4 shtator 2004

albavina

Primus registratum
4 shtator 2004

ndeshja Shqiperi-Greqi ka qene ndeshja me emocionuese qe kam pare ndonjehere, besoj se keshtu ka qene per shume shqiptare!

nuk kam per te harruar kurre kur po ikja per ne stadium,hyrjen e DR e bllokuar nga makinat qe lekundnin flamuret...po ashtu edhe superstrada, nuk shihje gje tjeter pervecse flamuret kuq e zi!
Prsh midis tifozeve rruges ishte sikur do te thoje "po plako, do fitojme" ose "hec aty lali se fitorja eshte e jona".
hyrja ne tr ishte pothuajse e pamundur, zogu i zi mund te quhej zogu i kuq /pf/images/graemlins/smile.gif
Ardhja e FSHF rriti akoma me shume entuziazmin!
stadiumi ishte plot, adrenalinma ne max dhe policat me moren nje 2 buri :shrug: (elemente e dyshimte)
Midis ulerimave "e kuqa e kuqa e kuqa do fitoj", duartrokitjeve, te kercyarit me "taaaateeeee du fustan", parakalimit te miss glob 2004, fyshkellimave kur disa lojtar grek po sterviteshin dhe orkestres, hyne ne fushe skuadrat...
BOOM... gol, pa filluar mire ndeshja! i gjithe stadiumi filloj te bertiste akoma me shume, po keshtu per golin e 2 (ketu desh lash pa ndjenja njerin... /pf/images/graemlins/laugh.gif nga gezimi ngrita grushtin lart po nuk e kisha vene re qe mbrapa meje njeri kishte hyper siper karrikes time...nejse shpetoj,spati pasoja)
goli i kundershtarve ishte shkaku i vazhdimit te sharjeve kundrejt tyre!

kur mbaroj ndeshja tr ishte e mbushur ploooot gjithe andej...keshtu ishte dhe dr dhe gjithe shqiperia

mendoj se kjo ndeshje ka per e ngelur ne kujtesen e te gjitheve...
une per veten time jam krenare per kete fitore (edhe pse humbem me georgine ska gje)...tamam per te thene O SA MIRE ME QENE SHQIPTARE

PS: po deshet mbylleni po deshet jo kete teme

Tifozishqiptar

Primus registratum
Re: 4 shtator 2004

DARDANET Krushqit e Kombetares

Kur ndegjoj zerin e nanes
Qysh e len qengji kopene
Blegerine dy a tri here
Edhe iken e merr dhene...

Kjo kenge dikur e shuante sadopak mallin e shqiptareve neper bote, per atdheune tyre. Kjo kenge e cila ne vete mban edhe vargun „Qysh e len qengji kopene”, dikur ishte ngushelluese per shqipetaret.Por kjo ishte vetem dikur.Vetem dikur sepse sot eshte krejt ndryshe, sot kthehen qengjat ne kopene e tyre. Sot kjo kenege kendohet vetem si nje kujtim i vuajtjeve tona, por poashtu shpresedhenese qe nje dite edhe ne do ta shijojme kopene tone.Dhe sot e kesaj dite kjo kenge u be edhe varg i pandashem i DARDANEVE, Tifozave te Kombetares Shqipetare. Kjo kenge ishte deshmi qe shume qingja Dardane u kthyen ne folete e tyre qe te mund te marrin rrugen te lire drejt triumfeve te kombetares sone.Dhe kjo rruge tashme eshte e hapur, sepse Dardanet nuk e lene kombetaren shqiptare te vetmuar ne fushen e gjelbert.Sepse Dardanet nuk ka me kush qe i ndale.
Kjo eshte nje retrospektive e asaj qe ndodhi deri ne mposhtjen e kampionit europian aktual Greqise.Gjegjesisht prej mbajtjes se mbledhjes qe e mbajten Dardanet e deri ne fitoren kunder Greqise 2:1.Pra e tera filloi me mbledhjen e mbajtur te Dardaneve te cileve panderpre u sherbente edhe www.tifozat.com per nje kordinim dhe bashkepunim sa me te mire.Dhe ne ate mbledhje, Dardanet i treguan, jo vetem shqiptareve por edhe te gjithe botes qe kur eshte ne pyetje kombetarja ata i harrojne te gjitha problemet e tjera dhe behen nje grusht i forte, gje qe e vertetojne edhe shume forume te armiqeve tane. Duhet te theksojme se ne kete mbledhje ishte prezent edhe tifozat.com, ku ishte kenaqesi qe ti shihje ata njerez, te cilet me plot pergjegjesi pregaditeshin dhe mezi prisnin qe te gjitha idete ti zbatojne ne praktike.Aty u moren vesh qe duke filluar prej rekuizitave e deri ne udhetim te jete sa me mire e organizuar.Ne nje moment u ndala dhe verejta se aty fliste me shume pervoja dhe profesionaliteti ku duhet patjeter te theksojme se aty kishin ardhur edhe tifoza veterane te viteve te 80-ta, vetem e vetem per t´i perkrahur dhe pershendetur tifozat e bashkuar edhepse udhetimin do ta benin ndaras per shkak te pritjeve te gjata ne kufi. Dhe filluan udhetimet me autobusa te ndare ku pritej qe prape te bashkohen ne Tirane per te vazhduar tutje misionin.

