A duhet Shqipëtarët të jetojnë në një shtet të vetëm

A duhet Shqipëtarët të jetojnë në një shtet të vetëm

Bindjet e fuqive të mëdha sidomos atyre Europiane
janë se Ne duhet të jetojmë të ndarë veçmas e jo në një shtet.Duan të krijojnë një Kosovë multietnike pa identitet kombëtar, Shqipëtarët në FYROM si etnitet të dytë, të tjerët në shtete të ndryshme edhe më keq.
Unë nuk e di si do të mund të pajtohem të jetoj në një shtet (Kosova p.sh.) ku do të na servohen nga tjetërkush të drejtat që ne vetë duhet ti zhgjedhim.Flamuri,himni,gjuha,kultura ,tradita dhe shumë e shumë tipare të tjera që e bëjnë njeriun që të jetë krenar dhe i lumtur për kombësin e tij.E nëse ne Shqiptarët nuk do t'i kemi si një atëher gjithmonë do jemi argat i dreqit, të vegjël,të shtypur, të përdhunuar si dëshirojnë të tjerët.
Europa ka frikë nga bashkimi ynë, sepse jemi më të mirë se ata ...

lola

Primus registratum
Re: A duhet Shqipëtarët të jetojnë në një shtet të vetëm

Dy shtete te hapura. Nuk i mbajme dot ne kurriz hallet e njeri-tjetrit.

ilirjan

Primus registratum

Fillimisht postuar nga dukagjinas:
[qb] Bindjet e fuqive të mëdha sidomos atyre Europiane
janë se Ne duhet të jetojmë të ndarë veçmas e jo në një shtet.Duan të krijojnë një Kosovë multietnike pa identitet kombëtar, Shqipëtarët në FYROM si etnitet të dytë, të tjerët në shtete të ndryshme edhe më keq.
Unë nuk e di si do të mund të pajtohem të jetoj në një shtet (Kosova p.sh.) ku do të na servohen nga tjetërkush të drejtat që ne vetë duhet ti zhgjedhim.Flamuri,himni,gjuha,kultura ,tradita dhe shumë e shumë tipare të tjera që e bëjnë njeriun që të jetë krenar dhe i lumtur për kombësin e tij.E nëse ne Shqiptarët nuk do t'i kemi si një atëher gjithmonë do jemi argat i dreqit, të vegjël,të shtypur, të përdhunuar si dëshirojnë të tjerët.
Europa ka frikë nga bashkimi ynë, sepse jemi më të mirë se ata ... [/qb]

ilirjan

Primus registratum

Fillimisht postuar nga LIR111:
[qb]
Fillimisht postuar nga dukagjinas:
[qb] Bindjet e fuqive të mëdha sidomos atyre Europiane
Europa ka frikë nga bashkimi ynë, sepse jemi më të mirë se ata ... [/qb]
[/qb]

ilirjan

Primus registratum

SHQIPTARET DUHET DHE SDUHET TE JETOJNE NE NJE SHTET TE VETEM, BASHKIMI I SHQIPTAREVE, KRIJON SHTET ETNIK, PENGON ASIMILIMIN, SHTETI ETNIK ESHTE ARMIKU I SIONIZMIT, ASIMILIMI I KOMBEVE , DMTH. PRISHJA E STRUKTURAVE RRACORE TE KOMBEVE ESHTE QELLIMI I QENDRAVE SIONISTE QE DREJTOJNE BOTEN.
SHTETE ETNIKE DONTE TE KRIJONTE HITLERI.

dukagjinas

Primus registratum

Hallet e Shqiptarëve kudo qofshin,gjithmon i kemi përjetuar bashkë.Gjithsesi do ishte më lehtë ti zgjidhnim brenda një strukture shtetërore.
Shtet etnik hiq më pak apo më shumë nuk do të dëshiroja veq siq është gjermania,franca,anglia,italia...............
Edhe në Shqipërin e bashkuar do të mund të jetonin etni të ndryshme nën Shtetësinë Shqipëtare.
Dëshira ,vetëdija kombtare dhe puna, mendoj se duhet të jenë hapat e parë të këtij procesi të pashmangshëm.Ne jemi ata që duhet të reflektojmë këtë proces në mbarë botën si kusht primar për stabilitet në ballkan dhe europë.

lola

Primus registratum

Nuk duhet te bashkohemi tani per tani. Nuk ja vlen nga ana e politikes nderkombetare dhe nuk ja vlen nga ana ekonomike, plus qe kultura e Kosoves dhe ajo e Shqiperise jane zhvilluar teper ndryshe gjate shekullit te fundit. Pasi te hapen te dy vendet dhe kultura dhe gjuha e perbashket do te na bashkoje ne kohen e duhur.

