Washington recognises Macedonia

Adonis

Primus registratum
Washington recognises Macedonia

A eshte ky vendim nje sinjal i qarte qe dhe KOSOVES do i njihet pavarsija se shpejti.

Shqiptarja

Primus registratum
Re: Washington recognises Macedonia

PO, e vertete, qe ky eshte nje lajm qe ka tronditur jo vetem banoret e Maqedonise (per te mire maqedonasit e per te keq Shqiptaret e ketij vendi)por edhe Bashkimin Europian.
Me te rrizgjedhur Bushin si president i SHBA-ve, gjeja e pare qe ndodhi ishte pranimi i IRJM-se me emrin e saj "Republika e MAqedonise" qe ka kallur me se shumti Greket, kur dihet mire qe ata kane qene teper kembengules qe kjo gje kurre mos te ndodhte...!
Washingtoni e pranoi Maqedonine, ne nderkohe qe BE thote qe nje pranim i tille nuke shte valid, apo nuk njohet vendimi i SHBA-se per pranimin e shtetit si "Maqedoni"!

Sidoqofte, sa i perket asaj nese kjo gje ndodhi per te i lene rruge te hapur pavarsise se Kosoves, une mendoj qe ky nuk eshte qellimi, sepse fundja IRJM nuk eshte kushedi se cfare faktori i rendesishem qe do vendoste nese Kosova do ishte apo jo e pvarur, por jane shtett me te fuqishme qe vendosin mbi kete ceshtje. Madje, Kosova, heret a vone do te behet e pavarur nje dite patjeter, e ky fakt nuk duhet t'i pengoje askujt, aq me pak jo Maqedonise si shtet fqi i Kosoves.

Mendimi im rreth pranimit te emrit "Maqedoni" nga ana e administrtaes tani te re te Bushit me siguri duhet te kete ndodhur nga shkaku i referendumit i cili pritet te ndodh me 7 Nentor, referendum ky qe hedh poshte Marreveshtjen e Ohrit, ner te cilat pale nenshkruese e kesaj marreveshtje ishte edhe SHBA. pra per te parandalu referendumin, ose, ndoshta nje gje e tille nuk mudnt e ndodhte, por megjithate qe referendumi te dale me rezultate negative Amerika zyrtare morri nje vendim te ketille, per t'ia "hequr veshin" MAqedonise ne kuptimin qe te jete me i degjueshem ndaj vendimeve qe sjellin shtetet me te fuqishme ne bote. Shkurt, eshte thjeshte nje "kamoflazhe" sa per te bere banoret e ketoj shteti mos te dalin ne referendum, e qe per mendimin tim, nuk eshte edhe aq shume nje metode e mire kjo, pasi kerkesat sipas Marreveshjes se Ohrit per avancimin e te drejtave te shiptareve ne kete vend nuk jane plotesuar te gjitha, e msoplotesimi i kerkesave qe burrojne nga kjo Marreveshtje, dhe ne te njejten kohe pranimi i emrit Maqedoni nga ana e SHBA-se, madje pa u konsultuar aspak me BE-ne do te thote nje konflikt me shume ne Ballkan!

gentilushi

Primus registratum

Referendumi i maqedonise do te sjelle trazira dhe shqiptaret prape do te dalin neper male sjell Ndarjen e maqedonise dhe bashkimin me Shqiperine ose me Kosoven

RROFTE SHQIPERIA E BASHKUAR.

UNE THEM QE MAQEDONASIT LE TA PRANOJNE REFERENDUMIN SE PRAPE ME KEQ KA PER TU DALE.

PERPARA SHQIPTARE TE BASHKUAR :rockband: /pf/images/graemlins/laugh.gif

109UV

Primus registratum

O qomile, ja ku e ke deklaraten e zedhenesit te departamentit te shtetit (amerikan, se mos nuk e kupton)

"State Department spokesman Richard Boucher said Thursday that the U.S. decision to recognize Macedonia's name came in part to boost the government as it tries to defeat a referendum backed by the country's nationalists that would block a new decentralization law."