Ketu vie pjesa me e veshtire per mua dhe per secilin Dardan, sepse nuk dij dhe nuk kam se si tua paraqes ne kete shkrim me fjale ate kenaqesi dhe ate perjetim gjate rruges,takimit e animit, ku pamvaresisht prej rrugeve jo te rregulluara mire ne na dukej se jemi ne autostrade.Eshte thjeshte e papershkrueshme por nuk eshte cudi sepse gjerat e mira nuk mund te pershkruhen. Pas udhetimit te gjithe takoheshim ne Tirane, si zakonisht ke sheshi i Skenderbeut dhe numri i Dardaneve shtohej gjithnje e me shume. Cdo gjysme ore vinte nga nje autobus i cili ne vete bartte ata te cilet do ta perkrahnin kombetaren per ta mposhtur Grekun.Dhe keshtu kah ora 16 te dates 4 Shtator 2004 morem urdherin qe te marshojme drejt stadiumit. Qe te marshojme drejt vendit per ku edhe ishim nisur.Qe te marshojme drejte mediumit tone TRIBUNES. Tribuna,mediumi dhe skena e vetme ku Tifozi e tregon veten. Hyrja ne stadium ishte si zakonisht me peripetira te ndryshme, por me ne fund ia dolem disi te vendoseshim ne vendet tona, do me thene ne vendet ku rrinim ne kembe e jo ulur dhe aty na pritnin vellezerit tane nga Saranda dhe Cameria, Tifoze qe kishin marre biletat per te na u bashkangjitur ne perkrahje te ushtareve tane. Tifozave Sarandas dhe Cam iu falenderohemi per bashkekoordinimin dhe atmosferen qe e bene sepse ishin te vendosur ne tribunen ku ishim edhe ne Dardanet. Dhe filloi puna ku afro 2000 Dardane nisen qe ti kryejne detyrat e veta, dikush duke vendosur transparentat e dikush veq kishte filluar te kendonte edhe pse ishte akoma vetem 17 e 30 minuta, do me thene plot 3 ore para fillimit te ndeshjes.Te kota ishin edhe orvatjet e udheheqesve per ti ndaluar tifozat qe te kursejne energjine per 90 minutat gjate lojes.Mirepo ishte e pamundur sepse adrenalina e beri te veten. Nuk kishte kush qe i ndalte tifozat.Momenti ku eksploduan zemrat e Dardaneve ishte kah ora 18, kur ne fushen e gjelberet hyne lojtaret tane per ta kontrolluar per here te fundit fushen.Them eksploduan sepse edhe vete lojtaret tane nuk e kishin pritur nje mase aq te madhe ne stadium plot dy ore e gjysme para fillimit te takimit.Nje atmosfere te tille rralle here mund ta hasim ne spektakle boterore, sepse aty vetem vazhdohej ajo qe kishte filluar 24 ore me pare,neper qytete te ndryshme. Dardanet ne ate dite e lane edhe tonin e fundit te tyre gjate gjithe 90 minutave ku edhe i tere mundi u shperblye nga lojtaret tane te cilet pasi e pershendeten tere publikun erdhen tek tribuna e Dardaneve dhe te gjithe te kapur dore per dore na dhuruan pershendetjen e vecante ne shenje falenderimi. Me siguri se lojtaret tane kane qene te motivuar tere kohen edhe nga transparentat qe kishin pregaditur Dardanet e posacerisht te theksojme se trasparenti United States Of Albania ka qene motivi kryesor per te fituar. Pas ndeshjes nuk munguan falenderimet e vellezerve tane shqipetare duke filluar prej banoreve te rendomte e deri tek biznesmene dhe autoritete te ndryshme politike dhe sportive ku tek disa vereheshin edhe pika loti ne fytyra te tyre. Dikur u kthyem prape ku njerezit na prisnin si Krushqit e Kombetares me nusen e tyre FITOREN nga Tirana kunder Greqise.

