Vetem sot!

Alba Shehi

Primus registratum
Vetem sot!

1. Vetëm sot do të përpiqem të bëhem i gëzuar dhe me disponim të mirë. Do t'i kem në mendje fjalët "shumica e njerëzve është fatlumë në atë masë, aq sa vendos të jetë fatlum." Gjithnjë do të përkujtoj se fati ndodhet brenda njeriut, dhe jo jashtë tij.

2. Vetëm sot do t'i përshtatem rrethanave, në vend të përpiqem që rrethanat t'ia përshtas dëshirave të mia.

3. Vetëm sot do të brengosem për trupin tim. Do të bëjë gjimnastikë, do të përkujdesem dhe do ta ushqej. Nuk do ta lë anash dhe nuk do ta keqpërdor, ngase dëshiroj që t'më shërbejë gjate dhe mire.

4. Vetëm sot do t'i kushtojë pak kohë ushtrimeve të mendjes. Do të mësoj diçka të dobishme. Do të lexoj diçka që largonë mundin, mendimin dhe koncentrimin.

5. Vetëm sot do të bëj diçka për shpirtin. Do ta bëj qoftë edhe një vepër të mirë, duke mos pritur asnjë shpërblim dhe as fitore. Do t'i bëj dy gjëra të cilat zakonisht vështirë e kam t'i bëj, në mënyrë që ta ushtroj edhe shpirtin edhe vullnetin.

6. Vetëm sot do t'jem i këndshëm ndaj rrethit tim. Do të përpiqem të veproj sa më mirë që mundem, do të jem i kujdesshëm dhe i këndshëm, për secilin do të përpiqem që të gjej ndonjë fjalë të bukur. Asgjë dhe askënd nuk do ta kritikoj. Nuk do të përpiqem t'i ndryshoj njerëzit.

7. Vetëm sot do t'përpiqem të jetoj vetëm për sot. Nuk do t'i zgjedh me qindra probleme menjëherë, sepse e di qe dita zgjat vetëm njëzet e katër orë.

8. Vetëm sot do t'i përmbahem planit paraprakisht të përcaktuar ditor. Do ta rradhis kohën qe paraprakisht të di ç'do të bëjë në disa orë të ardhshme. Do t'i shmangem edhe dy mjerimeve të mëdha: ngutjes dhe pavendosmërisë.

9. Vetëm sot do të përpiqem të gjej gjysmë ore kohë për relaksim të plotë, gjysmë ore kur do të mund të jem me vetveten.

10. Vetëm sot do t'lirohem nga druajtjet e mia. Nuk do të friksohem të jem i tillë çfarë jam, të gëzohem dhe të kënaqem me të bukurën. Pa frikë do të dashurojë dhe pa frikë do të besoj se më duan ata që unë i dua.
Marre nga : Psikologjia e suksesit

ps. Redaktuar paksa nga une!(shqipja jo korrekte gramatikisht) /pf/images/graemlins/wink.gif

Isabelle

Valoris scriptorum
Re: Vetem sot!

Si i behet per neser vec ... /pf/images/graemlins/wink.gif ? Se jo per gje por edhe sot une kam ne plan ta shof driten e mengjesit neser ...

Blendi

Primus registratum

vetem sot me beso, se neser do nis te hesht serisht. Asnje llaf nuk do e nxjerr nga goja me sikur flama....
Ops, sapo genjeva, do flas edhe neser por ndoshta do them gjera me pak te kendshme. Sepse vetem sot.

Mbreme fjeta shume vone dhe sot u zgjova teper heret, por u ndjeva i shplodhur, gjynah ta mohoj.
Vetem sot, ka drite ne fund te tunelit. Dje ishte erresire e plote.
Se ky qytet ta merr frymen dhe ta ngjyros shpirtin me gri, une e di c'heq per t'ia nxjerre kete boje te shemtuar. Eshte kot fare. S'takim truri. Perndryshe cmendesh. Rreptesisht e ndaluar te analizosh te tashmen se do te perfundosh ne ndonje kemishe force prej te cmendushish.
Ama sot... /pf/images/graemlins/wink.gif gjej nje arsye per te menduar pozitivisht, nuk eshte arsye ne fakt...

