A jane shqiptaret arrogante?

anabanana

Primus registratum
A jane shqiptaret arrogante?

E fillova ne mengjes kete temen, bera nje hartim te gjate, i shpjegova mire gjerat, dhe pastaj se ci ndodhi forumit dhe ngela pa e postuar /pf/images/graemlins/frown.gif, keshtu qe tani po i bie shkurt.
E kam degjuar kete opinion nga njerez te tjere dhe me eshte mbushur mendja edhe vete qe ne jemi njerez shume arrogante. Kemi arsye te jemi krenare per shume gjera, po duke qene qe fakti eshte qe jemi akoma nje nga kombet me te varfera te Europes dhe mezi po e shtrojme edhe rrugen per ne EU, cfare arsyesh kemi te jemi kaq arrogante? /pf/images/graemlins/laugh.gif

P.S. Si perkthehet ne shqip fjala "Humility"? Po e bisedoja me nje shok dhe nuk e gjenim dot. /pf/images/graemlins/frown.gif

cacol

Forumium maestatis
Re: A jane shqiptaret arrogante?

Ka shume perkthime : perulje, kokeulje, modesti, thjeshtesi. Dhe ne kete kontekst, mendoj se kokeulje eshte fjala e duhur, meqe arroganti apo mendjemadhi e mbajne koken perpjete.

A jemi ne arrogante ? Vallahi spanjollet dhe grekerit jane me shume se ne... ( batute )

Tema pergjitheson, dhe kjo le pak hapesire per nje diskutim te shendoshe ! /pf/images/graemlins/winkwink.gif

Do thoja me teper kemi krenari te semure qe vihet re shume tek ata qe kane nevoje te provojne dicka. Ama nuk kemi pse te merzitemi 90% e botes eshte si ne /pf/images/graemlins/wink.gif.

anabanana

Primus registratum

MW, ne pergjithesi po flasim se une e di qe ka perjashtime. Qe jemi arrogante jemi, une po mundohem te marr mendimin tuaj per arsyet. Edhe ne fakt spanjollet dhe greket kane nje cike me shume arsye se ne. Vere re kur flet me shqiptaret. Te gjithe te japin mend dhe ke nja 10 veta qe te japin opinione te ndryshme dhe te gjithe e kane me 100% qe opinioni i tyre eshte ai i sakte. Gjithashtu edhe mosperfillja me te cilen flasim nganjehere, shton ne te njejtin mendim.

Nelka: krenari e semure (ose e tepert) = arrogance. /pf/images/graemlins/smile.gif

Anana

Primus registratum

Eh sa budallallek i madh qe eshte. Mos jemi popull i semure me ADD:)Per ke s'e di ADD eshte attention deficit disrder.

anabanana

Primus registratum

Yllke, na e shpjego nje cike cdo te thuash moj cupe? /pf/images/graemlins/laugh.gif

Anana

Primus registratum

Po ja ta shpjegoj.

ADD (Attention Deficit Disorder) ehste nje semundje e shpikur ne Amerike me te cilen diagnostikohen femijet qe nuk arrijne te perqendrohen ne mesim. Keta njerez kur rriten nuk arrijne te perqendrohen tek ato qe thote dikush tjeter dhe sikur ai tjetri te jete duke thene gjerat me llogjike ne bote, njerezve me ADD keto u dalin nga veshi tjeter sic u hyjne dhe vazhdojne i bien daulles ke e vetja. Njerezit me ADD kane nevoje te jene gjithe kohen ne qender te vemendjes.

Keshtu edhe shqipot. E kuptove tani? Une e thashe me shaka kete per shqipot po kushedi eshte dhe e vertete.

anabanana

Primus registratum

Shume FLM per shpjegimin. E dija ADD po nuk po merrja vesh si po e lidhje me arrogancen shqiptare. E mora vesh tani.

Anna une vazhdoj te mos u ve shenjen e barazimit /pf/images/graemlins/winkwink.gif

Arrogance do cilesoja sjelljen e p.sh. francezeve. Nje lloj shperfillje qe karakterizon njerez/shoqeri qe ndihen te permbushura (accomplished) dhe lidera ne boten por qe fatekeqesisht u mungon modestia.

Tek shqiptaret, greket, porto rikanet, palestinezet, vietnamezet e -ezet e tjere eshte nje krenari e pambeshtetur kund , nje perpjekje e deshperuar per te provuar qe edhe une kam vlere ne shoqeri. Eshte nje mjet mbrojtes ndaj presionit te vazhdueshem qe ndiejne nga ata "arrogantet"

alinos

Forumium maestatis

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />

Tek shqiptaret, greket, porto rikanet, palestinezet, vietnamezet e -ezet e tjere eshte nje krenari e pambeshtetur kund , nje perpjekje e deshperuar per te provuar qe edhe une kam vlere ne shoqeri. Eshte nje mjet mbrojtes ndaj presionit te vazhdueshem qe ndiejne nga ata "arrogantet"

[/ QUOTE ]

domethene nje ndjenje inferioriteti e brendshme, te cilen perpiqen ta mohojne me aq dhune e pasion, sa duket sikur jane arrogante...
Ktu vlen ajo shprehja popullore: dhi e zgjebosur e bishtin perpjete!