Tifoze dhe tifoze, ju pershendes ne emrin e te gjithe Dardaneve dhe e vetmja gje negative e krejt kesaj aventure ishte injorimi dhe mos perkrahja e Dardaneve nga mediumet tona kosovare,perveq “Kosova sportit”, dhe mediumeve nga Ilirida, Fakti dhe Flaka. Mirepo Dardanet, sic e theksuam edhe me heret skenen nuk e kane ne mediume por e kane ne TRIBUNE, kurse ceshtja e TV-ve dhe Gazetave le te jete ne ndergjegjjen e tyre qe kane kompetenca. Per ne ishte me rendesi fitorja e kombetares dhuruar Camerise.

P.S. Shihemi me 9 Tetor prape ne Tirane kunder Danimarkes!

Nga: Dardani (Ultras-Dardanet)

zamir muqiqi

Primus registratum

I PERGJIGJEM Tifozishqiptar
BRAVO PER DIZINFORMIMIN QE PO I BEN OPINIONIT SHQIPTAR.TE LUMTE!
Shkrimi yt te ban me mendu qe jeni kene vetem ju ne stadium.ti me duket s'duhet te kesh kene se perndryshe s'kishe shkru keshtu.ose e ban kete gja qellimisht.kur shkrun per kesisoj evenimentesh duhet te kesh kujdes se aty kan qene edhe njerez te tjere qe e kan pa realisht si kan shku punet.stadiumi ka qene plot me shqiptare e jo vetem me dardane(kosovare)siq po don me e qit ti.marre kur flet keshtu.une jam nje nga ate qe kam qene ne stadium dhe me te vertete kam pase kenaqesine ma te madhe ate dite,por kur lexoj kesisoj rreshtash te shkruara me vjen me te vertete keq per opinionin e keq qe dojne me kriju tifozat.com.me ate fjalor qe ju flitni ne forum asht marre me pa qa shkruni.dhe po te tregoj qe une kam qene antar i atij forumi.kam edhe nje teme te hapur ne forumin e tifozave.com por meqenese u antaresova edhe ne nje shoqate tjeter tifozash per inat ma keni heke te drejten me ju pergjigje ne forum.prandaj po te shkruaj ketu, meqe mu dha rasti.
atmosferen e krijuan te gjithe shqiptaret bashke jo vetem dardanet.ju po doni me i nda shqiptaret, ne shqiptare e dardane(kosovare)por e keni te kote dhe jeni me nje ide utopike se shqiperia e kosova se shpejti do jene bashke e jo te ndame siq e doni ju.prandaj kujdes kur jep informacion te pasakte te qellimshem.
e sa per atmosferen ska ku bahet ma e bukur.tane trojet shqiptare e kan festu.
dhe ate nate me te vertete ka kene me vend
"O SA MIRE ME QENE SHQIPTAR"

assassino26

Primus registratum

Te njejten gjo mu duk se kishte thene edhe ai Dardani,tu Zamo Shkodrani vetem sa e politizove icike...
Nejse:
O SA MIRE ME KENE SHQIPTAR
UN do thoja edhe tirons /pf/images/graemlins/laugh.gif ai tjetri thote Dardan ti thu Shkodran,por mbi te gjitha Shqiptar

