3D hologram me telefon...

Aki

Paint It Black
Ja dhe nje ide me shume si mund te hyje ne pune telefoni: si te krijoni nje hologram 3D duke shfrytezuar celularin?
U duhen vetem disa gjera te thjeshta dhe ja pershkrimi vizual se si ta beni ate:

Eléonoré

Valoris scriptorum
Ne fillim ishte sinjali apo radioja?!

Televizioni i pare ishte bythemadh. Bardh e Zi. Filmat ishin pa ze.

Cfare tregon kjo?

Kjo tregon se une ju perceptoj si fotografi dhe jo si qenie tre dimensionale.
Nqs TV i pare eshte bardhe e zi, kjo tregon se une jetoj ne nje bote ku ngjyrat nuk ekzistojne. Une shoh bardhe e zi dhe gri. Ashtu si nje bebe e lindur.

Ngjyra e bardhe ndahet ne ngjyrat e ylberit. E bardha eshte tejcuese. Burim drite qe jep dhe jep gjithnje nga vetja. E zeza ne te kundert eshte the ultimate colour. Ajo eshte thithese e te gjitha ngjyrave. E para eshte transmitter e dyta eshte receiver. E para leshon nxehtesi e dyta thith nxehtesi. E para jep informacion dhe e dyta thith dhe interpreton kete informacion. Qe une te jem edhe transmetuese edhe interpretuese e informacionit mua me duhet te ndahem ne dy.

Vetem une jap informacion dhe vetem une e shpjegoj ate.

Futja e zerit ne filma tregon aftesine time per t'ju degjuar.

TV tre dimensional nuk eshte gje tjeter vecse fillimi im t'ju shoh edhe ne profil. Jo vetem balle per balle.

Kur TV te jape edhe aromen e ambjentit te filmit si dhe ndjesine e levizjeve te aktoreve atehere mund te themi se une jam afer shume, shume afer.

Nqs hologrami do te ishte i prekshem atehere qeniet prej drite do te ktheheshin ne qenie solide dhe fizike.

Kete talent e ka vetem ZOTI.

El