje sa me te shpejte duke u perqendruar ne ato fusha ku mund ti arrish pak me lehte keto rezultate, por duke mos u kufizuar vetem ne to. Dy te tilla, mendoj une, jane ligji dhe edukimi/arsimimi. Menyrat e punes ne te dyja duhet te jene te ndryshme. Ndersa ne fushen e ligjit qeveria, partite dhe politikanet jane te kujdesshem dhe kane shume influence ne fushen e arsimit gjerat jane pak me ndryshe dhe mund ti lejosh vetes p.sh. ca ndryshime radikale, qe mund te mos miratohen menjehere, por po te gjesh metoden e duhur te prezantimit edhe mund te besh ndonje gje dhe te arrish te kapesh ndonje mbeshtetje. Tek ligji, ku nuk ke mundesi per ndryshime qe me here te pare, mbase do duhej te fillohej nje veprim nga pozicioni i nje qytetari te thjeshte (por i mbeshtetur nga intelektet e disa profesionisteve te zot). Organizata (OJQ) qe permenda lart mund te krijohej si OJQ, ose si parti politike, nuk ka shume rendesi kjo. Ajo qe do ishte e rendesishme per kete organizate do te ishin disiplina (e hekurt) e anetareve te saj, zgjedhja e tyre, idealizmi i tyre, shpirti i tyre praktik, aftesia per te udhehequr turmat, me nje fjale moskorruptueshmeria e tyre nga banalitetet dhe mentaliteti bajat e gjumevenes i shoqerise qe na rrethon momentalisht ne Shqiperi. Duke shpresuar qe i jam pergjigjur deri ne nje fare mase pyetjes tende &quot;Si?&quot; pres komentet e tua.

Gigo

Primus registratum

...edhe per kete:

Po ta kisha une ne dore, do ti vija shqiptaret, te rriturit, te benin kurse te detyruara (ngjan pak si diktature, por eshte cmimi qe paguhet kur do te ecesh perpara e te rregullosh vendin) Cfare kursesh? - Sipas vendit edhe kuvendi - Sipas njerezve edhe kursi - shembull: te ardhurit qe u vendosen ne zona plazhi, kurs per mirembajtjen e mjedisit, natyres, plazhit, turizmit, atyre qe jane zhvendosur nga fshatrat ne qytet kurs per jeten qytetare, atyre qe u zhvendosen nga qytetet e vogla ne ato me te medha kurs mbi organizimin dhe komunitetet e qyteteve me te medha, banoreve te qyteteve qe nuk kane levizur, kurs per mirembajtje mjedisi, organizim komunitetesh, si zhvillohet biznesi, ne qytetet bregdetare si zhvillohet turizmi, kurse per trafikun rrugor, kurse ne pergjithesi se si funksionojne sistemet e ndryshme cfaredolloj ne Europe dhe Amerike, etj. me nje fjale minimumi nje ore kurs ne dite per te gjithe.
Do vendosja nje gjendje te jashtezakonshme si ne kohe lufte. Nuk e kuptoj pse kur shumica e popullsise jeton ne varferi te tejskajshme nuk vendoset nje gjendje e tille po vetem kur behet ndonje tip lufte. Nuk e kuptoj pse ne kohe lufte lejohen te merren rekrute me detyrim dhe s'quhet &quot;diktature&quot; dhe ne kohe varferie nuk u lejoka te behet ndonje gje me detyrim sepse ndryshe do quhej &quot;diktature&quot;. Me zi dhe me keq se jemi ne nuk ka ku te shkoje me. Mos shikoni Tiranen ne qender ose ndonje qytet bregdetar qe kane njerezit me se te merren, shikoni qytetet dhe fshatrat e tjera te Shqiperise qe jetojne ne mizerje te plote. Me vjen turp kur shikoj ca ojq si ajo mjaft qe harxhon para pa fund per bluza, postera, reklama televizive, koncerte pa fund dhe pse? vetem per te thene mjaft! gjoja per te &quot;sensibilizuar&quot; opinionin. ky eshte idiotizmi dhe paradoksi me i madh qe kam pare ndonjehere. kemi 13 vjet qe &quot;sensibilizohemi&quot; dhe themi mjaft! dhe ca dërr-dërre te tjera. Ato para qe harxhohen per budallalleqet mjaft! mund te perdoreshin per te rregulluar shtepi ne fshat ku njerezit jane ne pike te hallit, mund te perdoreshin per te nisur nje biznes ku te punesoheshin te papunet, etj. etj. Shteti nuk nderhyn sepse nuk ia lejon politika pro-perendimore e leshit (qe ne fund te fundit nuk po na i zgjidh problemet), dhe politikanet tane injorante dhe te pazot, sigurisht, nuk kane ***** t'i kerkojne Evropes te bejne ndonje mase drastike te tille, thjesht sepse nuk kane zotesine dhe profesionalitetin e duhur te bejne analiza dhe t'i paraqesin problemet ashtu si ato jane dhe s'kane as autoritet e as prestigj individual ti thone perendimoreve qe edhe menyrat e tyre nuk eshte se ecin gjithmone sic duhet ne vende te tjera me kulture e zhvillim tjeter.
Ja pse une them se studentet ose ish-studentet e masterave ose doktoraturave mund te komunikojne me boten duke mos qene inferior ne profesion e as ne prestigj. Ata jane njerez relativisht te kompletuar sepse i njohin mire te dyja anet e medaljes, realitetin shqiptar dhe realitetin perendimor.

komino

Valoris scriptorum

mendoj se kryetaret e gjykates ne cdo rreth duhet te zgjidhen nga populli

kjo do te drejtonte funksionimim e gjykatave drejt zgjidhjes se problemeve duke rrespektuar ligjet ne menyre praktike

Jacky

Primus registratum

Une mendoj qe konkretisht ne Shqiperi per vec ndryshimit ekonomik qe eshte paresore ka nevoje dhe per ndryshimit te mentaliteti te njerzve,qe eshte shume i rendesishem per ardhme e Shqiperise.

