A ka Bird-Watchers ne Shqiperi?

antip

Primus registratum
A ka Bird-Watchers ne Shqiperi?

Vertet per te ardhur keq por nuk kam takuar ende ndonje bird-watcher ne Shqiperi (e kam fjalen ndonje amator qe e ben per qejf, jo ata qe e kane per pune, ata i di) Eh sa rruge kemi per te bere...

antip

Primus registratum
Re: A ka Bird-Watchers ne Shqiperi?

Them cfare... :rolleyes:
Interesed in birdwatching???
Ke qene ndonjehere ne liqenin Neusiedler (Austri)???

Hey Joe

Primus registratum

Neusiedlersee , jo s kom qene ndonjehere dhe me te thone te drejten spara mi ka shume qejfi ambjentet amorfe , te tipit natyror ose provincial , malli me merr vetem per detin . ajo thua.. ishte ironike , por ty te lejohet ta marresh si te duash .

b.k.

Primus registratum

Di qe ka shume te apasionuar, por nuk besoj te kete njeri mundesi ta beje si profesion. nje profi im harxhon rreth 50% te kohes se punes ne te.

antip

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Cfare eshte bird-watcher?

[/ QUOTE ]

Bird-watcher eshte nje individ qe merret me vezhgimin dhe identifikimen e shpendeve duke perdorur mjete dhe metoda te njohura si guida terreni, dylbi apo teleskope, etj. Mund te kthehet ne nje hobby mjaft interesant pasi kalon kohe ne natyre dhe meson ta vleresosh me shume ate. Vetem ne Shqiperi ka mbi 350 lloje shpendesh (migratore dhe rezidente) ndaj gjetja dhe identifikimi individual i secilit prej tyre mund te kthehet ne nje perpjekje sfiduese.
Me e mira e te mirave eshte se ne kete rast zevendesohet çiftja me dylbine, cka eshte shume fantastike /pf/images/graemlins/laugh.gif

Speed_11

Primus registratum

per ate qe beri kete pyetje :

1. ketu ka bird-watcher
por
2. nuk ka shpende

/pf/images/graemlins/smile.gif

S

Scorpion

Guest

Kam pas vezhgu dikur horizontin dhe qiellin, mund te kem pare shume lloje shpendesh, qe s'ua di llojin. Kam pa dhe komshiet perballe pallatit, keto hyjne te mjelmat. E kaq, qe kur me sekuestroi xhaxhi polici dylbite, kam pa vetem me sy te lire, harabela, dallendyshe, sorra, lakuriq nate, bufa e matufa etj.

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

Hej Lubo e ke fjalen per shpendet qe migrojne drejt vendeve te ngrohta?

Kam pare vetem dy here...ne Jug te Frances...eshte pikerisht tani stina e migrimit...kam pare lejleke...edhe rosa te egra...eshte bukur...sa zhurme qe bejne kur ikin!!!

Dolores

Primus registratum

Ec se te prezantoj une me nji shokun tim te ngushte...pronari i nja 100 zogjeve per qejf jo per biznes....edhe eshte gjithmone ne vezhgim i mahnitur nga veprimtaria e zogjeve...biles ka arritur te ciftoj zogj te eger te kapur ne park me kanarina..fince...mix i shkelqyer...por me ngjyra te shpelara.../ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/grin.gif...e di qe kur u thote zogjeve shut up ai ato pushojne se kenduari...crazy /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/lol.gif

u74

Primus registratum

thanx god there are bird-lovers , although I'm not myself , respect for bird-lovers and wish the birds fly high...

TheWanderer

Primus registratum

E dija qe do e kapje ne ajer pietjen time or tej, por ani, ani, s'je i vetmi /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif
A ka bird-uocers ne Shqiperi? me ngjan me pietje, jo me pergjigje...

Dolores

Primus registratum

ishte apo s ishte...katra matra....na thoni ndonje gje per zogjte /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif

Me dhuruan nji finch te tille per ditelindje dikur shume i bukur por s di te kendoj....ka vetem momente te caktuara qe hollon fershellimen edhe te jep shprese :)...por nji dite fryu ere e keqe edhe......i vetmi per te kam pas

gouldianWBF_U40.jpg

true confidental

Forumium maestatis

Qe ishte dhe eshte ket e di une me shume siguri /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif
Per zogjte skam ndonji gje me then se i kategorizoj ke kafshet ( kafshet sme terheqin hic) edhe pse jane shpende /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

Dolores

Primus registratum

Po se dine ate moton...eat!eat!...drink!drink!...$%^&!$%^&!

/ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/lol.gif

true confidental

Forumium maestatis

Dhe cikli fillon nga fillimi /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/lol.gif
vetem me at shprehjen *fly high* I did agree with Joe /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

Dolores

Primus registratum

[Chorus]
Im like a bird
Ill only fly high
I dont know where my soul is
I dont know where my home is
and baby all I need for you to know it
Repeat 2 x
/ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/lol.gif

po prishim temen me duket