A ka me bes dhe mikpritje shqiptari???

A ka me bes dhe mikpritje shqiptari???

Duke pare gjendjen e shqiperise se sotme gjithashtu dhe karakterin dhe sjelljen e njerezve tane sot ne shqiperi lind me te vertete pyetja se a ka pasur ndonjehere dhe a ka me njohje identiteti,bese,bujari e mikpritje shqiptari /pf/images/graemlins/confused.gif

Marathonman

Primus registratum
Re: A ka me bes dhe mikpritje shqiptari???

PO, une e perjetova vitin e kaluar, ne Sarande, Gjirokaster dhe ne Durres, Shqiptare te panjohur per mua me ftuan ne dreke, kurse ne Kruje edhe kam banuar 2 nete tek nje familje Shqiptare. Vitin e kaluar udhetova me biqiklete nga Saranda per ne Kosove dhe gjate kesaj kohe kam kaluar qaste shume te kendshme dhe njoftuar me Shqiptaret e vertete te Shqiprise.
Ate qe para shume vitesh e kam lexuar ne libra
"urdheroni, buke e krype e zemer" kete e perjetova pra ne Shqiperi.
Gjate ketij udhetimi kam perjetuar edhe gjera jo te mira por keto nuk po i permendi ketu.
Prandaj eshte shume mire qe disa ende i ruajne traditat e verteta te Shqiptarit , por ndoshta keto jane prezente me teper ne vendbanime te vogla dhe fshatra.

Asklipio

Primus registratum

Gezohem qe paskan ngelur edhe disa qe i ruajne keto virtyte te larta por sic e the me shume keto jane te ruajtura neper fshatra dhe ne mosha te vjetra me serioze sepse rinia le shume per te deshiruar.

Asklipio

Primus registratum

Duke lexuar gazetat e sotme shqiptare lexojme shume gjera vertet te ndyra si :

Shembin murin e dyqanit, vjedhin 10 milionë lekë mall

Babai i vrau nënën, foshnja përfundon në jetimore

Plagos rëndë shokun në disko, arrestohet

Gjykata liroi përdhunuesin e vajzës time ....
Vajza :si ma bëri ai këtë gjë, do ta denoncoj në polici”. “Jo, nuk do ta bësh këtë. Edhe nëse e denoncon, unë do të shes tokën e do ta nxjerr nga burgu...

Ergler

Primus registratum

Cuditerisht tani qe shqiptaret jetojne me mire po i humbasin dalngadale traditat dhe zakonet tona te mira.Nuk e di si ta spjegoj,por mendoj se njerzit nuk jane me te sinqerte por hipokrite.Ndofta keto i mesuan ne perendim dhe tani po behen norma edhe ne shoqerine tone post komuniste.Moshat e vjetra po vdesin.Kane ngelur vetem mosha e mesme e cila po mundohet t'i ruaj,ndersa mosha e re do te behet njesoj si perendimoret.Por ne shqiptaret e Shqiperise e treguam veten ne Luften e Kosoves.Shume kosovar miq te mi me jane shprehur se ne nuk do ta benim nje sakrifice te tille per ju.