A jeni per krijimin e Unionit Shqiperi-Kosove?

Hekurani1

Primus registratum
A jeni per krijimin e Unionit Shqiperi-Kosove?

<span style="font-weight: bold">A JENI PER KRIJIMIN E UNIONIT SHQIPERI-KOSOVE?</span>
Projekti i Levizjes Popullore te Kosoves (LPK) per krijimin e Unionit Shqiperi-Kosove, diteve te fundit eshte aktualizuar shume dhe eshte ne qender te vemendjes se opinionit dhe faktoreve vendimarres per zgjidhjen e statusit te Kosoves.
Te nderuar miq te ketij forumi. Do te deshiroja qe ta di mendimin tuaj rreth ketij projekti si dhe ndonje koment eventual.
Me respekt, Hekurani1

luljeta hato

Primus registratum
Re: A jeni per krijimin e Unionit Shqiperi-Kosove?

A mund te na thoni dicka me shume per kete projekt?Do te jepja mendimin tim me shume deshire.

komino

Valoris scriptorum

edhe une do te doja te dija me shume

Kordelja

Valoris scriptorum

Etiketimi <span style="font-weight: bold">Union</span> me duket i pavend &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/confused.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

Guest

Fillimisht postuar nga Kordelja:
[qb] Etiketimi <span style="font-weight: bold">Union</span> me duket i pavend &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/confused.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; [/qb]
e pse???apo keshtu ta dha per momentin???

disku

UNI

Fillimisht postuar nga GJENERALI:
[qb]
Fillimisht postuar nga Kordelja:
[qb] Etiketimi <span style="font-weight: bold">Union</span> me duket i pavend &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/confused.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; [/qb]
e pse???apo keshtu ta dha per momentin??? [/qb]
a shpjegoj une pse union duket term i gabuar....
Hapi 1
Shko merr nje fjalor shqip shqip edhe hape tek shronja<span style="font-weight: bold"> U</span> edhe lexo cdo te thote union

Hapi 2
Qe te bejme pjese ne nje union do te thote qe mos te kemi asgje te perbeshket pervec <span style="font-weight: bold">mirekuptimit bilateral</span> pra mund te quhet edhe ballkani union sic quhet europa po kjo sdo te thote qe greqia ose serbia te marre enrim bullgari apo rumani &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/laugh.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

Hapi 3
Bota nuk rrutullohet nen boshtin tend ngre koken edhe shiko se me duket i bie diellit reth e rrotull...sdo te thote qe dikush ka diversitet ne te menduar nga zotrija jote..edhe duhet ta paragjykosh...

Hapi 4
Futi i tas fasule se me nxorre nga tema &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/laugh.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

Hapi 5
Well 4 hapat e para mjaftojne .....naten e mire
thumbsup.gif

Florus

Forumium maestatis

PO...dhe une them ta quajme &quot;usa&quot; (united states of albania) me te vogla se &quot;USA&quot; me te medhaja ekziston &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/laugh.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

rosen

Primus registratum

nuk administrojme dot territorin shqiptar,jo me shqiperine dhe kosoven bashke.nuk eshte koha.

asim

Primus registratum

shqipria nuk ka nevoj per union sepse nuk po bashkohet me popuj te tjer.pra shqiperi te quhet e tera nga plav e gucia,nga presheva,nga shkupi,nga preveza,e deri ne adriatik se kjo eshte e gjitha shqiperi.pra ska nevoj per emrin union

alinos

Forumium maestatis

Ka shume mundesi qe Hekurani te jete nga Kosova, prandaj dhe perdor fjalen union dhe me kete kupton bashkimin e Shqiperise me Kosoven ne nje njesi administrative e politike te vetme.
I dashur Hekuran,
mendoj se per momentin Shqiperia dhe Kosova nuk mund te bashkohen, per faktin e thjeshte se aktoret nderkombetare nuk do ta lejojne nje gje te tille.
Zgjidhja me e mire (sipas meje) do te ishte qe ne rradhe te pare Kosova te percaktoje qarte statusin e vet, pra te deklaroje pavaresine e vet, dhe ta detyroje boten ta njohi ate zyrtarisht.
Pas kesaj, popullsia shqiptare e Kosoves dhe ajo Shqiperise mund te shkojne ne referendum per bashkim!

