A jan Shqiptar/e????

A jan Shqiptar/e????

Ju pershendes te gjith dhe

Nuk e di, a ka qen kjo pyetje njer ne ket forum....
por ni gjat koe sme hiqet nga mendja....
Si mendoni ju: A jan edhe ata shqiptar/e qe as nuk e din gjuhen shqipe edhe as historin shqipe?
e kam fjalen per generationat qe kan le ne vend te huj si nuk kan pas mundesi ta mesojn gjuhen shqipe perfect edhe historin dmth ata vec emrin e mbajn shqiptar por as sedin se cfar eshte te jesh shqiptar/shqiptare

Ok, shpresoj, qe de me ipni deni Koment...

nike palkola

Primus registratum
Re: A jan Shqiptar/e????

Mendoj se ata që deklarohen se janë shqiptarë, pse të mos i pranojmë si të tillë. Xho Dioguardi e Geri Kokalari nuk dinë shqip, por e çmojn veten shqiptarë, dhe kanë punuar e punojn më shumë se shumë shqiptarë që e dinë gjuhën e historinë. Historinë tonë pak kush e di, duke u nisur nga vetja po gjykoj. E kam kompletin e versionit komunist të historisë sonë. Kam lexuar edhe nga burime të ndryshme, por nuk di mjaft edhe pse e çmoj veten nacionalist shqiptar. Ka edhe historianë me diplomë që nuk e dinë mirë historinë tonë, sepse janë shkolluar nën diktaturë si në Shqipëri si në Kosovë, dhe nuk janë bërë hulumtimet e mjaftueshme nëpër arhiva të shtetev tjera, për tu shkruar në bazë të së vërtetës, pa ngjyrime ideologjike e politike. Mendoj se shqiptarë mund të pranohen të gjithë që e shpallin veten të tillë e që punojn për të mirën e shqiptarëve. Ne kemi mjaft edhe shqipfolës që punojn kundër shqiptarëve. Është e preferueshme që të dihet edhe gjuha, por veprat e mira në dobi të kombit tonë të shoqëruar me deklarimin e personit si shqiptarë për mua mjaftojnë. Fola si laik, jo si ekspert.

u74

Primus registratum

Nuk mund te thuhet me mire nga sa e ke thene ti MISTUKU.

dallendyshe

Primus registratum

Unë nuk jam shqiptare, por kam burrin shqiptar dhe për mua është normale për të mësuar gjuhën dhe kulturën e tij. Por unë nuk jam do të harrojnë gjuhën time amtare, historinë time, trashëgiminë time, dhe unë nuk e kuptoj prindërit të cilët nuk flasin gjuhën amtare me fëmijët e tyre.