70 mije te vdekur ne vit , nga duhani.

Diavolessa

Valoris scriptorum
70 mije te vdekur ne vit , nga duhani.

Qe kur blejme nje pakete me cigare eshte shkruar:
Duhani provokon cancerin. Prap se prap me vetedije e blejme.

Cigarette.jpg

Ata qe s'e pine s'duan te tymosen me tymin e duhanit te atyre qe e pijne.
Po diskutohet per disa ligje, qe ku duhet pire duhani dhe ku jo.

C'fare mendoni rreth kesaj dhe ne se ka keshilla si mund te lesh duhanin?

tirana

Primus registratum
Re: 70 mije te vdekur ne vit , nga duhani.

Paskemi pa te njojtin emision sot masdite.. /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

shkrimi

Forumium praecox

...jam nga ata i cilli ka 15 vite konsumoj duhan thuajse i pasionuar , gjate kesaj periudhe kam pase nje pauze prej 3 vjet e gjysme ,nuk pata pire asnje cigare .... me pati rene te degjoj nje thenje te nikotinologu se"... kush ka pire nje here ne jete duhan ,mbetet tere jeten e tij rob i duhanit ...." me pati ardhe inat lidhur me kete, inat atehere kur nuk e pinja , mirepo me vone e pata kuptuar mire kete thenje sepse edhe une mendoj se mbetesh rob i tije ... skam ndonje keshille te veqante, por e di se me mire eshte te mos provohet fare ne te kunderten duhet nje karakter i forte per tu nda nga kjo "dashnore" besnike....sa i perket semundjeve ruana Zot... nderkaq ...keshila per te lene duhanin se besoj se mund te kete sepse lenja e duhanit eshte krejt ne natyren e personit e jo ne imitime te tjereve se si ata e kane lene...natyrishte duke e falenderuar paperine(per temen ) do te doja qe dikush qe di per keshille se si ndahet njeriu nga kjo "dashuri" me kenaqesi do te prisja ...

gjithe te mirat njerez te mire , pite apo nuk pite duhan

Diavolessa

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga Majmuni Hirko:
[qb]Paskemi pa te njojtin emision sot masdite.. /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Siamo fatti l'uno per l'altro /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

Ps: E pin cinaren tina re?

jack

Primus registratum

e pash ene une ate emisionin , sepse sa me shume di per demet e duhanit aq me teper je i predispozuar ta lesh..
megjithate nje shifer e ekzagjeruar do te thosha 70.000 persona cdo vit ia kan fut kot , po nejse
une per vete e pi per qejf e jo se jam i varur , gjithsesi mir nuk ben kjo dihet,
per ata qe e pijne vetem nje keshille , demtoni vetem veten tuaj , kini meshire per ke iu rri prane

tirana

Primus registratum

Fillimisht postuar nga paperina:
[qb]
Fillimisht postuar nga Majmuni Hirko:
[qb]Paskemi pa te njojtin emision sot masdite.. /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Siamo fatti l'uno per l'altro /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

Ps: E pin cinaren tina re?[/qb]
Perchè, avevi dei dubbi!!?

Lala e pi cinaren vetem masdite dhe ne dark tek tuk. Gjith e gjith nja 5-6 cop ne dit. Kur dal per aheng e shtoj içik dozen.

Teardrop

Primus registratum

Une kam me vdek prej 20000 veteve qe me rethojne e pine dahon te gjithe /pf/images/graemlins/frown.gif !

Erind

Forumium maestatis

Jam shume dakort per ligjin qe ndalon pirjen e duhanit ne vendet publike. Para pak ditesh pash nje emision qe jepte mbi duhanin, dhe bente dallimin midis ndotjes qe mund te bej nje makine dhe nje cigare, ishte alarmante. Ne trafik, ku ndotja e tymit te makinave arinte nje fare perqindje, qe kalonte normen, policia rrugore ndalon trafikun qe te bjere ndotja nen nivelet e normes, kurse vetem nje cigare e pire brenda ne makine, e kalonte 100 perqind ndotjen qe bente makina, u dhane dhe shembuj te tjere per ndotjen e cigares, ishin gjithmon shume me larte nga ajo qe ndot makina. Per ata qe pine duhanin mund te them te gjoret, po neve qe se pime dhe thithim tymin e tyre si te quhemi ... viktima .... ???
Thnx...