OROSHI

Primus registratum

Shqiptarja,ama i ke ba nji analize per te qare me lot :smash: :smash: :smash: .Dukesh qe merr ere nga politika e katundit ti vajze.Amerika me kete akt guximi(guximi sepse po del kunder Evropes per nje minishtet pa identitet)ndihmoi me se shumti shqiptaret atje,te gjitha partite shqiptare e kane mirpritur kete akt njohjeje.Nuk te kenaq as fakti qe ky akt njohjeje eshte ne kundershtim direkt me interesat Greke???Ik e shperlaji trrute nje here,se ke shum anti-amerikanizem aty /pf/images/graemlins/wink.gif

Shqiptarja

Primus registratum

OROSH, ca ke mer vella qe merresh me shkrimet e mia ti?!
Ec e thuaj mendimin tend, e lerme rehat te shprehem ashtu sic une kam deshire.
Nuk shoh asnje "anti-shqiptarizem" ke psotimi im, e as edhe ndonje "anti-amerikanizem"!!!!
Pastaj mos te harojme qe nje nder shtetet me te para qe ka pranu kete shtet te vockel me emrin qe ka ka qene edhe vet shteti Ame i yni, pra Shqiperia, meqenese shqiptaret e FYROM-it nuk gezonin asnje te drejte.E me thuaj ti, a mund t'i plotesohet nje shteti nje deshire, pa vene kushte fare!Se pari duhet te vendosen ca kushte per te ia pranuar emrin Maqedonise, e ato kushte duhet PATJETER te jene te drejtat e barabarta per shqiptaret ne kete shtet!!!!!! Akoma shqiptaret e asaj ane nuk i gezojne te drejtat...(shih se c'bejne radikalet e ketoj shteti, referendume per cdo pakenaqesi qe shfaqin ndaj miratimit te ligjeve per plotesim te te drejtave te shqiptareve)e pra, edhe pranimi i ketij shteti me emrin qe ka nuk duhej te ndodhte, aq me pak jo nga AMerika e cila eshte aleate e shqiptareve!!!!

Tash pasi une kam thene mendimin tim me larte, sic edhe thashe, qe qellimi i ketij akti Amerikan ka qene deshtimi i referendumit, dhe e sheh qe u arrit kjo?!!!!

Eh mer OROSH, une edhe pak, do quhem analiste, ki parasysh kete gje! :smash: /pf/images/graemlins/wink.gif

vlera

Primus registratum

Fillimisht postuar nga OROSHI:
[qb] Shqiptarja,ama i ke ba nji analize per te qare me lot :smash: :smash: :smash: .Dukesh qe merr ere nga politika e katundit ti vajze.Amerika me kete akt guximi(guximi sepse po del kunder Evropes per nje minishtet pa identitet)ndihmoi me se shumti shqiptaret atje,te gjitha partite shqiptare e kane mirpritur kete akt njohjeje.Nuk te kenaq as fakti qe ky akt njohjeje eshte ne kundershtim direkt me interesat Greke???Ik e shperlaji trrute nje here,se ke shum anti-amerikanizem aty /pf/images/graemlins/wink.gif [/qb]
Orosh mendoj se ne vend qe te japesh replika vend e pa vend jep mendimin tend ne lidhje me kete kete, une nuk vereje asnje anti amikanizem tek shkrimet e shqiptares, se ku i pe ti une nuk e kuptoj. kete gje ndoshta une nuk duhet te ta them sepse ta tha edhe shqiptarja, por ate qe dua te them eshte se nese per ty armik eshte vetem greku per ne eshte edhe maqedonsi e edhe me i rrezikshem se greku :confused:

OROSHI

Primus registratum

Betina,nga replika ime me shqiptaren mund te "zbulosh" edhe mendimin tim per kete ceshtje /pf/images/graemlins/wink.gif ,sikur te triumfonte referendumi besoj qe do ishte me keq per shqiptaret;pra me pranimin e emrit te Maqedonise nga Amerikanet,Maqedonasit kuptuan budallekun e tyre dhe vetem 22%dolen ne votime!!Tani te gjithe deshirojme qe Amerika t'i bashkoje te gjitha trojet etnike shqiptare;por edhe ti e din qe nuk eshte e lehte kjo pune.Amerika ju theu hunden Grekeve njehere,te tjeret do vijne me pastaj,kini pak durim ju te ish-Jugosllavise,se me anti-Amerikanizmin tuaj(diku msheftas diku haptas)po e largoni edhe aleatin e vetem shqiptar!!!!Ju,duke qene anti-amerikane a nuk po luani te njejten loje me greket dhe sllavet e gjithe botes???Thirrini mendjes.Mos me thuaj qe nuk je anti-amerikane se u ngopa me keto rrena!!!!Pastaj,citimin e paske zevendesu me nji thanje te nje Kinezi,mos do te thote kjo nje ndryshim te politikes tande,si e Shtimes qe je /pf/images/graemlins/laugh.gif ,te ka marre malli per Maon e Ce Dunit??? /pf/images/graemlins/laugh.gif

