Vlorë, më 28 Nëntor, Familja Jashari merr tit

Plisi

Primus registratum
Vlorë, më 28 Nëntor, Familja Jashari merr tit

Me motivacionin “Për kontribut të jashtëzakonshëm për çështjen kombëtare në luftë për çlirimin e Kosovës”, më 27 nëntor të këtij viti, familja e Komandantit Legjendar Adem Jashari do të kurorëzohet me titullin “Qyetar Nderi” i Vlorës.

Niko Veizaj, kryebashkiak i qytetit të Vlorës, ka thënë se më 28 Nëntor, në 90-vjetorin e Pavarësisë dhe ngritjes së Flamurit, në qytetin historik do të organizohet manifestim madhështor në të cilin janë të ftuar, përpos liderëve politikë të Shqipërisë, edhe ata të institucioneve të Kosovës dhe liderë politikë të saj.

Veizaj i ka bërë të ditur gazetës kosovare “Koha Ditore” se “në këtë eviniment të rëndësishëm janë të ftuara 350 personalitete të rëndësishme nga arena mbarëshqiptare, ku 100 ftesa do t’i shpërndajë Bashkia e Vlorës, ndërkohë që 250 të tjera do të shpërndahen nga Komisioni Qeveritar, i ngritur për këtë qëllim dhe i kryesuar nga zv.kryeministri Ilir Meta”.

“Kosova e çliruar nga serbët, prania e presidentit dhe e Qeverisë së Kosovës të zgjedhur me votë të lirë e të njohur ndërkombëtarisht dhe situata e favorshme politike në Shqipëri”, sipas kryebashkiakut vlonjat, janë tri avantazhet që, në këtë ditë të shënuar për mbarë kombin shqiptar, ia shtojnë gëzimin festës.

“Kjo është një festë mbarëkombëtare dhe nuk i përket vetëm Vlorës, por edhe Shkodrës, Prizrenit, Prishtinës, Mitrovicës, Tetovës, Ulqinit dhe mbarë kombit shqiptar kudo që është”, i ka thënë “Kohës Ditore”, Niko Veizaj.

Plisi

Primus registratum
Re: Vlorë, më 28 Nëntor, Familja Jashari merr tit

Urimi i kryetarit të PDK-së, Hashim Thaçi, për 28 Nëntorin

Kryetari i Partisë Demokratike të Kosovës, Hashim Thaçi, me rastin e 28 Nëntorit, Ditës së Flamurit, Pavarësisë, Ditëlindjes së Komandantit Legjendar dhe Paraqitjes së parë publike të UÇK-së, ka uruar shqiptarët kudo që janë, duke thënë se me pjekuri politike ata po i përmbushin standardet demokratike. Në urimin e liderit të PDK-së, thuhet: Të nderuar bashkëkombas! 28

Nëntori, Dita e Flamurit, është ndër festat më të rëndësishme të historisë sonë kombëtare, që me krenari kremtohet nga të gjithë shqiptarët. Kjo datë historike në Kosovë shënon edhe Ditëlindjen e Komandantit Legjendar Adem Jashari dhe daljen e parë publike të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës.
Në vitin jubilar, në 90 vjetorin e Pavarësisë së Shqipërisë, Dita e Flamurit në Kosovë festohet e lirë. Kosova ka hyrë denjësisht në rrjedhat e zhvillimve demokratike perëndimore, të avancimit të institucioneve, të përparimit ekonomik, të stabilitetit, rendit dhe sigurisë. Shqiptarët, kudo që janë, me pjekuri politike po përmbushin standardet demokratike.
Me rastin 90-vjetorit të Pavarësisë, të gjithë bashkëkombasëve ua uroj Ditën e Flamurit, me besim se kjo Festë Kombëtare do t'i gjejë më të përgatitur dhe më të përkushtuar për mbarëvajtjen dhe përparimin e shoqërisë shqiptare, thuhet në fund të urimit të kryetarit të PDK-së, Hashim Thaçi, me rastin e 28 Nëntorit, festës së shumëfishtë të shqiptarëve.

27 nëntor 2002 ora: 12:27 CET

Plisi

Primus registratum

Mesazhi i kryetarit Rugova për 28 Nëntor

Qytetarë të nderuar,
Zonja dhe zotërinj,

Për ditën e Flamurit, 28 Nëntorin, ju shpreh urimet e mia të sinqerta dhe krenare, ashtu siç e ndiejmë dhe e nderojmë të gjithë ne këtë ditë.