Dhe qesh, sepse vetem sot, vetem ketu arrin te shikosh njerez qe fusin telefonin brenda jakes se pulovres kur flasin, se kane frike se mos u degjon gomarlleqet qe flasin.

gjekec

Primus registratum

Vetem sot do pranoj te lexoj rreshta gri si te parafolsit /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/wink.gif

Ofelia

Forumium praecox

Vetem sot do te me marre malli. Vetem sot do te ndjej mungesen. Ndoshta edhe neser, por do ta harroj shpejt. Ndoshta edhe pasneser, por do te jete mjegulluar gjithçka. Vetem sot do te vuaj vetmine... Neser do te kem vdekur... ose do te jem rilindur... NDOSHTA

Blendi

Primus registratum

Keshtu i tha ai asaj (ne fakt vetem sa i mendoi, mi tha mua):
Sot, do te te mbaja ne krahe deri ne fund te muzgut. Sepse sot ne u zgjova para agimit dhe kisha shijen e buzeve te tua mbi te miat. Te embla. Te embla aq sa me duhet te tymos nje cigare per te mos te te kujtuar prej mjaltit qe me le mbi fytyre. Thash se do e le, por paskam qene nje genjeshtar i regjur.

Sot, kur po mendoja per ty, e mbeshteta koken te xhami, akull i ftohte. Dhe verejta kete qiellin qe na ka rene per hise. Qiell i erret, pa copeza, pa nje fund. Drita u grumbullua si nje glob i arte diku mbi token, dhe u rrotullua ne vorbullen e vet, pastaj u derdh dhe e mbuloi token me ar dhe drite. Keshtu u formua mengjesi. Ishte si mengjesi i pare mbi toke, si te gjithe mengjeset e tjere, vetem se. Vetem sot, ishe edhe ti.

gjekec

Primus registratum

hallall dites sot me verte, t'shkoj t'laj fytyren t'bej nje xhiro se ja vleka

Ofelia

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga spaced out:
[qb]hallall dites sot me verte, t'shkoj t'laj fytyren t'bej nje xhiro se ja vleka[/qb]
A te vij edhe une? Ketu koha eshte e zymte sa me nuk behet...

gjekec

Primus registratum

Bujrum.. gjynah, un kisha idene se ne Itali nuk ngrysej koha shpesh /pf/images/graemlins/frown.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif

shine*

Primus registratum

Vetem sot do jem me gjak te ngrir.. deri neser ne ora 6... 2 muaj do te shkrihem, dhe vetem nje dite do me duhet per te ngrir, ahhh sa keq.... (qofshim mire qe te gjithe keshtu siç jemi)... amen.

bebi

Primus registratum

:confused:

cfare nuk do bej, ose do bej vetem sot?
kam frike se edhe po ta kem vullnetin ta ndryshoj sot dicka, pasi ta shkruaj ketu s'do ta bej me... (thjesht se kur i bej autokomandat me te shkruar me nguliten ne mendje) keshtu qe nuk po shkruj genjeshtra... /pf/images/graemlins/tongue.gif

Ofelia

Forumium praecox

Ka filluar te behet nje qellim "vetem sot". Ka nisur te jete ajo çka vetem sot mendoj, vetem sot bej.
Vetem sot ju puth te gjitheve

alinos

Forumium maestatis

per mua kjo temen vlejti dje!

te pata ne mendje gjithe diten, edhe ne gjume! Nuk di perse... mendoja se po shpetoja prej teje, po ndoshta ishte vetem dje...

