A i dini këto për “Izraelin”?

A i dini këto për “Izraelin”?

-A e keni ditur që të gjithë ata që jetojnë në “Izrael” e nuk janë jahudi nuk munden në këtë shtet as të blejnë tokë e as të huazojnë atë?

-A e keni ditur që tabelet e automjeteve të Palestinezëve janë të ngjyrosura në mënyrë që të dallohen nga jahuditë???

-A e keni ditur që qyteti i Jerusalemit edhe pjesa lindore edhe perëndimore nga gjithë bashkësia ndërkombëtare duke përfshirë edhe Amerikën e vlersojnë si teritor i okupuar e jo pjesë të “Izraelit”???

-A e dini që “Izraeli” 85% të resurseve të ujit i ka nda për jehuditë, ndërsa 15% për palestinezët, për shembull në qytetin e Hebronit 85% e ujit është e ndarë për 400 ardhacakë jehudi ndërsa pjesa tjetër 15% është e ndarë për 120000 palestinez që jetojnë në qytetin e Hebronit???

-A e keni ditur që Shtetet e Bashkuara të Amerikës çdo vit ndajnë ndihmë në lartësi prej 5 miliard dollarë për “Izraelin”?

-A e keni ditur që ndihma vjetore që Amerika e ndan për “Izraelin” është më e madhe se ndima që ajo ndan për krejt kontinentin e Afrikës???

-A e keni ditur që “Izraeli” është shteti i vetëm në Lindjen e Mesme që posedon armë bërthamore???

-A e keni ditur që “Izraeli” është shteti i vetëm në lindjen e afërt që nuk ka pranuar marëveshjen për çarmatosje nukleare, duke mbyllur kështu të gjithë rrugët për inspektorët ndërkombëtar???

-A e dini që “Izraeli” ka okupuar pjesë nga dy shtete të pranuara nga bashkësia ndërkombëtare; Libanin dhe Sirinë edhe përkundër rezulucionit të Kombeve të Bashkuara???

-A e dini që “Izraeli” me vite të tëra ka stërvitur vrasës të paguar dhe i ka dërguar në shtete të ndryshme në mënyrë që ti likuidojnë armiqtë e “Izraelit”?

-A e keni ditur që oficirët ushtarak të “Izraelit”, në forcat e mbrojtjes, haptazi kanë urdhëruar që të ekzekutohen robërit e luftës???

-A e dini që “Izraeli” ka mohuar procesin kundër ushtarëve që kanë pranuar se kanë ekzekutuar robër të luftës???

-A e keni ditur që “Izraeli” konfiskon xhirrollogari bankare, biznese dhe pronat e patundshme duke refuzuar të paguaj damshpërblim atyre që u është konfiskuar pasuria???

-A e keni ditur që “Izraeli” e ka hudhur në ajër përfaqësinë diplomatike amerikane në Egjipt, dhe që në ujëra ndërkombëtare kanë sulmuar anijen amerikane duke vrarë 33 dhe duke plagosur 177 marinsa amerikanë???

-A e dini që “Izraeli” egziston edhe përkundër 69 rezolutave të këshillit të Kombeve të Bashkuara???

-A e dini që “Izraeli” i ka përvetësuar rreth 400 fshatra të humbura palestineze duke ju ndryshuar emrat e tyre dhe duke ju ndryshuar dukjen e tyre tërësisht???

Admir

Forumium maestatis
Re: A i dini këto për “Izraelin”?

Kujtese---Ndodheni tek TEOLOGJIA!

Tema spostohet tek Arena Nderkombetare!

Florus

Forumium maestatis

Nuk e kuptoj pse amerika i jep kaq shume ndihma izraelit kur ky i fundit e ka "me te futur" :rolleyes: :confused:

une_une

Primus registratum

Fillimisht postuar nga KEJDI:
[qb] -A e keni ditur që të gjithë ata që jetojnë në “Izrael” e nuk janë jahudi nuk munden në këtë shtet as të blejnë tokë e as të huazojnë atë?
[/qb]
Genje Genje se dicka do ngeli arabo? Ka dhe Kosovare qe nga lufta qe ndodhi qe kur ishin rrefugjate ne Izrael qendruan atje dhe shteti i Izraelit iu ka dhene toke falas. Toka eshte prone e tyre.

Rri shtrembert dhe fol drejt! Iu dha token kosovareve (Myslymane keta!) vetem nje arab te mos e kete. Jemi futur dhe neve ne konflikt me palstinezet. Bukur tani mbani anen e palestinezeve dhe uroni vdekjen e shqiptareve.