Dita e 28 Nëntorit është data më e shënuar në historinë moderne shqiptare pas 28 Nëntorit të Gjergj Kastriotit – Skënderbeut.

Dita e 28 Nëntorit e vitit 1912 është po ashtu Dita e Pavarësisë shqiptare, e cila u cungua pa vullnetin e shqiptarëve.

Në këto 90 vjet, shqiptarët u forcuan në të gjitha viset e tyre. Pavarësia e Kosovës, që bazohet në vullnetin e shprehur të popullit, do të qetësonte Kosovën, të gjithë shqiptarët dhe këtë pjesë të Evropës e të botës. Pra, një Kosovë e pavarur, e integruar në NATO, në BE dhe në miqësi të përhershme me SHBA-të është përcaktimi i popullit të saj.

Në ditën e Flamurit, do theksuar se forcimi i shqiptarëve në Maqedoni, në Luginën e Preshevës dhe në Mal të Zi, është evident dhe në progres e sipër.

Po ashtu, edhe Shqipëria është në rrugë të mirë të konsolidimit demokratik dhe ekonomik.

Për këto tri vjet pas luftës, Kosova ka pasur një progres të madh në të gjitha fushat e jetës. Kjo është bërë me përkrahjen e miqve tanë dhe në bashkëpunim me UNMIK-un dhe KFOR-in. Kështu, Kosova po forcohet gjithnjë e më shumë si shoqëri dhe shtet demokratik, për të mirën e të gjithë qytetarëve të saj, dhe pret njohjen formale, që do t’i shpejtonte proceset demokratike dhe ekonomike.

Me fat Dita e Flamurit!
Zoti i bekoftë të gjithë shqiptarët!
Zoti e bekoftë Kosovën dhe popullin e saj të qytetëruar!

26 nëntor 2002

Plisi

Primus registratum

Deri kur ky njeri do te injoroi luften e popullit Shqiptar te kosoves,komandantet e UÇK-se
o Zot a e din kush!!!

Plisi

Primus registratum

Lajmi i keq i 28-shit: Presidenti do të mungojë në Vlorë!
kosovapress
Nga Ernest Luma

Përkundër ftesës shumë të sinqertë të homologut bashkëkombas, presidentit Alfred Moisu, presidenti i Kosovës, Ibrahim Rugova ka paralajmëruar se nuk do të udhëtojë në Vlorë. Njëjtë ka konfirmuar edhe kryeparlamentari Nexhat Daci. Edhe skeptikët më të mëdhenj, kanë pritur të kundërtën, që, nëse dr. Rugova injoron ftesat nga Vlora dhe Tirana, bile akademiku Daci do të veprojë ndryshe nga ai. Përveç dy partive politike “të luftës”, institucionalisht vetëm kryeministri Bajram Rexhepi ka konfirmuar, deri më tani, se do të jetë në Vlorë, më datën 28.

Më 28 nëntor, në qytetin bregdetar, pos që do të shënohet hiq më pak se 90-vjetori i Pavarësisë, Flamurit dhe 5-vjetori i Paraqitjes së parë publike të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, do të ndodhë edhe një eviniment tjetër historik - Jasharët e Prekazit të Ultë të Drenicës do të marrin titullin Qytetarë Nderi të Vlorës.

Ky paralajmërim më zgjoi një asociacion nga pranvera e rëndë e vitit 1999, kur në Spitalin Ushtarak të Tiranës pata takuar vlonjatin që në trup mbante plagët e 39 plumbave. Ai, që, si invalid, kurohej klinikave që nga trazirat e vitit 1997, duke më folur për të përbashkëtën e Vlorës dhe të Drenicës, thoshte se këto të dyja janë reagentët më të ndjeshëm ndaj çdo padrejtësie që i është bërë në të kaluarën dhe që i bëhet edhe sot kombit tonë. Aty, thoshte vlonjati, nisin kryengritjet e para kundër bajlozëve që u vërsulen shqiptarëve. Ai fliste për këtë pa kurrfarë romantizmi, ndërkohë që, duke përzier makiaton në tavernën e një bari aty afër, tregonte se si familja e tij në qytetin e jugut ka lëshuar gratis vilën trikatëshe në dispozicion të 40 kosovarëve të dëbuar nga terrori serb.