Flamuri

Primus registratum

Po pajtohem edhe une se fjala Union eshte terme i
gabuar per momentin,por une pajtohem plotesishte me bashkimin tone Kombetare,sepse eshte e drejt e patjetersushme e kombit tone qe te gjitha pjeset e marrura arbitrarisht nga sllavet ti kthehen perfundimisht memes Shqiperi.Me rrespekt nga Flamuri.

une_une

Primus registratum

E habitshme nga 10 vete. 8 votuan po. Ndersa 2 veta me perpara kane votuar njeri JO dhe tjetri NUK e DI.

Jane shqiptare keta apo nuk jane?

Cunii

Primus registratum

O Shadow ma jep pak e-mail tend plako,se kam nje muhabet. &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/smile.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

Vis Elbasani

Forumium praecox

Une jam per bashkim te te gjitha trojeve etnike shqiptare, keshtu qe jam edhe pro unionit Shqiperi-Kosove, qe eshte zgjidhja me e mire per castin.

&quot;...Se dhe Zoti e tha me goje
kombet shuhen permbi dhe'
por Shqiperia do te rroje,
për të, për të luftojme ne!&quot;

fjorent

Primus registratum

Une kam votuar Jo dhe e kam bere jo se nuk jam shqiptar, por se bashkimi nuk behet me endrra.
Kur ne SHqiperi te funksionoje shteti i ligjit, kur politika te ndahet nga mafia dhe kur ne Kosove politikanet ta kuptojne se kontrabanda nuk krijon shtete ateher edhe unioni mes 2 popullsive shqiptare do behet me miratimin edhe te Evropes. Per sa kohe kemi te bejme me 1 shtet qe eshte keneta e Evropes me mafien qe ka dhe me nje krahine qe ndjek gjurmet e memedheut nuk ka per te ndodhur kurre bashkimi.
Bashkimi behet me vepra jo me fjale boshe

Albinos

Primus registratum

Po nuk ja nise nga A-ja o Fiorent si mund te shkosh te ZH-ja?
Nejse gjithsekush ka mendjen e vet.

fjorent

Primus registratum

Po mor demi kuq, por A ehte shteti i se drejtes per mua dhe ZH eshte bashkimi kombetar. Une nuk kam nevoje per shtet rrumpalle ku mafia te zoteroje mbi shqiptaret

bora13

Primus registratum

shadow of self, sapo isha duke menduar te njejten gje qe ti e ke shkruar. kur une votova 17-po, 2-jo, 2-nuk e di. 2-nuk e di, mund te thuash &quot;e kane humbur rrugen ne oborr te shpise&quot;, po 2-jo, me te vertete a jeni shqiptare apo ju paguan janulla-dreqi????
gjithashtu nuk kemi nevoje per filozofi (me njeri tjetrin) - do a s'do bota, eshte a s'eshte momenti. Izraeli u be shtet nga asgje, dhe merret shume seriozisht (dhe me te drejte, well, deri diku) bashkimi i territoreve shqiptare, duhet te jete detyre madhore e cdonjerit prej neve. Apo ndoshta eshte &quot;hangover&quot; nga internacionalizmi preached nga xhaxhai?
Sabri Godo:
Cdonjeri qe ka gjak shqiptari, duhet ta mbaje ne zemer kete ide dhe duhet ta thote kur te vije koha.

Genta

Primus registratum

Une votova po, sepse jam per bashkimin e Kosoves me Shqiperine dhe mendoj se te gjithe shqiptaret e duan kete gje. Por mendoj si allinos qe eshte akoma shpejt. Kosova duhet te miratoje statusin e saj e te njihet zyrtarisht si shtet. Shqiperia duhet te ece perpara persai perket ekonomise, te zhduk krimin dhe te demokratizohet, te kaloj kete faze tranzicioni. Me pas mund te behet nje referendum dhe te dyja vendet do bashkohen.
Eshte akoma shpejt per te menduar kete.

RobertdeNiro

Primus registratum

Megjithese Gjermania Perendimore ishte e treta ne bote nga fuqia ekonomike,megjithese jane derdhur me qindra miliard dollare ne ish Gjermanine Lindore dhe megjithese ata jane Gjerman, perseri njerzit ne pergjithsi flasin keq kunder bashkimit.

Imagjinoni bashkimin e Shqiperise me Kosoven &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/frown.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;