Kur bëhet fjala për një forum, shumica do të zgjedhe vBulletin për shkak të komunitetit të gjerë të përdoruesve të gatshëm për të ndihmuar mbështetjen tuaj. Është e lehtë të gjesh artikuj, udhëzime dhe video për veçoritë e vBulletin-it. XenForo dhe IPB nuk kanë të njëjtin komunitet të madh për të mbështetur softuerin, por të dyja ofrojnë mbështetjen e tyre.
Shumë nga përdoruesit e IPB-së betohen se është më e mira. Për përdoruesit e avancuar funksionimi dhe ambientimi do jetë më i lehte sesa nga vBulletin apo XenForo
XenForo ka humbur disi, sepse nuk është zhvilluar në të njëjtin nivel si IPB ose vBulletin. Vetëm duke kërkuar në veçoritë, vBulletin përshtatet më mirë për fillestaret, ndërsa XenForo përpiqet të synojë të gjithë përdoruesit dhe IPB është zgjidhja më e mirë për përdoruesin e avancuar.
Zgjedhja e forumit të duhur me siguri nuk është e lehtë dhe secili ka përparësitë e tyre. Në përgjithësi, IPB është zgjidhja më e mirë për shumicën, por vBulletin vjen një sekondë më afër. XenForo thjesht nuk ka të njëjtën mbështetje dhe nuk është plotësisht i përditësuar me dy të tjerët, por është ende një sistem i madh.