Nga historianë dhe pseudohistorianë shpesh është folur për mungesat dhe vonesat e Kosovës dhe lidershipit të saj në Vlorën e 28 Nëntorit të 1912-tës. Disa, madje, shkonin aq larg sa mundoheshin të krijonin bindjen se Isa Boletini kishte munguar në Shpalljen e Pavarësisë.

Ndërkohë që dihej se Bajram Curri, përkundër përpjekjeve titanike, e kishte patur të pamundur të arrijë ditën e shënuar në Vlorë. Në këtë kuadër, qëndrimi i një pjese të lidershipit bashkëkohor të Kosovës, nuk ka të bëjë as me shembullin e Isës e as me atë të Currit. Ky është më i veçantë.

Rugova e Daci nuk do të jenë në Vlorë, jo që e kanë të pamundur, por për faktin se ata nuk duan të aterrojnë atje. Edhe pse në kushte shumë më komode se sa të Bajram Currit (që ishte munduar të arrijë atje me qerren me qe) apo të Isa Boletinit (që kishte shkuar me kalë shale), Rugova e Daci, nuk duan të jenë në Vlorë. E tëra rruga e mundimshme (e lidershipit lëdëkëist të Kosovës) mund të përshkohet me për 40 minuta apo 1 orë, linjë ajrore. Paramendojeni po të kishin pasur avion Boletini e Curri.

Sigurisht që presidenti Rugova e kryeparlamentari Daci nuk i kanë hallet e njëjta as me ato të Hasan Prishtinës e Azem Bejtës, të cilët, për shkak të rrethanave të vështira të kohës së luftës dhe politikave gllabëruese të fqinjve, e kishin pasur të pamundur të arrijnë në Vlorë, 90 vjet më parë. Andaj, mungesa e Rugovës dhe e Dacit në Vlorë, është e pajustifikueshme, sido dhe në cilindo rrafsh që do të mundoheshim ta studiojmë.

Apo, ndoshta, janë dy simptoma të tjera ato që shënojnë alergjinë e Rugovës (president) dhe Dacit (kryeparlamentar) për të qenë në këtë manifestim madhështor, historik dhe mbarëkombëtar. Shpallja e Jasharëve Qytetarë Nderi të Vlorës dhe përvjetori i pestë i Paraqitjes së parë publike të UÇK-së, mund të jenë pikat refuzuese dhe të padurueshme të këtij evinimenti për kryetarin e Kosovës.

Sidoqoftë, kryetari do ta gjejë ndonjë vegzë që ta arsyetojë mungesën e tij, më 28 Nëntor, në Vlorën e 90 vjetëve më vonë. Ose, ndoshta, ka bërë be që “aty ku është UÇK-ja, unë nuk do të jem kurrë”.

Post Scripter

Primus registratum

Lere Pliso, c'merresh me Rugove tradhtarin. Le te shkoje ne Beograd te festoje 28 qershorin ai se eshte mesuar, meqe s'do te vije ne Vlore per 28 nentorin. Pastaj kush eshte ai cmendur qe pret respekt ndaj kombit dhe flamurit, nga Rugova i cili e quan Kosoven prone private dhe jo pjese te uzurpuar te Shqiperise se vertete. Ai ka shpikur edhe flamur te vecante dhe himn te vecante kombetar per Kosoven, a thua se Kosova nuk ka te njejtin flamur dhe himn si te gjitha trojet e tjera shqiptare. Si s'gjendet mer amon dikush t'ia shpjegoje atij psikopati se ndryshe nga vendet e tjera, flamuri i Shqiperise nuk eshte vetem simbol shteteror por edhe KOMBETAR, ashtu si edhe himni, si kombetaret e sporteve te ndryshme, e ashtu sic duhet te jete me vone edhe programi shkollor, prefiksi i telefonit, policia, ushtria dhe parlamenti. Por Rugova nuk do qe Shqiperia dhe Kosova te Bashkohen. Beogradi e ka porositur qe ta pengoje sa me shume kete bashkim, pasi dihet "perca e sundo" mbetet akoma ne mode.

bengu

Primus registratum

Heren e fundit kur i degjova lajmet nuk thane qe Kosova ishte ajo qe per feste kombetare e ka 29 nentorin, diten e clirimit te ish - Jugosllavise.

