Windows 10: Përditësimet do të jenë të detyrueshme për konsumatorët individualë

Universal

AnonymouS
Sistemi operativ Windows 10 do të detyrojë përdoruesit e versioneve për përdorim personal të platformës të shkarkojnë përditësimet automatike. Me fjalë të tjera nuk do të ketë opsion çaktivizimi të përditësimeve.

Ndërtimi më i fundit, që mendohet edhe të jetë version final që do të debutojë në 29 Korrik, ka një sistem të përditësimeve që nuk mund të ndalohet nga funksioni.

Në termat e liçensimit ekziston një klauzolë që thotë: “Duke pranuar këtë kontratë, ju jeni dakord që të merrni përditësime automatike pa asnjë njoftim shtesë”.

Versionet Profesionale dhe Enterprise të Windows 10-tës do tu garantohet më shumë kontroll mbi instalimin e përditësimeve. Versionet e kaluara të Window 10-tës, përfshi edhe të fundit që është Windows 8.1, ofronin më shumë opsione për kontrollin e përditësimeve madje edhe ti ç’aktivizonit.

Këto përditësime përveç se rregullonin gabime të sistemit operativ, ato janë të një rëndësie të veçantë edhe në sigurinë e sistemit operativ dhe mbrojtjen nga hakerat.

Windows 10-ta ka dy opsione: Shkakoni, instaloni dhe rindizini kompjuterin automatikisht, ose thjesht shkarkoni, instaloni dhe rindizni kompjuterin manualisht.

Përditësimet automatike do të rrisin sigurinë e përdoruesve, megjithatë mund të mos pëlqehen. Një pjesë e madhe e konsumatorëve të Microsoft sidomos ata që përdorin rrallë herë kompjuterin kanë gjasa që të ballafaqohen më shpejt me përditësimet automatike duke i penguar që të punojnë. (PCWorld Albanian)

Personalisht mua sot me eshte bere Update Windows 10 Pro i aktivizuar:
219ryf6.jpg

gurax

Pan ignoramus
http://techreport.com/news/29258/microsoft-will-make-windows-10-a-recommended-update-in-2016
http://arstechnica.com/information-...automatic-recommended-update-early-next-year/

Ne fjale me te pakta dhe me te thjeshta, deri tani, te gjithe ata qe kane ne perdorim Windows 7 dhe Windows 8.x kane patur nje mundesi, nje opsion, qe nese deshirojne mund te bejne nje 'upgrade' nga sistemi qe jane duke perdorur dhe te perfundojne ne fund te procesit me Windows 10.

Kjo gje do te ndryshoje, disi ne nje forme shume delikate. Shume shpejt ky 'upgrade' nuk do te jete i klasifikuar si 'opsional' por 'i rekomanduar'. Dhe statistikat tregojne se nese vetem rreth 30% te perdoruesve instalojne dicka qe eshte e klasifikuar si opsionale, jane diku tek 70-75% ata qe instalojne dicka qe eshte e klasifikuar si e rekomanduar. Pavaresisht se eshte identik e njejta gje.

After all, we all knew since a while ago, it's the package box that which sells the same Barbie inside.

MysteriousMan

Valoris scriptorum
W10 mua mu duk praktik faktikisht por me dha nja 2 here errore dhe kalova te 7 prap, 7 me duket me familjar dhe per ndonje "stistemim" ne ndonje error, ka me teper materiale ne web si leksione.

Poshnjari

Kontribues tek Shqipopedia
una kam kohe qe kam kaluar ne win10 dhe nga pervoja personale eshte shume here me larte se 7 ne cdo gje.