McByrek

Primus registratum

Une do te thoja, ju lumte te dyja paleve. Edhe Tifozave Kuqezi, edhe Dardaneve. Edhe te gjithe tifozeve te tjere shqiptare qe nuk aderojne ne ndonje klub apo shoqate sportdashesish. Fitorja ishte e te gjitheve dhe s'kemi tani pse zihemi per ta privatizuar. Puna me e mire qe mund te bejme, eshte qe te bashkojme forcat per ndeshjen e ardhshme, e cila, sepse kam pershtypjen qe do te na beje te vuajme shume. Kane dale fjale per Briegelin, dhe federata po hesht. Na duhet patjeter ajo fitore me danezet. Dhe per ta bere kete na duhet nje atmosfere po aq e ndezur ne stadium. Ajo qe duhet eshte nje "Bese" e perbashket e te gjitha grupimeve. A mund te organizoni dicka bashke? Zamo Shkodranin e di qe eshte nga perfaqesuesit me te zellshem te Tifozave Kuqezi per seksionin e Shqiperise se Veriut. Duhet vetem nje sforco e vogel. Jepini vetes nje shans.

Tifozishqiptar

Primus registratum

Zamo te pershendes,

-Me duket nuk e paske lexu me kujdes shkrimin, ky autor ka shkruajt vetem per bllokun ku kan qen dardanet, edhe nese e lexon mir shume mir te tregon qe edhe tifoz nga saranda dhe cameria kan qen sebashku me dardanet. Nuk dij pse shkruan per ndarje etj, Dardanet organizohen prej grupeve kosovar dhe ato te maqedonis. Shpresojm ne te ardhmen qe edhe ne shqiperi do te ket ndonje organizim nga grupet e tifozeris ku do te anojm sebashku edhe me te organizuar. Dardanet kan anu sebashku me vellzerit nga shqiperia edhe ne te ardhmen do te ndodh e njejta dhe ska kush na ndan. dardanet nuk kan qellimin qe te ju tregojn tifozeve ne shqiperi se si te organizohen pasi jan vet te zoti dhe marin punen ne dor vet e nuk ka nevoj dikush nga Prishtina me ju tregu sic ndodh tek tifozat Kuq e Zi te cilit nuk kan as pervoj (prej 3 ndeshjeve si grup).Pra zamo nuk ke nevoj te hapish perqarje, autori vetem per Dardanet ka tregu se si ka qen e per TKZ nuk na intereson pasi ju keni mediat mbas veti ku mundeni te tregoni qe keni be atmosfer ne krah te dardanve ku ishin mbi 2000 tifoz.

zamir muqiqi

Primus registratum

nuk kam shkru per te tregu se kush e bani e kush nuk bani.veq nese tifozshqiptar je zedhenesi i tifozave.com atehere asht problem tjeter.
une nuk fola as per tkz,as per dardanet.por meqenese forumi i tifozave.com asht i hapur per publikun,ndersa i tkz jo nuk asht e ndershme me marre vetem njerin opinion.sepse ne ate forum vetem shahet tkz dhe opinionet e tjera qe mundohen me ule tonet fshihen rregullisht.

http://www.tifozatkuqezi.com/other/4shtator-sheshi.jpg

per mu ka rendesi kjo foto ku nuk dallohet asnje shenje e vecante,veq diqka po
SHQIPTARET NE FESTE
mua personalisht nuk me intereson asgja tjeter vec kesaj
ps;sa per atmosferen ne krah te dardaneve e mora vesht se nuk paske qene ne stadium.pra ke lexu veq qa asht shkru nga crazyalbaner dhe gaz_plisi.me vjen keq per ty.ishalla nuk merr mendjen e tyne.se nje fjale thot "rrit-tu mendja biro".sa per sa vete kane qene a 2000 a 10 po te tregoj se veq nga shkodra kam shpernda vete personalisht 50 bileta,per tifozat nga saranda biletat i kan pase te sigurume nga tkz dhe jam kene prezent kur jua kemi dhane ne dore,tirana ka pase nja 130, e poashtu edhe kur kemi shpernda 800 cope tjerat.harku nuk zen ma shume se 2500 vende i dashtun,pra nuk e di ka paskan hyre ne stadium ne ate pjese 2000 "dardan"kur ne jemi kene 1000 vete e plus ka pase edhe tifoza tjere qe nuk kane qene te angazhuar ne shoqatat e siperpermandura.kujdes kur flet per shifra.edhe per ate 3 qe permend.mos harro se ka qysh me ndeshjen me rusine qe parulla "o sa mire me qene shqiptar" bucet ne stadiumet tona.me numru din besoj,pra bbani hesapet ma mire.nese nuk din po ta tregoj qe jane disa here 3.e kjo nuk asht e dardaneve por e atyre njerezve qe nuk pranojne te shkojne ne stadium me emra tjere por veq me emrin
SHQIPTAR