Plisi

Primus registratum

Moisiu ngre flamurin në Vlorë: Për herë të parë në 90 vjet, jemi bashkuar të gjithë shqiptarët

VLORE, 28 nëntor - Presidenti i Shqipërisë Alfred Moisiu ka çelur sot paradite në Sheshin e Flamurit në Vlorë festimet me rastin e 90-vjetorit të Pavarësisë. Mijëra qytetarë vlonjatë me flamuj të kuq në duar, mbushën sheshin kryesor të qytetit për të festuar ditën e shënuar. Presidenti Moisiu, kryeministri Fatos Nano, kryetari i Partisë Demokratike Sali Berisha, kryeministri i Kosovës Bajram Rexhepi, kryetari i Partisë Demokratike të

Arbër Xhaferri e Bajram Rexhepi duke vënë kurora me lule në monumentin e Pavarësisë në Vlorë

Kosovës Hashim Thaçi, kryetari i Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës Ramush Haradinaj, komandanti i trupave Mbrojtëse të Kosovës, kryetari i Partisë Demokratike Shqiptare në Maqedoni Arbër Xhaferri, si dhe ministra, deputetë nga të gjitha forcat politike dhe personalitete nga të gjitha trojet shqiptare, morën pjesë në ceremoninë e zhvilluar me këtë rast. Presidenti Moisiu ngriti simbolikisht flamurin pranë Monumentit të Pavarësisë dhe më pas krerët e shtetit vendosën aty kurora me lule. Në fjalimin e mbajtur Moisiu uroi gjithë shqiptarët për 90-vjetorin e Pavarësisë. Më pas ka nisur një koncert festiv në Pallatin e Sportit “Flamurtari”. Në fjalën e tij President ii Shqipërisë Alfred Moisiu tha:

“Të dashur qytetarë të Vlorës,
I nderuar zoti Kryetar i Bashkisë,
Të nderuar politikanë, diplomatë dhe të ftuar të pranishëm