Shqiptarja

Primus registratum

[qb] Betina,nga replika ime me shqiptaren mund te "zbulosh" edhe mendimin tim per kete ceshtje /pf/images/graemlins/wink.gif ,sikur te triumfonte referendumi besoj qe do ishte me keq per shqiptaret;pra me pranimin e emrit te Maqedonise nga Amerikanet,Maqedonasit kuptuan budallekun e tyre dhe vetem 22%dolen ne votime!!Tani te gjithe deshirojme qe Amerika t'i bashkoje te gjitha trojet etnike shqiptare;por edhe ti e din qe nuk eshte e lehte kjo pune.Amerika ju theu hunden Grekeve njehere,te tjeret do vijne me pastaj,kini pak durim ju te ish-Jugosllavise,se me anti-Amerikanizmin tuaj(diku msheftas diku haptas)po e largoni edhe aleatin e vetem shqiptar!!!!Ju,duke qene anti-amerikane a nuk po luani te njejten loje me greket dhe sllavet e gjithe botes???Thirrini mendjes.Mos me thuaj qe nuk je anti-amerikane se u ngopa me keto rrena!!!!Pastaj,citimin e paske zevendesu me nji thanje te nje Kinezi,mos do te thote kjo nje ndryshim te politikes tande,si e Shtimes qe je /pf/images/graemlins/laugh.gif ,te ka marre malli per Maon e Ce Dunit??? /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Orosh, une sipas gjithe kesaj qe ti shkruan per "Maqedonine", sidomos koheve te fundit, e verrej qe, meqenese nuk je "ish-Jugosllav"(ne kete menyre ti i therret vllezerit e motrat tua?!), pak si shpesh po inkuadrohesh ne temat ku "Maqedonia" eshte prezente, po "zbuloj" qe ke nje admirim te madh per sllavet/shkijet maqedonc!Eh, kjo pastaj me ben te mendoj edhe me keq se, ti luan nje politike dinake ketu, gjoja ke deshire bashkimin e trojeve, a ne anen tjeter nuk e deshiron kete gje(diku msheftas..)!!!!
PO te kishte fitu referendumi, do ishte shume me mire per shqiptaret jashte trojeve te shtetit Ame, sepse procesi per t'ua plotesuar endren shqiptareve do pershpejtohej,e kjo automatikisht do nenkuptonte edhe ribashkimin e tokave te lashta Arberore me Shqiperine!Tash qe referendumi nuk fitoi, akoma, akoma, dhe akoma do te duhet te kalohet ne nje proces te gjate per te i plotesuar pikat qe jep Marreveshtja e Ohrit dhe shqiptaret e IRJM-se do te duhet serish t'i hyne "politikes" me shkijet atje per te ardhur deri tek plotesimi i gjithembarshem i Marveshtjes!Eh mor vella, kjo rruge do jete e gjate, madje shume e gjate, sepse shkijet s'leshojne pe kollaj, kjo madje verrehet edhe nga referendumi,...!Sikur mos te fitonte referendumi, atehere shqiptaret do te benin nej referendum te vetin per Federalizim dhe atehere si mendon ti, do ishte me mire apo me keq kjo ide?! /pf/images/graemlins/wink.gif
Ec mor vella, ri i qete ti e mos u merr me punet e hallkut, se shume gjera nuk i ke perjetu, po vec i ke lexu, e ne nderkohe te them qe shyqyr Zotit qe s'e din si eshte te (bashke)jetohet me shkaun, se atehere do e nderoje dhe ti politiken e te folmes e te shprehurit!!! /pf/images/graemlins/wink.gif

P.S. Betina, po te them se duhet pasur kujdes me njerezit ketu, se po ua tregove vendin e ndodhjes tende, apo vendin e prejardhjes tende do te te perqeshin(fjalet e perqeshesit:... si e Shtimes qe je /pf/images/graemlins/laugh.gif ) :angel: !!! /pf/images/graemlins/wink.gif

