1-Vit Shtet i Kosoves

1-Vit Shtet i Kosoves

Prishtinë, 17 shkurt - Sot në mbarë Kosoven, si në kryeqytetin Prishtina por edhe në qytete të tjera të Kosovës, me manifestime të ndryshme do të festohet njëvjetori i pavarësisë.
Veprimtaritë zyrtare në njëvjetorin e pavarësisë nisin orën 11:00, me një seancë solemne të Kuvendit të Kosovës, ku do të flasin Presidenti i Republikës, Fatmir Sejdiu, Kryeministri Hashim Thaçi, kryetari i Kuvendit Jakup Krasniqi.
GJithashtu edhe Kuvendi Komunal i Prishtinës do të mbajë një seancë parlamentare. Pikërisht në mesditë, në Prishtinë por edhe në shumë lokalitete të vendit nxënës të shkollave fillore e të mesme do të defilojnë me pelerina në shenjë të flamurit të Kosovës. Në mbrëmje, Filharmonia e Kosovës do të mbajë një koncert festiv, ndërkohë që një koncert me estradën lokale do të mbahet në sheshin qendror të kryeqytetit në orën 21:00. Koncerte pritet të mbahen edhe në qendrat e tjera të Kosovës.

Al-Punk

Still here
Re: 1-Vit Shtet i Kosoves

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Quote:</div><div class="ubbcode-body">Presidenti i Republikës, Prof. Dr. Bamir Topi i ka dërguar një mesazh Kreut të shtetit kosovar, Fatmir Sejdiu, në të cilin shprehen urimet më të përzemërta me rastin e përvjetorit të parë të Ditës së Pavarësisë së Republikës së Kosovës.

TIRANE-
Kam kënaqësinë e madhe, që në emër të popullit shqiptar dhe në emrin tim personal, t’Ju uroj përzemërsisht Juve, dhe nëpërmjet Jush, gjithë popullit të Kosovës, përvjetorin e parë të Ditës së Pavarësisë!
Republika e Kosovës, përgjatë një viti, dëshmoi bindshëm angazhimin serioz politik dhe vizionin euroatlantik për të ndërtuar një shtet të së drejtës, demokratik dhe sovran, të lirë dhe të barabartë për të gjithë qytetarët e saj. Ditëlindja e parë e shtetit të Kosovës përforcon besimin dhe mbështetjen e miqve që përkrahën, me të drejtë, aspiratën historike të popullit të Kosovës, për të jetuar në një shtet të lirë, demokratik e të mëvetësuar.
Më lejoni t’Ju siguroj, Zoti President, për angazhimin tim e të popullit tim, në mbështetje maksimale, si në zhvillimin e mëtejshëm të marrëdhënieve të shkëlqyera që ekzistojnë midis Shqipërisë dhe Kosovës, ashtu edhe në rrugën tonë të përbashkët drejt së ardhmes europiane dhe euroatlantike.
Duke Ju uruar edhe një herë këtë përvjetor të gëzueshëm, Ju lutem pranoni, i nderuar zoti President, shprehjen e konsideratës sime më të lartë”! </div></div>

jack daniels

Primus registratum
Re: 1-Vit Shtet i Kosoves

Me falni se po dal nga tema, por s'gjeta teme tjeter ku ta postoj kete. Dua te di nese ka nje linje autobuzit ose furgona qe bejne linjen Tirane - Prishtine dhe nese po cfare oraresh dhe ku ndodhet ne Tirane. flm.