Sot shteti ynë shqiptar mbush 90 vjet. Unë kam kënaqësinë që bashkë me ju të përkujtojme 28 nëntorin, datën – simbol që lidhet me krijimin dhe integritetin e shtetit shqiptar. Në këtë përvjetor, për herë të parë në 90 vitet e historisë së shtetit shqiptar, jemi bashkuar të gjithë shqiptarët, duke i dhënë fund kohrave, kur festat kombëtare ndaheshin sipas bindjeve politike.
28 Nëntori është një ditë paqeje, dashurie, krenarie dhe kujtimi për të gjithë shqiptarët kudo që ndodhen ata. 90 vjet më parë, disa nga bijtë më të shquar të historisë sonë, të udhëhequr nga mendja e urtë e plakut flokëbardhë Ismail Qemali, ngritën flamurin në Vlorë dhe shpallën pavarësinë. Akti i tyre atdhetar përbën ngjarjen më të rëndësishme në historinë e shtetit shqiptar. Ky akt na bën sot të përulemi me respekt të thellë ndaj veprës së Ismail Qemalit, Isa Boletinit, vëllezërve Frashëri, Luigj Gurakuqit, Elena Gjikës, Aqif Pashë Elbasanit, Gjergj Fishtës, Mehmet Konicës, Ymer Prizrenit dhe emrave të tjerë të mëdhenj të kombit. I paharruar në jetë të jetëve qoftë kujtimi i të gjithë atyre që sakrifikuan ose dhanë jetën për fitimin e pavarësisë, mbrojtjen e saj dhe vendosjen e demokracisë në Shqipëri.
- Vëllezër e motra,
Gjatë shekullit të fundit, ne provuam shembjen e perandorisë osmane; mbretërinë e parë dhe të suksesshme shqiptare; pushtimin fashist në prag e gjatë Luftës së Dytë Botërore; luftën çlirimtare kundër tyre; diktaturën komuniste për afro 50 vjet, si edhe tranzicionin e gjatë e të vështirë demokratik. Ky zhvillim tregon se asnjë vend në botë, përfshirë edhe Shqipërinë, nuk ka patur vetëm histori pozitive. Çdo gjë ka vendin e vet. Koha do të tregojë ku gabuam dhe ku kishim të drejtë. Sot nuk është e rëndësishme të mbajmë kokën pas, por të kapërcejmë të kaluarën e hidhur dhe të shohim përpara. E ardhmja i përket fëmijëve e nipërve tanë. Nuk duhet të lejojmë, që ata të na mallkojnë për punën që kemi bërë.
Në këtë ditë të shënuar, ne jemi dëshmitarë, aktorë, prodhues, humbës dhe përfitues të një epoke të re ndryshimesh, që i jep fund tranzicionit dhe hap rrugën e konsolidimit të një sistemi vlerash qytetare e europiane, ashtu siç e aspiruan 90 vjet më parë themeluesit e shtetit shqiptar. Zhvillimet pozitive në Shqipëri janë shoqëruar edhe me zhvillime mjaft pozitive në Kosovë, Maqedoni dhe në Malin e Zi, ku shqiptarët kanë rikonfirmuar vullnetin e tyre për të ndërtuar një të ardhme të sigurtë, demokratike e të integruar për të gjithë qytetarët. Ne të gjithë ndihemi krenarë e të gëzuar me ecurinë e proceseve demokratike në Kosovë. Zgjedhjet e fundit atje treguan se Kosova ka hyrë në rrugën e pakthyeshme të demokracisë dhe vlerave perëndimore. Mendojmë se zgjidhja e statusit të Kosovës ka rëndësi të madhe për të ardhmen e rajonit.
Ne kemi përkrahur stabilitetin dhe integritetin e Maqedonisë dhe kemi nxitur zhvillimet pozitive, që kanë çuar në përfaqësimin parlamentar e qeveritar të shqiptarëve. Njëkohësisht, ne vlerësojmë se zbatimi integral i Marrëveshjes së Ohrit përbën një domosdoshmëri e ndihmë, jo vetëm për ecurinë e mëtejshme të procesit demokratik dhe bashkëjetesën shqiptaro-maqedone, por edhe për stabilitetin e rajonit në tërësi.
Sot bashkë me ne, Ditën e Pavarësisë e festojnë edhe mëse gjysëm milion shqiptarë, të cilët për arsye të ndryshme, kryesisht ekonomike, janë detyruar të emigrojnë gjatë 10 viteve të fundit në vendet perëndimore. Ata janë flamuri ynë në botë, krenaria dhe kultura jonë, pjesë e pandarë e trungut tonë kombëtar. Interesimi dhe kujdesi i shtetit dhe diplomacisë shqiptare duhet të jetë pjesë e pandarë e politikës.
Njëkohësisht, rritja e kontakteve, prezencës dhe integrimit politik e ekonomik të diasporës shqiptare në të gjithë hapat e zhvillimeve social-ekonomike të vendit, duhet të jetë pjesë e objektivave kryesore të shtetit shqiptar. Diaspora jonë duhet të kontribojë më tepër për vendin ku prehen etërit dhe gjyshërit e tyre.
- Të dashur bashkëqytetarë,
Përvjetorët e festat nuk janë vetëm ditë përqafimesh, por edhe reflektimesh e angazhimesh. Ne kemi nevojë ta përdorim këtë moment për të nxitur e thelluar procesin e nisur të reformave dhe të shtetit demokratik ligjor ku jeta, prona, liria, mendimi dhe besimi janë pasuri e çmuar, e garantuar dhe e paprekshme. Rruga e reformave që kemi nisur duhet të vazhdojë. Klima e re politike, e bazuar në bashkëpunimin pozitë – opozitë për thellimin e reformave, për integrimin euro-atlantik dhe për largimin nga politika konfliktuale 10 vjeçare, duhet thelluar e përhapur më tej.