Erind

Forumium maestatis

KETE DUHET TE VENE TEK PAKETAT..
--------------------------------
cancro.JPG

[qb] DUHANI SJEDH KANCERIN[/qb]

rei

Primus registratum

E pi se dua ta pi...ok dhe nese vdes nga canceri
S'kam ndonje kundershtim...

Ledy

Primus registratum

Ca thoni ere ju po ne qe s'pushojme dot si me ja be???

astrit

Primus registratum

pini cigare djema e mos e cani koken fare se njelloj do te vdesim

karamel

Primus registratum

Ne qoftese keni frike se mos kapni kancerin e mushkerive nga duhani ju keshilloj hashishin, ose cannabis, shume me e lehte se duhani dhe pihet per shat pale qefe! :thumbsup:

Aura

Primus registratum

Norvegjia do te jete vendi i pare ne bote ku duhani do te ndalohet te pihet ne te gjitha vendet publike. Per kete, po miratojne dhe ligjin. Keshtu me duket me mire, apo jo...edhe pse cungohet nje cike liria individuale...

Diavolessa

Valoris scriptorum

Ishtu sic kane ardhe punet mendoj se pas disa vitesh do legalizohet edhe Mariuana e jo te hiqet duhani /pf/images/graemlins/frown.gif

Redi

Forumium praecox

Eh ky duhani eshte aq i demshem por dhe aq i mire.
Psh: Kur jam i merzitur me qeteson, kur mbaroj nje marredhenie seksuale akoma me i mire... etj

Redi

TEDI

Valoris scriptorum

Shkrimi une do thoja kete gje . vete une jam konsumator i rregullt I duhanit . Aktualisht Mjekesia ka nxjerre disa metoda per te Lene duhanin ka shume metoda dhe te hash disa molle ne dite te ndihmojne . POr Ndihma me e mire dhe me efikase eshe Vullneti qe ke ti . Nese e dominon Kete gje dhe ke vullnet te forte atehere e le jo vetem duhanin por shume gjera te tjera . Vete une e kam lene disa here por serish e kam filluar dhe tani i kam vene vetes time nje kusht qe do e le sapo te heq nje barre te vogel qe kam momentalisht ... Kjo eshte keshilla me e mire dhe pasi e ke lene per nje periudhe 2 3 mujore ti evitosh ambjentet Me duhan ...

karamel

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Redi:
[qb]Eh ky duhani eshte aq i demshem por dhe aq i mire.
Psh: Kur jam i merzitur me qeteson, kur mbaroj nje marredhenie seksuale akoma me i mire... etj

Redi [/qb]
po me marijuana eke provuar? :thumbsup:
biles ne italie eshte me lire se ne cdo shtet te europes.
Te jesh top fare te keshilloj extasy, per momentin eshte super po pastaj ti shperthen trute! :eek:

Diavolessa

Valoris scriptorum

po me marijuana eke provuar?
biles ne italie eshte me lire se ne cdo shtet te europes.
Te jesh top fare te keshilloj extasy, per momentin eshte super po pastaj ti shperthen trute!

Hjade- hajde c'fare keshillash :mad:

Kane lujt njerezit menc ne ditet e sotme.

tirana

Primus registratum

Per te lene duhanin nuk duhet perqendruar vemendja tek cigarja. Mundohuni te ndryshoni disa gjera te vogla te perditshm, psh orare, stacionin e autobuzit, orendit e dhomes tuj, rrugen qe beni per ne pune/shkolle, vendin ku rrini gjat pauzave te studimit etj etj. Vrisni menjen vet ça mund te ndryshoni dhe kur ta keni bere kete, provoni te mos pini cigare ne ato vende ku me perpara e pinit, psh kur pritshit atobuzin apo ku rrinit gjat pauzave te shkolles. Cigarja ndizet thuajse gjithmone ne te njetat vende dhe orare.
Kot ja fus, po provojeni iher se nuk i dihet.