Zoti i do Shqiptaret

"Dr.Dituria"

Primus registratum
Zoti i do Shqiptaret

Shkruan:petrit KOLA

Filozofikisht por edhe paraktikisht e vertetuar eshte se, cdo e keqe e ka ndonje te mire etj...
E kemi thene dhe eshte fakt i provuar se horrat, kopuket, maskarenjte, sahanlepirsat shqiptare jane politikanet, qeveritaret, prokuroret, gjyqtaret, presidenti, media, OJQ. E keqja eshte se,ata jane ne krye dhe po vazhdojne te shkaterojne dhe grabisin Shqiperine dhe shqiptaret, por e mira eshte se, ata tashme jane te evidentuar si te tille dhe objektivi eshte, heqja e tyre sa me pare nga pushteti.
Nese, ne nje dite te bukur pranvere te siper permendurit, pa perjashtim do te ishin mbledhur ne sallen e parlamentit per ti dhene pas vdekjes titullin ”Heroi i Ballkanit“, Sllobodan Milloshevicit dhe nje rrufe nga qielli i paster do te godiste parlamentin duke e bere shkrumb e hi, do te tregonte qartas se Zoti eshte me shqiptaret duke fshire nga faqja e dheut pisllekun e koncentruar shqiptar.
Zoti thote, perpiquni vete qe une t’ju ndihmoje. Keshtu qe, na del detyre qe edhe ne t’ja bejme me te lehte punen aleatit tone, Perendise. Perendia i do shqiptaret dhe ka plot shembuj ... ajo na ka dhuruar shume, shume njerez te mire, patriota dhe te afte. Detyra e tyre eshte te bashkohen dhe te perpiqen te pastrojne Shqiperine sepse Zotin dhe idealet e heronjeve do ti kene ne krahe. Te miret jane shume dhe kudondodhur ata jane,ne Shqiperi dhe jashte saj. Pa pretenduar se i njohe te gjithe desha te permend disa emra:
Arben Kondi Australi, Olsi Jazexhi Shqiperi, Alban Kraja Itali, Xhozef Diguardi, USA, Sabri Selmani Gjermani....
Pra te bashkuar per te miren e Shqiperise per idealin e shenjte, Shqiperine me dinjitet dhe te begatuar. Populli do te ndjeki rrugen tashme te ndricuar nga Flamurtaret.
Zoti i bekofte shqiptaret!

Petrit Kola
pojofree@yahoo.com
P.S Te siperpermendurit nuk i njoh personalisht, por prej punes se tyre.

befana

Primus registratum
Re: Zoti i do Shqiptaret

a mund te di perse jane te lartpermendurit te shquar?
jam studente dhe besoj pak per Shqiperine mund te bej dhe une,bashke me mua studente te tjere qe ja duan te miren Shqiperise...si mund te bejme dicka? na ndihmoni,tiu ndihmojme te ndricojme te ardhmen e kombit tone, te shporrin nga tronet ato qe se meritojne!