E ardhmja e jonë varet nga shumë gjëra, të cilat i kemi përmbledhur me një fjalë: detyra shtëpie. Por kushti kryesor është garantimi i stabilitetit politik, i cili më shumë se në interes të individëve të caktuar, është në interes të të gjithë shoqërisë dhe qytetarëve. Le të punojmë pa prapaskena, debate boshe e hipoteza pesimistësh, për të arritur rezultate konkrete. Ti kthejmë popullit besimin e buzëqeshjen dhe vendit perspektivën e krenarinë. Kritikët e përhershëm duhet të mos harrojnë se minusi më i madh për ne deri më sot ka qenë mungesa e stabilitetit politik, e cila ka ardhur në rradhë të parë si rezultat i një lufte politike të paprinciptë. Demokracia nuk ecën përpara me luftë e grindje, por me alternativa e debate, që ofrojnë vizione të qarta për zgjidhjen e problemeve dhe të ardhmen e vendit.
Detyra jonë kryesore është që nocionin e pavarësisë së shtetit ta kuptojmë e ta konkretizojmë si pavarësi e individit të respektuar nga ligji, pronës e shenjtërimit të saj, mendimit e ideve si pjesë e shoqërisë së lirë, lëvizjes dhe e veprimit në emër të interesave të shoqërisë demokratike. Shteti është legjitim, demokracia është e sigurtë dhe shoqëria ndjehet e lirë vetëm nëse individi dhe idetë e tij janë të lira dhe të garantuara. Shqipëria ka vuajtur mjaft nga përjashtimi i ideve opozitare, nga persekutimi i mendimeve, nga diskriminimi i grupeve të caktuara të qytetarëve, nga loja me pronën e tjetrit dhe abuzimi me pushtetin. Koha kërkon një mentalitet të ri mendimi dhe veprimi, që harmonizon dëshirat personale të individëve e grupeve të caktuara me ato të shoqërisë në tërësi.
Partitë dhe fushatat shkojnë e vijnë, shteti është dhe mbetet një. Ne kemi nevojë për një shtet të fortë në dobi dhe në shërbim të qytetarëve. Partitë janë pjesë e pazëvëndësueshme e pluralizmit të ideve, por misioni i ndërtimit dhe forcimit të shtetit të së drejtës qëndron mbi çdo parti. Një shtet i qytetarëve, i aftë tu shërbejë atyre, ndërtohet nga qytetarë të guximshëm dhe të palodhur. Si president dua t’ju përsëris premtimin që bëra me 24 korrik: mbi çdo gjë vë Shqipërinë dhe interesat e saj. Ky është detyrimi im kushtetues, vullneti dhe angazhimi im i palëkundur personal përpara qytetarëve dhe vendit. Ndaj edhe kërkoj nga të gjithë bashkëqytetarët e mi, faktori politik dhe biznesi: mirëkuptim, bindje ndaj ligjit e vendosmëri për të ecur përpara.
Secili prej nesh duhet të sillet, të mendojë dhe të veprojë si një patriot i mirë për vendin e vet. Të jesh patriot do të thotë të duash vendin tënd dhe të respektosh dashurinë e të tjerëve për vendin e tyre. Në kohën e sotme patriot i mirë është ai që respekton ligjin, lufton për lirinë e vet dhe të shtetasve të tjerë, paguan taksat dhe e konsideron vehten, aktor të rëndësishëm të përfitimeve dhe përgjegjësive në shoqëri. Ky është një mesazh sidomos për klasën politike, të zgjedhurit dhe të emëruarit, punonjësit e drejtësisë dhe në të gjitha nivelet e tjera të administratës. Ata që kanë spekulluar me urtësinë dhe fisnikërinë e popullit shqiptar dhe janë pasuruar padrejtësisht, duhet dhe do të përballen me drejtësinë. Ata duhet të kuptojnë përfundimisht se vendi ynë i vogël, varfër dhe i vonuar, nuk ka dhe nuk mund të ketë më kohë për të humbur qoftë me eksperimente politike, qoftë me praktika abuzive në emër të shtetit.
Në ditët, javët, muajt dhe vitet e ardhshme na presin sfida të mëdha. Vendi ka një sërë problemesh për të zgjidhur, në mënyrë që rruga e reformave të jetë e sigurtë dhe e suksesshme. Reformat në sistemin e drejtësisë, në fushën ekonomike, në sistemin zgjedhor, në çeshtjen e pronave, në Forcat e Armatosura, në administratën publike dhe sektorë të tjerë të rëndësishëm, përbëjnë disa nga objektivat tona kryesore, realizimi të cilave është i domosdoshëm për integrimin tonë në NATO dhe në Bashkimin Europian.
Unë kam besim të plotë se me punë, përkushtim dhe ndershmëri do t’ia arrijmë me sukses në rrugën që kemi nisur. Le të jetë ky përvjetor një nxitje për të gjithë ne për më shumë angazhim e bashkim. Le të shërbejë ky moment që t’ju uroj juve dhe gjithë qytetarëve e bashkëkombasve tanë, gëzuar festën e pavarësisë. Dëshira ime është e mbetet që të ndodhem sot pranë cdo familje shqiptare, në Shqipëri, Kosovë, Maqedoni, Greqi, Itali, SHBA, Australi dhe kudo tjeter ku ajo ndodhet, për të ndarë gëzimin e festës dhe për t’i siguruar se shqetësimet e tyre dhe aspiratat e përbashëta kombëtare do të jenë pjesa kryesore e preokupimeve të mia derisa të zgjidhen.
Zoti qoftë me shqiptarët dhe Shqipërinë!”

Prizreni

Primus registratum

Ti o Plis je i semure,PSIKOPAT,ty te duhet te vizitohesh tek Psikijatri.Zoti te ruajte ,Mos na lashte zoti pa Budallenje si puna jote!!