www.direktoria.net

olti

Neo
www.direktoria.net

www.direktoria.net - Direktoria Shqiptare

Ky është një projekt i imi qe ka te beje me krijimin e një katalogu online për faqet shqiptare. Ka disa direktori shqiptare, por ato ose janë pjesë faqesh te mëdha ose janë ne formatin e fleteve te verdha. Me këtë synova te ndertoj një faqe qe i kushtohet vetëm indeksimit te websajteve shqiptare. E veçanta tjetër e direktorise është se URL janë shumë pelqyeshme per makinat e kerkimit, ose sic quhen ndryshe "SEO", gjë qe besoj do i jape te mira faqeve qe indeksohen aty.
Projekti është ende ne faze beta, sepse ka gjëra për t'u rregullar e permiresuar, por ne përgjithësi faqja e re ka hyrë ne rrugën e saj me synim për te zënë një vend te hapësirën e internetit shqiptar.

Ju ftoj te vendosni faqet tuaja ne direktorine tonë. Ekzistojne gjithashtu dhe mundësitë për t'i vendosur sajtet ne faqe të parë te direktorise duke i paraqitur si faqe te perzgjedhura ose faqe partnere ne rastet kur dhe ju vendosni një link te direktorise ne websajtet tuaja.

Nobis

Primus registratum
Re: www.direktoria.net

e shpike edhe 1 faqe tjeter ti?
ste doli zeriyt ? /pf/images/graemlins/laugh.gif

ALTIN

Primus registratum

eL Pais Sa pyet dhe ti more cun /pf/images/graemlins/tipsy.gif

Nobis

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Komenti yt nuk meriton pergjigje!

[/ QUOTE ]
atehere logjikisht i bie qe edhe faqja jote te mos meritoje komente /pf/images/graemlins/wink.gif

Dr_DEVIL

Primus registratum

I hodha nje sy po mu duk se kishte shume pak faqe.

Kujtova se kishe bere shume kerkime dhe me ne fund mblodhe shume faqe ne nje sit te vetem sipas kategorive.

me leke eshte qe te vesh sitin tend te kjo faqja?

olti

Neo

Direktoria eshte e sapohapur dhe ato faqe qe ndodhen aty jane vene si testim. Gjithashtu gjithcka eshte falas, pra mund te indeksoje kushdo faqen e tij. Mjafton te hysh ne kategorine perkatese dhe te shtypesh linkun "Sugjero lidhje" e pastaj thjeshte te presesh qe linku i sugjeruar te aprovohet.

zog

Primus registratum

po mire pse direktori emri ? kush mendon se e kupton se per çfare behet fjale me kete emer ?

une per vete kam pase vjet neper net, s'ka shume qe morra vesh qe quhen directory faqet qe grumbullojne site. imagjino ai qa nuk ja ka haberin netit ose sapo ka hap faqen e vet.

pastaj nuk mendohet vetem per webmasterit, por per robt e thjeshte. faqen ti besoj se e ke bere per ta. qe keta trima te gjejne lehtesisht se çfare duan nga faqet e panumerta shqiptare.

a e di populli pra se çfare do te thote directory (perkthimi direktoria) ose per çfare sherben kjo ?
mendoj se reklame te besh ne televizionin shqiptar nuk do ti fiksohet njeriu ky emer ose qellimi tij.

ps: suksesin tek ZERI YT, e ke pas ngaqe e ke zgjedh si duhet emrin e faqes. tani me duket po ben te kunderten. megjithese ku i dihet jam une gabim.

megjithese nuk mendoj, sepse te pakten per prodin e italise (e shume te tjere) e parashikova qyshkur qe s'vlente si njeri e as politikan.

olti

Neo

Zog, direktorite me shume se sa per publikun e gjere sot vlejne per webmasterat. Eshte e qarte se webmasterat shqiptare do duhet te mesojne SEO, sepse eshte me shume rendesi.

Cfare emri do kishe sugjeruar ti nese nuk te pelqen kjo qe kam zgjdhur une?!

olti

Neo

Jo, une se kam bere per publikun e gjere faqen. Mendo se ka rob qe nuk dine te perdorin Google e jo me nje katalog webi. E kam pas shume te qarte kete.

olti

Neo

Ka munci! Ti duhe te jesh nder te pare, ne mos i pari qe e ka huazuar nga anglishtja fjalen "Direktori". Sidoqofte une nuk shoh asgje te keqe ketu pasi ashtu si shume fjale te tjera shqipes duhet t'i shtohen dhe te tjera qe t'i pergjigjet nevojave.

Qerratai

Primus registratum

Per shembull fjala munci, qe nuk ekziston ne shqip, s'ka pse ti shtohet gjuhes sone /pf/images/graemlins/smile.gif

Ideja eshte e mire sdq. Por gjerat ne teori thuajse te gjitha jane te mira. Duhet pare nqs paraqitja e faqeve te ndryshme shqiptare ne kete website, do e rrisi apo jo frekuentimin e tyre.

olti

Neo

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Per shembull fjala munci, qe nuk ekziston ne shqip, s'ka pse ti shtohet gjuhes sone /pf/images/graemlins/smile.gif

Ideja eshte e mire sdq. Por gjerat ne teori thuajse te gjitha jane te mira. Duhet pare nqs paraqitja e faqeve te ndryshme shqiptare ne kete website, do e rrisi apo jo frekuentimin e tyre.

[/ QUOTE ]

Sigurisht qe ekziston, ekziston ne shqipen e Shqiperise se mesme /pf/images/graemlins/tonguee.gif
Tani ju lutem te mos dalim nga tematika e ceshtjes qe po trajtojme.
Qe indeksimi i faqeve neper direktori si kjo qe kam nisur une, por dhe ne te tjera ndikon ne shtimin e trafikut per kete te mos kesh asnje dyshim. Trafiku nuk eshte i drejperdrejte, por i terthorte. Jane mekanizmat e makinave te kerkimit ato qe e mundesojne kete. Nje faqe sa me shume lidhje te kete neper faqe te tjera aq me shume vlere i jepen asaj dhe si rrjedhim rezultate te mira ne kerkimet qe behen ne Google &amp; Co.
Keshtu eshte me vlere qe cdokush qe ka nje faqe ta rregjistroje ate ku te mundet dhe ku lejohet, ketu futen direktorite, linket e ndersjellte, temat e firmat neper forume e blogje etj te ngjashme.

olti

Neo

Eshte interesante se neper bote jane gati te te paguajne per te indeksuar faqet neper direktori, ndersa ne i kemi falas dhe nuk e bejme. Webmastera ku jeni?