Re: A duhet te bashkohen Shqiperia dhe Kosova?
po jam nje perkrahes i shqiperise se madhe dhe nuk jam idiot sepse te perkrahesh ideale kombetare nuk eshte krim,te kerkosh te drejten e vetebashkimit qe na eshte mohuar prej shekujsh nuk eshte nje krim,por te hedhesh poshte nje pune kolosale qe kane bere shqiptaret e Rilindjes duke filluar me Vellezerit Frasheri,Isa Boletinin,Idriz Seferin,Ismail Qemalin,jeronim De Rades,Fan Nolin do te thote vetemohim eshte perdhosja me e madhe qe ne i bejme identitetit tone ne kete menyre,eshte tamam te dhjes...esh mbi punen dhe idealet e tyre por gjeja me e keqe eshte te MOHOSH GJAKUN E DERDHUR PREJ TYRE PER KETE CESHTJE.
Je apo nuk je shqiptar.
Pastaj qe ta dish Shqiperia dhe trojet shqiptare jashte saj i permbushin te gjitha kushtet e vendosura nga OKB per vetebashkim,mjafton vetem deshira paqesore e shqiptareve dhe kjo gje behet.
Eshte thjesht qendrimi i tiranes zyrtare (i fatosit) qe shqiperia nuk bashkohet me copezat e shkeputura.
Askush nuk po kerkon nje lufte te re.kjo gje do te behet pa lufte.Shqiptaret kurre nuk kane per te jetuar ne shoqeri apo ne vellazeri me sllavet apo greket.nuk e kemi duruar kurre peshen e shtypjes.ne jemi popull liridashes dhe punetor,mikprites dhe i beses.
prandaj me perpjekje ASGJE NUK ESHTE E PAMUNDUR.
Dhe mos me thuaj se edhe pavaresine e kosoves nuk e perkrah se do te ishte kulmi i injorances shqiptare.
Shqiperine Etnike e perkrah edhe Ismail Kadareja qe eshte me i ditur se une e ti bashke dhe jo me ti.
kur te kesh vetedije kombetare atehere ta kuptosh cfare kane bere paraardhesit e tu qe ti ke mundur te lindesh e te jetosh ne paqe do te thuash qe JAM SHQIPTAR DHE JAM KRENAR.
une per vete kam motive shume te jem krenar.ti ne qofte se nuk ke atehere shporru ne Itali atje ku mendon se do te te duan njerezit dhe do te te respektojne per ate qe je Jo-italian.apo mbase edhe ne greqi ku ka lindur civilizimi dhe demokracia apo paqja sic e quan ti.
ok mendo