,99

olti

Neo
,99

Me thote njeri pse cmimet ketej jane me gjithmone me nenta nga mbrapa. Jane perhere me ,99 ose ,29 ,59 e me radhe, por ne shumicen e rasteve ,99 . Cila do jete arsyeja?!! :rolleyes:

Une e kam nje ide, por nuk jam i sigurte
idea.gif

hot

Hotgirl
Re: ,99

kte na e kane shpjeguar njehere ke edukata qytetare e klases se 8 po se maj men vallai se nuk e kam pas menjen nmsim :tipsy:

bimba81

Primus registratum

Fillimisht postuar nga 'Neo':
[qb] Me thote njeri pse cmimet ketej jane me gjithmone me nenta nga mbrapa. Jane perhere me ,99 ose ,29 ,59 e me radhe, por ne shumicen e rasteve ,99 . Cila do jete arsyeja?!! :rolleyes:

Une e kam nje ide, por nuk jam i sigurte
idea.gif
[/qb]
per mendimin tim dhe nuk e di sa e vertete eshte po per te na dhene idene ne bleresve qe cmimi eshte me i ulet.psh 29,99 dhe jo 30 dhe ne biem ne gracken e tyre :shrug: nuk e di sa e vertete eshte

Seriozi

Primus registratum

Thjesht pune takse dhe per mos tu taksuar ta zeme per 200€ e vene çmimin 199.95€.

bengu

Primus registratum

ska te beje gje me taksat, pse aq rol do te luaje nje cent ne $200 :shrug:
eshte marketing, tet mashtroje syrin :rolleyes:

bimba81

Primus registratum

Fillimisht postuar nga BENG:
[qb] ska te beje gje me taksat, pse aq rol do te luaje nje cent ne $200 :shrug:
eshte marketing, tet mashtroje syrin :rolleyes: [/qb]
edhe une keshtu mendoj po me thee te drejten s'jam e sigurte :shrug:

blendiys

Primus registratum

vertete qe 1 cent nuk ka vlere,por te llogarisesh nje cent ketu dhe nje cent aty,nuk jane me aq pa vlere!
mesa di une,c'mimet e rrumbullaketa kane takse me te larte se ato qe perfundojne me ,99

olti

Neo

Ne fakt shpjegimi im, per te cilin nuk isha i sigurte, eshte pikerisht ky per taksat. Dmth firmat qendrojne ne kufirin minimal qe i ndan taksimet qe ben shteti dhe ne kete menyre i shpetojne nje takse me te larte si dhe prodhimin e shesin me cmim te larte. Ky ishte ky, por si thashe nuk jam i sigurte dhe me kete teme synoja te dilte ndonje qe e di sigurte kete gje. Budalliku i kesaj eshte se te mbushin xhepat me centa, te cilet nuk ke ku t'i cosh pervec se ne banke pas nja nje vit mbledhje :smash:

PS: Nuk thuhet Euri, por Euro dhe per kete jam mese i sigurte!

blendiys

Primus registratum

e ke gabim beng!!
doja te shtoja qe,nje mall qe nxjerr ne treg ta tatojne me cmimin qe ti ke vene,por ekziston edhe nje ligj i tille persa ne po flasim!
shkurt:ne se nje malli ja ve cmimin 30euro do taksohesh per 30euro,por ne se ti ben nje zbritje ne shitje (sado i vogel qofte)perfiton goxha zbritje taksore!!
nuk besoj qe:zvicra,gjermania ose benelux bejne pjese ne vendet qe nuk kane llogjike taksuese /pf/images/graemlins/wink.gif

tirana

Primus registratum

Ato jane thjesht çmime "psikologjike" qe luajn me trurin tone te çuditshem. Ne (konsumatoret/populli) kemi tendencen ti nenfleresojme shifrat e fundit dhe mbajme syrin tek te parat qe "peshojne" me shume. Dhe kjo ndodh sepse duam te kemi shume shume shume dhe jo pak pak pak /pf/images/graemlins/laugh.gif . Faktikisht kursimi midis 2.99 dhe 3.00 eshte i pakonsiderushem por ja qe perveç xhepit kemi dhe te tjera gjera per te kenaqur, syrin veshin trurin e keshtu me rradhe.
Thjesht jane çmime "atraktuese" qe luajn me kete "difekt" tonin dhe zakonisht ndeshen ne mallrat e konsumit te gjere.
Ka dhe çmime qe mbarojne me 0.50 0.25 etj por ato jane te fraksionuara ne kete menyre te tille per te shpejtuar e thjeshtesuar pagesen dhe kthimin e restos, dmth s'jan me te futme /pf/images/graemlins/smile.gif

tirana

Primus registratum

Drejt, sepse cigaret kane shancin e modh te behen ves. Kur te na bohet ves dhe kosi, qepet apo kastravecat (ky i fundit jo ishalla /pf/images/graemlins/laugh.gif ) atehere do kina çmime serioze pa "te futme"

MICHELLE

Primus registratum

qe te duket me e lire.
eshte ndryshe kur ti e shef i gjo $59.99 eshte ndryshe kur e shef $60.00 por ne fakt cmimi o isoj.eshte thjesht me te rrejt ty se o mo e lire une kur boj pazar per vete e rrumbullakos lol

kapedani

Primus registratum

Ne Shqiperi i ke sade çmimet d.m.th. jane te rrumbullakosura,biles keta pushtat tane i rrumbullakosin dhe i kriposin mire ato çmimet.

ilirjan

Primus registratum

Edhe une cmimet e dyqonit tim i kam me 9 ne fund por kom bo ulje per vitin e ri nga 99 e kom bo 69

eros111

Primus registratum

edhe une te lidhur me taksat e di, megjithese me kane thene qe behet per te dhene edhe pershtypjen se jane llogaritur cmimet me perpikmeri ne menyre qe gjoja te jene sa me te uleta (23.79, 45.89 etj etj)