Tifozishqiptar

Primus registratum

Zamo edhe dardanet shkojn si Shqiptare, kurse per numrin se sa tifoz kan qen nuk kam nevoj te diskutoj. Po edhe dicka nese shahen tkz ateher duhet te shikosh pse dhe kend e shajn. Ne tkz jan disa njerez qe nuk meritojn me udheheq tkz se vetem peraqrje jan duke shti. PO me danimarken do te shihet gjerat me mir dhe ne stadium u pa mir po ty edhe 100 foto me ti prezentu nuk do ta pranosh se vet nuk ke qen ne stadium e un i kam pas vetem 10 metra larg TKZ dhe prej atyre 200-300 veta nuk kan kendu me shume se 5 kenga.

McByrek

Primus registratum

Turp qe ziheni per numra. Pse nuk beni nje takim te perbashket para ndeshjes me Danimarken qe te degjojme edhe ne lajmin e gezueshem qe Dardanet dhe TKZ do te vijne te bashkuar?

Tifozishqiptar

Primus registratum

Kan refuzu TKZ takimin, edhe mos t´haroj tkz gjate tere kohes ka blloku organizimin e Dardanve qe mos te marin rrugen per ne Tirane. Por udheheqsat e grupeve te ndryshem dhan angazhimin maximal dhe arriten qe te sigurojn transportin dhe biletat per tifozat e tyre. Prishtina kishte 4 autobusa (200 tifoz) dhe 20 makina (80-90 tifoz), Shkupi kishte 2 autobusa (100 tifoz) dhe 4-5 makina (20 tifoz), Kacaniku kishte 100 tifoz,Vushtria 100 tifoz, Mitrovica 100 tifoz, Gjakova kishte 350-400 tifoz, e plot grupe tjera nga qytete e ndryshem te Kosoves dhe Maqedonis.

Vetem ju kisha lut qe mos ti perzini djelmoshat e tkz nga shqiperia si shmebull Zamo dhe disa cuna tjer nga Tirana. Keta tifoz nuk dijn disa pune se cka behen ne Kosove dhe Maqedoni nga ana e TKZ dhe per kete gjitha grupet kan problem mu me antart e tkz nga kosova qe pengojn organizimin e Dardanve. Nese ju duket dicka gabim qe ta perkrahim kombtaren tone ateher pytni tifozat kuq e zi pse pengojn dardanet qe te udhetojn per ne Tiran. Edhe dihet qe dardanet marin me veti nje armat te madhe dhe marin pervojen qe kan ne tifozeri, gjith ashtu nuk mungojn tupanet, transparentat e fishekzjaret. Zamo te pershendes dhe kam respekt per punen dhe angazhimin tend por jan disa njerez te tkz qe nuk e kan vendin aty(kam djalen per kosovaret qe jan ne tkz). A ke pyte ndonjeher se pse jan gjitha grupet kunder asaj kryesie te tkz, nese nuk e din ateher pyt. Dardanet nuk deshirojn asgje perveq qe tkz mos ti pengon ne organizim se dihet qe rrinia nuk ka mjete financiare per te paguar 35 euro (aq kushton arazhmani i tkz). Per shkak mjeteve te dobta financiare te rrinia kosovare dhe ato maqedonis , mundohet udheheqsat e dardanve qe te gjejn tranpsort gratis, e tkz kjo po i dhemb se pastaj nuk shkon askush me tkz qe ti paguajn 35 euro. Duhet te na kuptoni se 30 euro per nje te rri eshte shume dhe per kete dardanet do te mundohen gjithmon me ane te sponozorve ti sigurojn transportet falas si dhe disa kan siguru edhe biletat me ane te sponzoreve. Nje eshte e sigurt kombtarja do ta ket perkrahjen tone dhe gezohemi te anojm sebashku me tifozet e shqiperis. Te pershendes zamo dhe te lus qe mos ta mersh kete si sulm ndaj teje, por per disa persona tjer qe nuk e kan vendin aty.