1.Njerzit mos te flasin dhe komunikojne me ze te larte,si pershembull me britma,ulerima,harbuteri.
Komunikimi ne Shqiperi eshte ne qendje alarmante,edukata ne nivelin zero duke filluar nga politikanet tane qe kane nje fjalor me te pasur se nje halabak rruge ne publik dhe shfaqja e tyre ne media jane nje shembull shume &quot;pozitiv&quot; per brezin e ri.
2.Venia menjerehe neper shkolla jo vetem atyre te ciklit te ulet por dhe te mesem lenden e edukates qytetare menyra si te sillen ne komunitet,futja e informimit publik dhe te krijohen rregulla standarte.
3.Krijimi i nje edukate persa i perket higjenes personale,veshja qe duhet perdorur ne ambjente te ndryshme,menyra e prezantimit.Ndonjerit nga ju keto mund ti duken detaje te vogla ne krahasim me problemet madhore qe ka sot Shqiperia se nuk mund te pretendosh qe ne nje vend qe ska uje dhe drita pluhur dhe plera te kete vend per keto gjera.Une mendoj krahas kety emergjencave qe kemi,qe nje dite kam besim se do te rregullohen duhet dhe formimi i Shqiptare te rinj qe nuk mund te prezantohen dhe te konkurrojne ne bote nqs nuk ka nje nivel edukativ bashkohore.Qe mos dale ne rruge te palare dhe te bie era djerse,te mos flasin me ze te lart sikur kane dale nga shpella,te vishen dhe te prezantojne veten me veshje qe i pershtatet ambjentit qe frekuentojne,dmth kur shkon ne pune zyre paraqitu me kostum dhe kollare dhe nqs ke vetem nje pale, si zyrtare dhe jo si bazhibozuk pa qethur dhe qe ri tere diten tek klubi qe ha qofte me salce kosi dhe pi raki,por te respektosh veten dhe vendin ose titullarin e instutucion qe perfaqeson.Keto jane vetem disa detaje nga jeta e perdicme Shqiptare por ne duhet te mesojme te respektojme veten ne rradhe te pare qe pastaj te prezantohemi dhe te konkurrojme ne bote si te barabarte.
Me respekt Jacky

komino

Valoris scriptorum

shume e drejte

le te bejme nje vademecum

QYTETARI MODEL

le ta stampojme e ta shperndajme

(mund ta publikojme si nje nga kushtet themelore per pranimin ne BE e te gjithe do te ndihen te detyruar ta respektojne)

nuk eshte per tu habitur
edhe ketu egzistojne rregulla galateo
por ne duhet te fillojme nga shume poshte

Kollarja

Primus registratum

Te varen ne litar te gjithe shqiptaret!
Keshtu shpeton vetem Shqipria.

gezim lame

Primus registratum

Ketu jam dakord me ty kallare....
Por ne rradhe ta pare ai qe ben propozimet duhet ta heqe i pare vallen....
Jepi pra fillo ti i pare (ke edhe perparesi rob me kollare &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/tongue.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; s'ke nevoje per ushkurr)

ruud

Primus registratum

do beja 3 gjera.....

1. te mbysja korrupsionin
2. te ndertoja nje sistem financiar modern
3. te reformoja sistemin edukativ (sidomos ate universitar dhe pasuniversitar qe eshte kot fare)

Kollarja

Primus registratum

<span style="font-weight: bold">pastro fjalorin dhe mundohu mos te ofendosh anetaret e tjere</span>

savage

Primus registratum

Problemi eshte evident. Le te neutralizojme gjithe KOLLARET e Shqiperise ne fillim qe me pesimizmin, idiotizmin dhe te tjera izma si keto jane gjithmone pengese per iniciativa te te gjitha llojeve.

Kollarja

Primus registratum

Kollaret jane neutralizu, s'ka nevoje mo.
Ne ju kemi lane ju kriminelave kaçak te luftoni me njeri-tjetrin, te qeroni njeri-tjetrin, deri sa te shuhen te gjithe.
Horror movies, but we enjoy those.

komino

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga Ruud:
[qb] do beja 3 gjera.....

1. te mbysja korrupsionin
2. te ndertoja nje sistem financiar modern
3. te reformoja sistemin edukativ (sidomos ate universitar dhe pasuniversitar qe eshte kot fare) [/qb]
ok ruud
SHUME E DREJTE
po konkretisht si do ti beje keto????????

Xhaferr

Primus registratum

RREGULLOHET SHQIPERIA VETEM KUR TE NGRIHET ENVER HOXHA NGA VARRI!