Shqiptarja

Primus registratum

Per fund harova te njoftoj edhe kete gje:dje, Perfaqesuesi i Larte i Bashkimit Evropian per Politiken e Jashtme, Havier Solana e vizitoi Shkupin, dhe pati edhe nje konference per shtyp, sizakonisht neper takimet e ketilla. Njeri nga gazetaret maqedonc parashtroi nje pyetje, do e parafrazoj kete:

"..Ju kur vini ne Maqedoni, zakonsiht kur deshironi te thoni dicka ne lidhje me Maqedonine, nuk ja permendni emrin asaj, por ne vend te emrit thoni "This country"(Ky shtet), a do te thote kjo se ju nuk e njihni Maqedonine me emrin e saj kushtetues?!"

Pergjigja e Solanes ishte as me pak e as me shume kjo:

" ..Megjithate, ju duhet ta dini qe ky shtet per Bashkimin Evropian eshte "FYROM"(IRJM) e jo "Maqedoni"!!!!! :thumbsup: /pf/images/graemlins/laugh.gif

Kampanja anti-nderkombetare e shkijeve maqedonc "DON'T FYROM ME",per t'ua bere me dije nderkombetareve se Maqedonia ka emrin e saj kushtetues dhe jo ashtu sic e therrasin nderkombetaret "FYROM", me ne fund hasi ne vesh te vetem Amerikaneve por jo edhe ne ate te Bashkimit Evropian!

Amerika per t'i ardhur hakut Maqedoncive per "djegjen e flamujve Amerikan", do t'i duhet kohe, madje aq kohe sa edhe 100 flamuj te tjere t'u digjen e pastaj te veproje...! :angel:

OROSHI

Primus registratum

Shqiptarja,me vjen keq te te ve epitete por je shume diletante per sa i perket politikes dhe menyres se si mund ta zgjidhim kauzen tone Shqiptrare.E fillon me shpifje apo fantazira gjoja se une i dokam sllavomaqedonasit,deri tani ne jeten time nuk kam pa as edhe nje sllavomaqedonas me sy,fakti qe une nuk jamm i ish-jugosllavise nuk do te thote qe nuk duhet te marr pjese ne diskutimet per ceshtjen e shqiptareve atje,e them shpesh ish-jugosllavia,sepse shoh qe ju akoma mendoni e veproni me te njejten mendesi/menyre si atehere kur i sherbenit baba Titos,disa nga ju kuptohet,sidomos ketu ne forume.Politika Amerikane nuk eshte aq fillestare sa te kuptohet nga "shoqe" te tilla si ti,duhet pune e mund ta kuptosh,megjithate partite shqiptare e kuptuan dhe u prononcuan ne anen e saj.Evropa nuk don te zgjidhe ndermjet Grekeve dhe Maqedonasve ,prandaj ka shekuj qe ben nje loje te dyfishte,ndersa Amerikes nuk i interesojne dinakerite dhe falsifikimet i historise nga Greket.Prandaj e kemi Bushin edhe KATER vjet te tjera,sepse i thote te bardhes e bardhe dhe te zezes e zeze.Ti duke me akuzuar mua si nje filo-Maqedonas mundohesh qe njekohesisht te vjedhesh vre kunder politikes se gjithaneshme Amerikane, e cila per momentin eshte e vetmja politike pro-shqiptare.

vlera

Primus registratum

Chrisofor columbo (OROSHI) e paska zbuluar Shtimlen, i deshiroj suksese qe te zbuloj edhe vendet tjera ku banojne shqiptaret dhe ku jane autokton.
Dhe nje gje Oroshi sme bene pershtypje se cfare thua, kam nderruar taktiken /pf/images/graemlins/laugh.gif . por me duket me shume kane ndikim fjalet tua qe te tjeret te besojne se ne jemi anti amerikan, se shume jemi jo atedhtar se jemi arab e turqeli se sa qe vet neve tregohemi dhe dukemi te tille, prandaj i nderuari "atdhedashes, patriot i madhe , burre i beses e i tradites" vazhdo e fol e shume shtoji se je duke punuar ne te mire te kombit, mjafton te kemi nja 10 a 20 te tille dhe bashkimi kombetar do tentoj ne infinit. Atehere sme mbetet gje tjeter vetem te uroj pune te mbare ne percarje, dhe ta zgjat doren per kete gje je i pazevedesuseshem.
E ndoshta te intereson edhe kjo, pa marre parasysh se si quhem une nuk ndal te se quajturi veten shqiptare dhe nuk ndal te se dalluari miqte e mij /pf/images/graemlins/smile.gif

vlera

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Shqiptarja:

P.S. Betina, po te them se duhet pasur kujdes me njerezit ketu, se po ua tregove vendin e ndodhjes tende, apo vendin e prejardhjes tende do te te perqeshin(fjalet e perqeshesit:... si e Shtimes qe je /pf/images/graemlins/laugh.gif ) :angel: !!! /pf/images/graemlins/wink.gif [/QB]
Shqiptare, edhe pse ketu eshte thene nje shaka me nje prapavije jo te kendeshme une i kuptoj shakat kur i mi drejton dikush e edhe kete e morra si shaka dhe tjetra me mire te me therret nje cmendur shqiptare se te me thote te me nderroj identitetin /pf/images/graemlins/smile.gif

Por edhe pse Shtimja eshte nje vend shume shume i bukur une jam nga Prishtina :shrug:

zog

Primus registratum

[qb] Shqiptarja,me vjen keq te te ve epitete por je shume diletante per sa i perket politikes dhe menyres se si mund ta zgjidhim kauzen tone Shqiptrare.E fillon me shpifje apo fantazira gjoja se une i dokam sllavomaqedonasit,deri tani ne jeten time nuk kam pa as edhe nje sllavomaqedonas me sy,fakti qe une nuk jamm i ish-jugosllavise nuk do te thote qe nuk duhet te marr pjese ne diskutimet per ceshtjen e shqiptareve atje,e them shpesh ish-jugosllavia,sepse shoh qe ju akoma mendoni e veproni me te njejten mendesi/menyre si atehere kur i sherbenit baba Titos,disa nga ju kuptohet,sidomos ketu ne forume.Politika Amerikane nuk eshte aq fillestare sa te kuptohet nga "shoqe" te tilla si ti,duhet pune e mund ta kuptosh,megjithate partite shqiptare e kuptuan dhe u prononcuan ne anen e saj.Evropa nuk don te zgjidhe ndermjet Grekeve dhe Maqedonasve ,prandaj ka shekuj qe ben nje loje te dyfishte,ndersa Amerikes nuk i interesojne dinakerite dhe falsifikimet i historise nga Greket.Prandaj e kemi Bushin edhe KATER vjet te tjera,sepse i thote te bardhes e bardhe dhe te zezes e zeze.Ti duke me akuzuar mua si nje filo-Maqedonas mundohesh qe njekohesisht te vjedhesh vre kunder politikes se gjithaneshme Amerikane, e cila per momentin eshte e vetmja politike pro-shqiptare. [/qb]
orosho po te jet foto tendja ajo qe postove ne forum, besoj se ti ke tipare sllave (me hunde te rregullt te vogel e te drejte e koke ovale, s'jan shqiptaret keshtu). i ngjan shume bile nje lojtarit te malit zi qe lun me kombetaren e tyre, ka pas lujt me romen dikur, gjun bukur encet, mihajlloviç me duket quhet. vetem po te jet dhe ai shqiptar. çfare s'bo vaki.

OROSHI

Primus registratum

E gjete Zogo,u lodhe shume?? /pf/images/graemlins/laugh.gif
Beti,nqs ti me gjen nje shkrim ku une i kam thene dikujt :antishqiptar/e atehere ke te drejte,te gjithe e dime qe nga shkrimet tona ketu mund te te vene gjithfare lloj epitete,por antishqiptaret jane ne shumicen e rasteve ne qeveri,si andej nga ju edhe ketej nga ne.Ndersa ndryshon puna tek epiteti antiamerikan,ketu ka sa te duash anti-amerikane.Sa per punen e Shtimes ta kam than per lojna se une e di qe je Prishtinalije /pf/images/graemlins/laugh.gif .Pra edhe nji here:ketu nuk kemi te bajme me antishqiptare(te pakten keshtu mendoj une),ketu ka anti-amerikane,anti-arabe,anti-greko-sllave etj.Tani,analizoje vete ti,kur dikush eshte nje anti-amerikan une mendoj qe ky njeri pa e ditur as vete eshte edhe nje anti-shqiptare!!!tek ne ishin 94%pro-amerikane,tek ju 89%,pra duke dalur ose duke propaganduar kunder politikes se jashtme Amerikane,a nuk jane keta njerez edhe pak anti-shqiptare????