Por jo ajo qe shkruhet me lart. Nuk i di te gjitha qe ka shkruar ky disa mund te jene te verteta por ajo e tokes eshte kryekeput genjeshter.

une_une

Primus registratum

Fillimisht postuar nga KEJDI:
[qb]-A e keni ditur që tabelet e automjeteve të Palestinezëve janë të ngjyrosura në mënyrë që të dallohen nga jahuditë???
[/qb]
Pse dhe kjo eshte mjet propagande tani? Dhe targat ne USA sipas shteteve jane me ngjyra te ndyshme. Palestinezet kane autoritetet e tyre dhe deomos duhet te kene targa te ndryshme.

NEW Mexico i ka te gjelberta. Ne Arizona i ke ngjyre kafe. Afer jane.

Pse merreni me idiotesira arabet i quajne padrejtesi ndaj tyre. Po bomba dine te vene apo dhe ato me ngjyra dhe me shenimet Allau eshte i Madh dhe vrit sa te munden te pafajshem.

amar

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Shadow of Self:

Genje Genje se dicka do ngeli arabo? Ka dhe Kosovare qe nga lufta qe ndodhi qe kur ishin rrefugjate ne Izrael qendruan atje dhe shteti i Izraelit iu ka dhene toke falas. Toka eshte prone e tyre.

<<genje genje ,por jo vec kesi rrenash se u bere bajat>>

Rri shtrembert dhe fol drejt! Iu dha token kosovareve (Myslymane keta!)

<<jooo more ?? vertet a?? kete se kisha dite ,por jam i sigurte se edhe kjo eshte rrene >> :rockband: :thumbsup:

une_une

Primus registratum

Fillimisht postuar nga amar:
[qb]jooo more ?? vertet a?? kete se kisha dite ,por jam i sigurte se edhe kjo eshte rrene >> :rockband: :thumbsup: [/qb]
kosref.jpg

Kosovare te veshur me bluza me YLLIN Izraelit

Vertetoje! Une nuk kam si e vertetoj me fakte. UNe me te degjuar e kam se ka 4 familje Kosovare qe jane ne setlements. Toka eshte e tyre!

amar Arab mos genje!

Mund te vertetoj me fakte qe avioni i pare per Kosovaret qe erdhi me ndihma nga jashte ishte avion nga Izraeli.

Mund te vertetoj se gunship helikoptere izraelite nga ata qe vrasin miqte e tuaj palestineze fluturuar dhe evakuan dy femije te nje familje kosovare refugjate ne Izrael.

Mund te vertetoj (jo me fakte kete) qe lobi hebre ne Amerike mblodhi me shume para per shqiptaret se shqiptaret vete.

Mund te vertetoj se vete shteti Izraelit (pa llogaritur shoqatat) iu dha nga 900 dollare per person cdo rrefugjati Kosovar ne Izrael.

kosref.jpg

Kosovare te veshur me bluza me YLLIN Izraelit

http://www.jafi.org.il/spot/6.htm
http://www.mfa.gov.il/mfa/go.asp?MFAH0ecx0

Mund te vertetoj qe po ashtu se ti je tallur dhe ke ngazelluar qe qeshuri duke pare ne televizor dhimbjet e Kosovareve.

NUK DO TE LEJOJME nje Mitrovice, nje fshat me 90% serbe, te jete pjese e shtetit serb, tokat e shqiptareve ne mijeravjecare te jene pjese e Serbise dhe nuk do lejojme po ne ane te kunderten te njejten gje qe tokat hebreje te jene prone e arabeve.

une_une

Primus registratum

kosref.jpg

Ndajme bashke nje Histori - Hebrenj dhe Shqiptare - Kosovare me bluza me flamuj Izraelite

http://www.jafi.org.il/spot/6.htm

Do gjej me vone nje foto me nje grup kosovare me flamuj izraelite dhe shqiptar dhe nje grup izraelitesh dhe ushtare izraelite duke mbajtur dhe ata flamuj shqiptare dhe izraelit. Foto eshte nga Jeruzalem!

JAFI (gjysem qeveritare!)

Kjo Organizate ka bere te mundur 216 Kosovare te perfitojne statusin e Emigrantit. Sot gjysma e tyre jane kthyer ne Kosove.

Nje organizate tjeter i ofroi mbi 200 Kosovareve te drejten e Emigrantit biles aliyah permits ose qe ta kuptoni ju eshte Green Card keshtu e drejta per te patur prone (si toke!) ne Izrael.

During the course of the program, participants were offered the opportunity to stay in Israel for up to three months, while deciding whether or not to stay permanently. Over 60 have already made the decision to change their status to that of new immigrant.

link:
http://www.jafi.org.il/aliyah/dept/bog/june1999/bog99june5.html