28 apo 29 Nentori

28 apo 29 Nentori

Hej po vijne festat e nentorit.
A ju kujtohet para disa vitesh qe festonim vetem 28 nentorin mbas 50 vitesh qe kishim festuar 28 dhe 29 nentorin.
A ishte vertet ky nje trillim i Enverit apo nje trillim i Saliu.......

A luhet me historine, a mund te manipulohet ajo nga politikat?

Nuk e di, por di qe sivjet kemi per te festuar 28 dhe 29 Nentorin.

Kordelja

Valoris scriptorum
Re: 28 apo 29 Nentori

A mundet ndokush te sjelle fakte te pakundershtueshme qe ekzistojne vetem nje dite apo dy dite te ndryshme Feste Flamuri dhe Pavaresie?

H

harap

Guest

me 28 nentor ska pasur me gjermane ne Shqiperi prandaj mos e ngaterroni Saliun e gjore ne kete histori.
keto jane deshmite e atyre qe kane jetuar.

Kordelja

Valoris scriptorum

Une s'kam asgje ndaj njerit apo tjetrit, kjo teme kerkon sqarimin e ketyre pjeseve te erreta te historise qe u manipuluan (ndoshta).
Sill fakte per keto.

H

harap

Guest

Hajde ne shkoder e te te prezantoj gjyshen edhe shoket e shoqet e saj.
pastaj faktet jane dhene kudo

Admirali

Primus registratum

Akoma me kete debat ju, nuk gjetet ndonje gje tjeter per te diskutuar, si psh qe Edi Rama eshte ndoshta i pari shqiptar qe nderohet nga OKB.

H

harap

Guest

ik mer edhe ti me gjithe te /pf/images/graemlins/smile.gif

Alba Palushi

Primus registratum

Paaa harrova se kam disa fara lule-dielli per Edi Ramen:)
Harrova edhe dicka si e kishte emrin shoqata e tij???

Me sa me ka shpieguare mesuesi ime i historise,qe data e 29 nentorit,nuk eshte ne te vertete dita e clirimit te shqiperise sepse ajo eshte ne 28,por kjo ka ndodhur(me nje fjale vendosja e 29)sepse perkete me clirimin e jugosllavise,dhe ne ate kohe ne kemi qene shume te ndikuare nga jugosllavia,nga UDB dhe per kete ka ngelur ne 29.

Tani eshte e vertete kjo apo jo,sepse edhe ai profesori ime ishte demokrat dhe ndoshta ja ka keputur keshtu per qefin e tij nuk e di,por ndonjeri qe ka me shume dijeni perreth ketyre gjerave te me korrigjoje.

Admirali

Primus registratum

Fillimisht postuar nga HaRaP:
[qb]Hajde ne shkoder e te te prezantoj gjyshen edhe shoket e shoqet e saj.
pastaj faktet jane dhene kudo[/qb]
HaRaP, hajde ne Durres te te tregoj vendin ku vdiq gjermoni qe zuri gjyshi im rob. Gjermoni vdiq aty nga 1986, kshu qe nuk eshte e vertete qe kemi qene te cliruar, pasi gjermoni i fundit ka qene ne Durres peng tek gjyshi im.

/pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/wink.gif

Diavolessa

Valoris scriptorum

Me duket se qyeteti i fundit qe u cliri ishte Shkodra !? :eek:
C'e thaj historine une ! Lenjani shkodraneve ne dor ata vendosin ata /pf/images/graemlins/smile.gif

Jepi Harap , se e ke mire /pf/images/graemlins/laugh.gif

Kordelja

Valoris scriptorum

Po more po po asnjoni nuk eshte i sigurt, fakte historike keni gjo, lejini gjyshrit rehat pash zotin....

H

harap

Guest

ka fakte edhe po te mos duash ti kordele /pf/images/graemlins/smile.gif

TEDI

Valoris scriptorum

sipas Historise qe kemi bere ne shkolle 28 eshte dita e Flamurit dhe 29 Dita e clirimit te shohim tani se ke do festojme kete vit dhe ja u zgjidh puna ...

Admir

Forumium maestatis

Une them 27 Nentor. Kam fakte. Jo jo 30 Nentor. Kam fakte edhe per kete. Hmmmm...2 Dhjetor ndoshta? LOL

Na i jipni faktet pra se plasem. Nuk ka rendesi se kur eshte larguar Gjermani i fundit. Pyetjet janwe keto:
"Ne c'date Shqiperia (e gjitha) ka dale nga kontrolli/drejtimi i Gjermaneve?"

Une them qe ne Shkoder dhe gjetke ka pasur Gjermane edhe pas 29 Nentorit. Kam pasur ne lagje njerin qe nga lufta.

Kordelja

Valoris scriptorum

Ta lumsha more Admir se k'ta po tallen e aq me keq mendojne se une them te dyja.......po jo more djema po PSE 28 dhe jo 28&29?
Ky eshte thelbi.
Fakteeeeeee

Durrsaku_King

Forumium praecox

jo vetem 28 e 29 por edhe 30 them une ti bojm 3 dite festat nacionale bashk me bajromin ti bojm 4 fare...