Shqiptarja

Primus registratum

Ororosho, me njerez si ti (sidomos qe tani e di c'taktike ke ketu, neper keto tema-mire e ka thene Betina)nuk merrem une ketu, mjafton nje fjale anti-shqiptare ta thone ato (ne kete rast TI) e kam mjaft te kuptoj sa e duan Shqiptarine, apo edhe sa kontribuojne per te!!! /pf/images/graemlins/wink.gif

P.S.PO, Amerika e pranoi Maqedonine o vellezer e motra, po vaj halli per ata shqiptare atje qe duhet te presin me vite e vite, duke bashkejetuar edhe shume vite me shkaun, duke u diskriminuar akoma, duke u quajtur inferior ndaj tyre ende....PO c'te besh, pasi nuk kemi fuqi me shume se sa shtetet më me fuqi boterore, te cilet vine e na dirigjojne cfare duhet bere me shtetin tone, si duhet te veprojme, si duhet te administrojme, a duhet apo jo te jemi patriot, a duhet kete vit te pavaresohemi apo pas 100 vitesh kur t'u teket gjithmone ketyre shteteve...apo edhe fundja, a duhet te ekzistojme si komb, si popull apo jo?!Eh nuk i dihet, ndoshta pas Bushit na vjen ndonje tjeterkushi e na thote: "kadal, se shqiptaret ne maqedoni sipas regjistrimit te fundit te popullates jane 23%, hmmm, nuk u takojne te drejtat e barabarta me maqedoncit"!!!!!!
Eh, mjer populli, qe eshte viktime e politikave te keqia gjithmone!!!!! :shrug:

OROSHI

Primus registratum

Shqiptarja,mesohu te diskutosh me me tolerance,jo gjithkush mendon si ti!!(fale zotit) :tipsy:

Dua

Primus registratum

Une s'marr ere nga politika, vetem di qe ate dite kur Bushi e njohu Maqedonine si shtet, Maqedonasit me te cilet une punoj u gezuan shume. Pa mase. Ishin edhe te shokuar per te mire. Komentet e tyre ishin 'Greqia do plase', 'Shyqyr qe shpetuam nga Greket'. Ndersa Shqipetaret e Maqedonise s'e kometuan fare, dukeshin sikur nuk i kishte konvenuar nje gje e tille.

D.

OROSHI

Primus registratum

Perderisa Shqiptaret nuk kane ndonje ndikim tek politika nderkombetare,une mendoj qe duhet te jemi te kenaqur PER MOMENTIN me dhjerjen qe iu be Greqise.Me vone te tjera vende Anti-shqiptare e kane rradhen,mos u beni meskine!!!

Mos harroni qe Greket kane 2000 vjet qe pretendojne te jene e njejta rrace me Aleksandrin e Madh(Leken),i gjithe ky mund 2000 vjeqar i Grekeve u hodh poshte per 10 sekonda nga Bushi!!!Dhe tani qohet nje Zog dhe nje Kanarine(shqipja)dhe tregojne "pakenaqesine" e tyre per vendimin e Bushit,ne nje menyre mund te themi"aleate me Grekerit" kjo dyshja(per te mos permend Betin /pf/images/graemlins/wink.gif )

abs

nuk e di...

orosho po te jet foto tendja ajo qe postove ne forum, besoj se ti ke tipare sllave (me hunde te rregullt te vogel e te drejte e koke ovale, s'jan shqiptaret keshtu). i ngjan shume bile nje lojtarit te malit zi qe lun me kombetaren e tyre, ka pas lujt me romen dikur, gjun bukur encet, mihajlloviç me duket quhet. vetem po te jet dhe ai shqiptar. çfare s'bo vaki.
auuuuuu Ori paske Vic mrapa emnit :eek:

jeeee ca s ndin niri :eek:
n fakt, po t kishte ken koha e demokracise athere kur ke lind ti, edhe do ishte e mundur :wink: /pf/images/graemlins/laugh.gif