Tema : A jeni dakort te digjet flamuri amerikan edhe ne Tirane per protesta anti-islam ?
Edhe pastaj do na duhej te prishnim marrdheniet diplomatike me usaTema : A jeni dakort te digjet flamuri amerikan edhe ne Tirane per protesta anti-islam ?
Megg, nuk e ke kuptuar pyetjen. Disa vende po e djegin flamurin amerikan per shkak te filmit qe eshte bere anti islam, dhe pyetja ishte, A duhet te digjet flamuri amerikan per protesta anti islam ?E pse duhet te jete Shqiperia Anti Islam?
Pse ku e lexove ti? Une thashe me shaka "le te digjen gjithe flamujt e botes ne shqiperine qe s'mban anen e askujt(pervecse anen e drejtesise qe e deshiron)".tek socjologjia partia ultra-nacjonaliste si teme keni dhe aty votoni po ose jo dhe do ta gjeni pergjigjen
ju anetar joetisti dashke lufte me shqiperine e usa
pikerishtMegg, nuk e ke kuptuar pyetjen. Disa vende po e djegin flamurin amerikan per shkak te filmit qe eshte bere anti islam, dhe pyetja ishte, A duhet te digjet flamuri amerikan per protesta anti islam ?
Tema : A jeni dakort te digjet flamuri amerikan edhe ne Tirane per protesta anti-islam ?
Shume e sakte.Nese e kam ofenduar fene Islame,nuk eshte dashur ta benin,sepse secila fe ka te drejtat e veta,ata qe nuk kan edukat,rrespekt dhe jan analfabet e bejne nje ofendim te till,por sa i perket kesaj,nuk eshte gje e mir te digjet flamuri,sepse te gjithe nukj duhet te futen ne nje thes.
Duhet te ken dallime te mencurit,te edukuarit,me ate qe nuk kan rrespekt.
Kontrollova librin e ligjeve te shqiperise dhe nuk pashe ndonje ligj qe lejonte djegien e ndonje flamurit te ndonje shteti...Sigurisht nese do te digjej flamuri amerikan ne shqiperi,kjo gje do te sillte nje ftohje te marrdhenieve diplomatike shqiptaro-amerikane si dhe vet ambasada amerikane ne tirane do hapte nje ''hetim sekret'' per ata qe dogjen flamurin amerikan,kush jane ata,pse e dogjen dhe me pak fjale biografine e tyre dhe cdo te dhene per ata njerez.Tema me duket disi e pakuptimt.
Se pari ne s'kemi perse te djegim, jo vetem flamurin amerikan, por as edhe ate te ndonje vendi tjeter.
Se dyti protestat ne shume vende organizohen nga ekstremiste te cilet kane qellime tjera. Per mendimin tim nuk ja vlen te e besh mizen elefant per nje film qe nuk vlen fare. Sikur ky film te injoroheshte, askush nuk do te dinte gje per te.
Se treti, demokracia nuk duhet te kuptohet qe une mund te bej cdo gje. Edhe ne demokraci kur tejkalohen kufijte, duhet ligjet, kuptohet ne baze te normave demokratike, te veprojne dhe funksionojne. Ky film, teresisht provokativ, nuk ka te bej fare me "lirine e te shprehurit", por ka te bej me URREJTJE dhe kjo urrejtje patetike shfaqet nepermjet shpifjeve, genjeshtrave dhe trillimeve te shpikura ne koken e keti fanatiku te semure. Qe edhe ne boten demokratike eshte e ndaluar qe te tejkalohen kufijte e te shprehurit te lire, vertetohet edhe me rastin e hebrejve. Ne rast se dikush flet kundra hebrejve, menjehere shpallet si antisemit, menjihere egziston mundesia qe per personin e tille, i cili pra bazohet ne "mendimin dhe shprehjen e lire", te funksionojne ligjet demokratike per te ia treguar kufijte demokratike qe ai i ka, apo eshte duke i tejkaluar. Prandaj, sipas mendimit tim, ligjet nuk duhet te funksionojne me standarde te dyfishta, por duhet te funksionojne njejte, pa marre parasysh perkatesine etnike apo ate fetare....
Nuk do te thote se vetem islami apo arabizmi duhet te mbrohet,neser mund te ndodh qe dhe per krishterizmin te behet diqka keshtu,per sa i perkete se per Islamizmin flasin keso gjera te keqija mendoj se nuk eshte e drejte,sepse secila fe ka njerzit e vet qe e perkrahin,qe besojn tek ato ligje apo tradita qe kane secilat fe,nuk duhet ofenduar askend,para se te flasesh per dike,shiko vetem mor vella.Une nuk i thash keto fjale per ty,por per ata qe kan ofenduar profetin Muhamed,nese ate e njohin ate,perse nuk na tregojn se si ishte,por vetem bejne shpifje,pse te gjithe shikojn punet e huaja,perse nuk i shikojn punet e veta,por kaq njerzit kaq dine,shikojn dike para se ta shikojn veten.Gomarlliqe. Të djegësh flamurin, të vrasësh njerëz, të sulmosh institucione për një film mbi një personazh i cili hollë-hollë është i dyshimtë (pasi askush nga ne nuk ka jetuar përkrah tij). Vetëm kafshë të dala nga gjiri i kopesë mund të bëjnë gjëra të tilla. Kopeja nuk është islami por arabizmi.
Jam 36 vjeç, kam 13 vjet i emigruar në Kanada dhe deri më sot, midis mijëra arabëve që kam njohur vetëm njëri më ka lënë përshtypje të mira. Çuditërisht, ai arab ishte me sy jeshil