TDSH

Primus registratum

Ndenja pothuajse tere naten zgjuar teksa degjoja frymemarrjen e zakonshme te njeriut qe me shtrihej prane. Gjithmone i kam patur qejf njerzit kur flene, dua te rri, ti shikoj e ti shikoj pa reshtur...Ai djersiste shume, dhe si zakonisht mbeshtillej nen jorgan sikur jashte te qe plevitija. Aty ketu levizte, ngrinte duart, dhe sec belbezonte nen dhembe. Me siguri do ishte duke pare ndonje enderr...Te cilen do kisha dashur te mund te shihnja edhe une, sa qejf te prvosh endrrat e tjetrit, tja marresh borxh...mbase endrrat e tija jane me te qeta se ato shpirtdalurat e mija qe me ndjekin kemba kembes cdo nate. Ndoshta per kete pak nga pak po harroj te fle naten, sdua te shoh me endrra, do i hedh poshte nga ballkoni...Me vone mu afrua, me perqafoi shtrengueshem instiktivisht, dhe une rrinja, degjonja tik taket e ores qe me duket sikur purputheshin me pulsimet e mija...Ndonjehere te behet bezdi vete ideja qe nuk leviz dot as majen e gishtit nga frika se mund te zgjosh tjetrin nga gjumi... dhe si mund ta zgjonja, ai flinte aq bukur, ashtu me duar e kembe ngaterruar neper trupin tim, koken vendosur pergjysmasi mbi jastek...Nderkaq nuk leviznja dot, dhe e ndjenja se si trupi po fillonte te me mpihej e te me bente miza ne forme rrathesh qe sa vinin dhe pushtonin me shume siperfaqe nga trupi im. I ndjeva deri diku aty nga mesi, dhe me erdhi per te qeshur kur mo mendonja se si do te mund te ishte te te mpihej dhe te te bente miza koka...Ashtu sikurse nuk leviznja dot, edhe nuk qeshnja dot... Zhurma automatike rituale e kondicionierit filloi te hingerinte perseri, dicka qe normalisht do me bezdiste ne ato momente e ndjenja te nevojshme te punonte...Ishe e vetmja gje, pervec ores qe leshonte nje zhurme te konsiderueshme, me dukej sikur me fliste...por si kthenja dot pergjigje. Sikur ai te levizte vetem pak, aq pak sa qe te mund te leviznja kemben e majte te cilen ma kish zene poshte kembes se tij, e qe tashme se ndjenja dot ne ishte aty apo me kishte fluturuar gjekundi...Ahh po me me pihej dhe uje shume, aq shume sa goja me qe thare e sa here qe gelltitesha me krijonte nje dhimbje ne gurrmaz. Pastaj me shkohej dhe ne banje, po dhe sikur te kishte qene e mundur te leviznja pa e zgjuar nga gjumi do kisha pertuar te shkonja...Te kisha qene aq e pakonsiderueshme, do e kisha zgjuar me te puthura, do e shtrengonja fort, dhe do e benja te rrinte me mua zgjuar deri ne mengjes...por ai kish per tu ngritur heret, njesoj si une per ne shkolle...Me vinte keq ta zgjonja, e lashe te flinte dhe pse ndihesha vetem...

E pashe qe ishte e kote te shpresoja per gjume, pasi nuk kisha pike ne sy. Mbylla syte, dhe fillova te mendonja per endrren qe do kisha dashur te shikonja ne qofte se do kisha qene duke fjetur...Me kujtoheshin fjalet e tija qe mi thoshte teksa me puthte doren para se te flinte "better days will come..." I tied to dream abot those better days...Per cudi me zuri gjumi, e natyrisht qe nuk pashe endrren qe po imagjinonja te enderronja, me doli nje nga ato te fantaksurat si gjithmone...

P.S. fillova te shkruanja tek kjo teme, por vetem kur mbarova vura re se isha krejtesisht jasht teme dhe po shkruanja kot...Ketu ku jam nuk bej dot copy and paste...I lutem ndonjerit nga moderatoreve te ma fshije dhe te ma nisi ne PM, PLEASE!

alinos

Forumium maestatis

shpresoj se s'te ka ba vaki te dielen ky muhabet, edhe pse kam nje ndjesi nga ajo shprehja e te cumes me mjes, per te shku n'shkolle...

eM

Paper Moon

Vetem sot do i besoj shprehjes: ignorance is bliss!

per nje dite nuk dua te acarohem nga njerez qe nuk dine se cfare behet ne bote! /pf/images/graemlins/smile.gif

Petroninsja

Primus registratum

Vetem sot do dehem nga ajo gote vere qe permban mijra mendime, strese qe me shoqeruan per tere keto dite... vetem sot do mundohem te hidhem ne duel me pesimizmin tim dhe vetem sot do triumfoj euforia e lotve dhe me vone..... qielli do te hapet nga re te medha optimizmi qe do me ngrohin me energjine e nje jete te re dhe plot te papritura.....