a eshte e drejte ajo qe tha moisiu ne londer???!

a eshte e drejte ajo qe tha moisiu ne londer???!

presidenti tha ne londer se po te kerkosh brenda ne shpirtin e shqipetareve do te gjesh kristianizem!!!
per mua kjo eshte nje servilzem ndaj evropes dhe nje mohim i identitetit tone. ne jemi shqiptare dhe kemi disa perkatesi fetare. nuk ka te drejte nje njeri qe te na mohoje kete te drejte tonen.
po ju si mendoni?

besim231071

Primus registratum
Re: a eshte e drejte ajo qe tha moisiu ne londer???!

Askush nuk e ka kete te drejte,per te na mohuar ne ate te drejte.Politika eshte gje tjeter.
Personalisht nuk me pelqeka kjo shprehja e thene nga presidenti yne.Nqs eshte thene,se nuk e kam degjuar.

OROSHI

Primus registratum

Moisiu tha nje te vertete qe Evropa e di edhe pa ia thene!!
Sipas jush shqiptaret duhet te fshijne nga faqja e dheut gjithe historine e lavdishme shekullore vetem e vetem se ca muslimane shqiptare qenkan prekur ne seder!!
Personalisht degjoj shpeshhere nga shqiptar musliman te Shqiperis dhe Kosoves te njejtin pohim te Moisiut!
Nqs siperfolesit kane probleme me identitetin tone Evropian-Perendimor...atehere do u jepja nje keshille:shkoni andej nga edhe keni ardhur para 600 vjetesh me taborret e Jenicereve te Sulltaneve e Pashallareve!
Tung /pf/images/graemlins/devil.gif

Dani83

Primus registratum

une jam katolik.

shprehja Moisiut ne kete menyre me duket paksa jo e qarte..
gjithesesi nje figure si Moisiu nuk i lejohet qe te mbaj anen e njerit apo tjetrit besem.

ne europe ne te vertete ne shihemi si vend mysliman.. e kjo nuk na ndihmone ne integrimin europian..

IDENTITETI JONE ESHTE KY. I PELQEN APO JO EUROPES DUHET TE NA PRANOJE KESHTU SIC JEMI..

Bashkejetesa midis feve ne shqiperi merret si shembull per te gjithe perendimin e "civilizuar"!!!

besim231071

Primus registratum

Prekur ne seder ,thote Oroshi. /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif.
Me bere te qesh ,Orosh.
Sa per informacion ,une nuk jam mysliman .
Shprehjen e gjykova ne planin politik.
Ai nuk ka pasur perse tu kerkoje anglezeve te hyjne ne shpirtin e shqipetareve.
Me mire t'ua kishte hapur shpirtin e vete,keshtu ata do ta kishin pare mire ç'ka ne te,dhe pastaj te shtonte vetem kaq;Jam ne detyren e presidendit te Republikes se Shqiperise.

Dhe anglezet,pasi te kishin menduar pakez do thonin:
Paska edhe jomysliman atje.

kush

Primus registratum

me vjen vertete keq qe orshi apo edhe ndonje tjeter flet keshtu. une nuk thashe qe moisiu te trumpetonte atje se ne jemi vend musliman, ai ne fakt trumpetoi se ne jemi kristiane.
per mendimin tim ai eshte presidenti i shqiperise dhe jo kytari i katolikeva apo i ortodokseve te cilet jam i bindur se nuk do ta kishin thene nje gje te tille po te kishin qene ne vendin e moisiut. kesaj i thone te jesh me katolik se papa.
ai duhet te na pefaqesoje te gjitheve, ndersa zerat qe ngrihen nga shqiptaret apo kosovaret per fjalet e tij tregojne se ai nuk e beri nje gje te tille, ai nuk na perfaqesoi.
keto zera i nderuar orosh te jesh i bindur qe ngrihen nga muslimane dhe jo muslimane intelektuale te cilet e kuptojne se nje president i tille mund te beje shume gafa te tilla.
nese ty te duket se ne shikohemi shtrember pse jemi muslimane po te them se jam dakord me ty. por te jesh i bindur se keshtu shikohemi vetem nga politika, ndersa po te shikosh ne shoqerite evropiano-perendimore do te gjesh se ka shume muslimane te cilet jane te integruar me se miri ne keto shoqeri dhe qe nga njerezit e thjeshte shikohen si gjithe te tjeret.
nuk kane faj shqiptaret muslimane pse ne jemi te prapambetur. apo e kam gabim? me dhune pa dhune ka 600 vjet qe ne jemi muslimane dhe keto nuk jane pak. e nese do te duhej te ktheheshim ne identitet sic thote edhe ndonje "koke" atehere le te kthehmi ne pagane sepse te tille kemi qene para 2000 vjetesh.
ne te gjithe duam te integrohemi ne evrope, por keshtu sic jemi pa e ndryshuar identitetin tone.
ka shume fenomene te tjera qe duhet te ndryshohen por jo identiteti yne.