Re: A duhet medoemos te predikohet Kurani ne token e Ilireve?
Me fal more zoteri i nderuar Albinos. Ne myslimanet nuk na ka mesuar kurani e as profeti, e as vete nuk jemi mesuar qe ti fyejme e ti shajme njerezit kolektivisht, e as te hedhim poshte nje ideologji apo fe te perbotshme pa argumenta. Nese ti e quan Islamin fe te kamikazeve, kjo ka te beje me paaftesine tende per te perceptuar e artikuluar gjerat pa relativizuar te verteten, por ashtu sic jane. Me vjen keq te te them se Islami nuk eshte ajo fe e kamikazeve, por eshte ajo fe qe iluminoj boten per shekuj me rradhe. Eshte ajo fe qe vuri ne shinat e zhvillimit shkencen. Eshte ajo fe qe ngriti ne piedestal bukurine e te shprehurit letrare. Eshte ajo fe qe iu tregi njerezve te dine te dallojne te vereten nga e genjeshterta, realitetin nga mashtrimi, te bukuren nga e shemtuara, te miren nga e keqja, dashurine nga urrejtja. Por meqe ti ne ate mesazh, me vjen keq ta quaj pacavure, qe ke derguar nuk permend asnje argument, pervec disa shteteve qe ti i quan te forte, pasi ne to praktikohet kristianizmi(Nuk kam asgje kunder kristianizmit)dhe qe me vjen keq te ta them jane shume banal. Ti thua se ata jane ne fene e origjines dhe se edhe ne duhet te jemi Ilir dhe te jemi ne fene e origjines. Sipas mendimit tend ne duhet te jemi pagane, sepse feja e Ilireve nese nuk e di ka qene paganizmi. Pse argument eshte te thuash se ne sjemi me trashgimtar te Ilireve sepse jemi mysliman dhe rrjedhimisht kamikaz. O pika qe sme bie qe nuk kam aq shume fuqi tu hape syte njerezve te shohin te verteten. MOre zoteri po si mund te thuash se islami qenka fe kamikazesh, kur goethja, u mahnit pasi lexoi kuranin dhe u konvertua menjehere, pasi tolstoi lexoi kuranin dhe theniet e profetit dhe tha me therrisni si pasardhes te muhamedit, kur bismarku lexoi kuranin dhe literatur islame tha jam me fatkeqi ne bote o Muhamed qe nuk jetova ne epoken tende, o me i madhi i njerzve, kur Kat Steavens degjoi duke u kenduar kuranin dhe e la kulmin e karrieres se tij si konkurent i beatlesave dhe u konvertau ne mysliman vetem per te kenduar kuran. Duhet te kesh guxim te madh ti hedhesh poshte kete dore njerezish te medhenj, apo ti quash te paverteta keto qe them une. Une te bej thirrje qe te hapesh dyert e arsyes, te mendosh mire dhe me pas te shprehesh. Pa me thuaj cfare njeh ti zoteri nga islami qe del dhe e shan ate. Une e njoh edhe kristianizmin dhe nuk dal ta shaj ate, sepse profeti jezu eshte nje nga njerezit me terespektuar dhe me te dashur per zemren time. Te lutem kthjellohu dhe reflekto