ilirjan

Primus registratum

Ne po zihemi brenda per brenda Shqiperise, dmth, toske e gege, nuk shkojne mire, apo jo, per mu partite kryesore qe jane ne shqipni PS dhe PD nuk jane gje tjeter por TOSKE dhe GEGE, edhe me budallai e kupton kete.
Une mendoj se popullata ne Shqipni (ne shtetin Shqiptar) eshte e degraduar deri ne cperfytyrim, 50vite komunizem kan bere punen e vet.Po ti hedhesh nje sy filmimeve ne vitet 90, 91 gjate arratijeve me anije drejt Italise kuptohet kjarte qe ke te besh me nje popull jonormal.Duhen shume vite qe njerezit te vine ne gjendje normale, ne jemi si ai qeni i eger i porsaleshuar nga zinxhiret.

dukagjinas

Primus registratum

Nga ana politike mendoj se është i vetmi proces që do mund ta stabilizonte ballkanin.
Nga ana ekonomike do ishim shumë më të fuqishëm në rajon.
Ana kulturore - nuk shoh ndryshime
Na duhet vetëm dashuri mes vete...

Florus

Forumium maestatis

Qe ta them shkurt:

2005 (max 2006) --> pavaresia e Kosoves --> pas pak vitesh bashkim me referendum. :thumbsup:

Ne FYROM nuk ka nevoje per nderhyrje se ne te ardhmen shqiptaret atje behen mazhoranca. :thumbsup:

Ne Cameri eshte pikepyetja me e madhe :confused:
per kete nuk di te parashikoj gje :shrug:

beshbossi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga FloBo:
[qb] Qe ta them shkurt:

2005 (max 2006) --> pavaresia e Kosoves --> pas pak vitesh bashkim me referendum. :thumbsup:

Ne FYROM nuk ka nevoje per nderhyrje se ne te ardhmen shqiptaret atje behen mazhoranca. :thumbsup:

per kete nuk di te parashikoj gje :shrug: [/qb]
pas 2006 bombe atomike ne Shqiperi!!!!!aman more shihni endrra ju a si????
c'pune ka Kosova te bashkohet me ne?Nuk u leverdis te bashkohen me nje rrumuje te tille!!!

Alanis

Primus registratum

Fillimisht postuar nga ANGEL DEVILED:
[qb]
Fillimisht postuar nga FloBo:
[qb] Qe ta them shkurt:

per kete nuk di te parashikoj gje :shrug: [/qb]
pas 2006 bombe atomike ne Shqiperi!!!!!aman more shihni endrra ju a si????
c'pune ka Kosova te bashkohet me ne?Nuk u leverdis te bashkohen me nje rrumuje te tille!!! [/qb]
E di c'ke shko futja :sleep:

dukagjinas

Primus registratum

Nuk janë ëndrra!
Në Kosovë ka parti që janë krijuar pas luftës (PSHDK) e cila haptazi ka kërkuar bashkim me SHBA-të, kësaj unë i them ëndërr sepse asgjë e përbashkët nuk na lidh me ta.
Ndërsa bashkimi i Shqiptarëve është çështje kohe, dhe shumë varet nga puna e jonë se e shpejtojmë apo e ngadalsojmë këtë proces.
Me rregullimin e infrastrukturës bashkimi ynë do mbetet çështje letrash...

edoni

Primus registratum

do te ishte absurd qe dikush te mendonte se me bashkimin e trojeve shqiptareve shqiperia do te ishte shtet etnik i paster dhe se kjo kinse eshte e njajt si hitleri ka bo.eshte e drejt historike qe shqiptaret te bashkohen ne nje shtet.bashkimi i trojeve shqiptare duhet te vijohet barabart me bashkimin e gjermanis lindore dhe perendimore.me bashkimin e dy gjermanive nuk eshte krijuar ndonje shtet me model te hitlerit po eshte krijuar nje shtet liberal dhe multikultural por ne te njajten kohe me karakter gjerman.pra bashkimi i trojeve shqiptare eshte nje domosdoshmeri e cila do ta mundesonte qe populli shqiptar te jetoj pa frike nga shtetet fqinje dhe ne te njajten kohe ta shprehte ate potencialin e vertet te cilin e ka.ndarja e popullit shqiptare neper shtete te ndryshme eshte nje barrier kryesore per zhvillimin dhe mireqenien e popullit shqiptare ne pergjithesi sepse energjia pozitive nuk eshte ne gjendje te qanelohet ne menyre koherente.sic ka than Skenderbeu i madhe se nje shkop thehet lehte por nje duaj shkopinj veshtir thehet.