A ËSHTË E MUNDUR: Ja se çfarë të ndodh nëse 12 ditë me radhë ha vetëm banane!

SNAP

Papirus rex
Shumë ushqime të sotme janë me përmbajtje të dëmshme, prandaj e kemi shumë vështirë që të ushqehemi shëndetshëm. Megjithatë, kjo vajzë ka provuar diçka të re. Ka ngrënë vetëm banana. Ja se çka i ndodhi
Julia Tarbat, nutricioniste, vendosi që për 12 ditë me radhë të ushqehet vetëm me banana, kurse qëllimi parësor i këtij eksperimenti ishte, mbi të gjitha, detoksikimi i organizmit. Megjithatë, ajo donte për të provuar pretendimin e saj se bananet janë ushqim me cilësi të mjaftueshme dhe që mund të konsumohen për një periudhë të gjatë, pa pasur pasoja për shëndetin,– Së pari kam vënë re një lehtësim të madh në punën e stomakut, kurse pastaj u ndjeva më e relaksuar, nuk kisha stress, isha më pozitive dhe më kreative – tha Julia.Pas disa ditësh vura re se e kisha më të lehtë për t`u përqëndruar dhe gjithashtu edhe për t`u fokusuar në punët e përditshme. Eksperimentit të saj iu bashkua edhe bashkëshorti dhe nuk e patën fare problem që të konsumojnë vetëm banane.-Më parë kam pasur nivel më të lartë të sheqerit në gjak, probleme me tretjen, vuaja nga depresioni, kisha disbalancë të hormoneve, nuk mund të mbetesha me barrë…Kur ndryshova regjimin tim të ushqimit, çdo gjë shkoi në vendin e vet, fitova edhe një djalë – thotë Julia.

lajmeonline.eusafe_image-3.jpg

Thamina

Papirus rex
Bananja po eshte nder frutet qe perdoret te pakten cdo mjes ...sidomos tek femrat por dhe tek meshkujt.
Ne meshkuj ndihmon ne prostat teper .Kurse ne femrat ndihmon ne muret e vagines e cila pastron dhe arrin te normalizoje deri diku ph e saj dhe si konkluzion arrin te heq erat e keqia te saja.
Ndihmon ne dhimbje muskujsh nese ben stervitje te ngarkuar...
Ndihmon ne gjak nese je anemic duke te rrit hekurin.
Ndihmon ne heart attack dhe stroke.
Te pastron nga toxike qe ke ne trup duke I pastruar ato.
Ndihmon njerzit si kjo me siper per stomakun.
E vetmja gje qe banana ka te keqe eshte te keni shume kujdes mos e hani jeshile,pasi sesht e pjekur dhe si cdo frut qe kemi mundesi te ham sot ne keto dit jane te bera me hormone,pra ka shume kimikale te cilat na demtojne stomakun duke te dhene fryerje ne te e demtime te brendshme.PRa lereni te zverdhet vetvetiu.
Dhe kurre mos ta hani nese lekura eshte bere e zeze.Nese helmohesh nga bananja eshte aq e rrezikshme sa mund te jet vdekjeprurese.

Thamina

Papirus rex
Eshte I rende vetem sepse duke qene frut tropical kane shume sheqer por nje ne dite si ben aspak keq.
Frutat ne pergjithsi pse jane te mira sduhet te hahen shume ne dite sidomos tropikalet.Jane shume te ushqyeshme,e te embla.Zakonisht menyra me e mire te fillosh diten eshte ta fillosh me frut.
Duke ven protein ne stomak kjo ka dhene me sukses ne punimin e stomakut dhe trupin e njeriut.

SNAP

Papirus rex
Ne vitet 90 hyri ne Shqiperi Bananja mbaj mend nje komshie e imja mundohesh ta hante me gjith lekure:p:hidhu::hidhu::hidhu::hidhu: ishte dicka e re
per ne Shqiptaret

SNAP

Papirus rex
Eshte I rende vetem sepse duke qene frut tropical kane shume sheqer por nje ne dite si ben aspak keq.
Frutat ne pergjithsi pse jane te mira sduhet te hahen shume ne dite sidomos tropikalet.Jane shume te ushqyeshme,e te embla.Zakonisht menyra me e mire te fillosh diten eshte ta fillosh me frut.
Duke ven protein ne stomak kjo ka dhene me sukses ne punimin e stomakut dhe trupin e njeriut.
Po bananja eshte dhe nje frut erotik...! Duhet theksuar dhe kjo qe mos dalim dhe shume nga tema:p