Çmendojne adoleshentet per veten dhe te rriturit per ta?

Sweety el

Locus omnem
sipas vetes se vet adoleshenti eshte fizikisht nje i rritur,fiziologjikisht ai eshte i afte te riprodhoje veten si nje i rritur,nga ana e intelektit ai eshte i afte te mendoje ne menyre abstrakte,nga ana sociale ai eshte i zoti te zere e ta mbaje shoqerine,nga ana morale ai eshte mjaft autonom.sipas te rriturve adoleshenti eshte fizikisht nje femije pak me i madh se te tjeret,fiziologjikisht ai funksionon si nje femije i afte te mbarse e te mbartet nga ana e intelektit ai megjithese mund te thote ndonje gje te mencur perseri eshte i papjekur,nga ana sociale ai eshte i zoti te ndertoje e te ruaje shoqerite e veta prej femije.ne vartesi nga optika me te cilen shihet adoleshenti eshte here nje femije e here nje i rritur.ne te vertet siç eshte thene dikur adoleshenti eshte nje femije-burre dhe burre-femije.adoleshenti eshte nje qenie ne zhvillim.

peshkatari

Forumium praecox
Goce rritu ti edhe ishalla bohesh si yyll qe te zejne rrallen cunat poshte ballkonit tend per nje buzeqeshje tenden,por ama adoleshente mos u boj

gangsterja

Primus registratum
Edhe un jam adoleshente,por kam disa kontradita te vogla me mamane,mbasi me kontrollon dhe thote se je ne nje moshe delikate dhe mund te marresh rrugen e gabuar.Te rriturit kane frike per adoleshentet mbasi mund te gabojne diku dhe qe u ngel peng gjithe jeten.

mirdita

Papirus rex
Adoleshenti eshte nji vaj medet te shkretit prinder kur u behet femija adoleshent
Nuk do te thot se te jesh adoleshent sjell shum probleme per perinderit sepse nese je adoleshnet ajo koh me nuk te kthehet dhe prandaj mundohem ta shijoj jeten pa probleme sepse koha me nuk kthehet prapa

mirdita

Papirus rex
Ndoshta kur jemi adoleshent mund te gabojm ne disa gjera te cialt mund te na kushtojn ne jet ama une mundohem te mos bej asnje gabim