USB Mp3 Player Me Karikim

maxper

Primus registratum
USB Mp3 Player Me Karikim

Besoj te gjithe e dini qe pervec mp3 player-ave me bateri AAA, ka dhe me bateri te rikarikueshme te integruar qe karikohet nga USB-ja e nje kompjuteri.
USB Info: http://www.hardwarebook.info/Universal_Serial_Bus_(USB)

Ideja ime eshte kjo:
Meqe keto players jane kryesisht per udhetime dhe njekohesisht shume te uritur per bateri, nje mp3 player me rikarikim me USB eshte shume me i leverdisshem.
Prandaj kam menduar nje menyre per ta karikuar nga tensioni i rrjetit 220V~.
Ideja: blen ose ben vete nje adaptor, qe merr tension ~ 220v, dhe jep ne dalje 5v DC(sa ushqimi i USB). Toleranca lejohet nga 4.75v-5.25v DC. Blihet nje fishe e thjeshte USB tipi A, dhe zhvishen fijet brenda. E zeza dhe e kuqja jane furnizimi me 5v DC. Bejme lidhjen e sakte (+ -) me fishen, dhe e fusim ne prize. MP3 Playeri duhet te karikohet pa perdorur fare fijet e te dhenave. E voila !!!

P.S. Kjo ide me erdhi nje dite papritur dhe nuk e di, ndoshta mund te ekzistoje nje paisje e tille. Pres komentet tuaja.

maxper

Primus registratum
Re: USB Mp3 Player Me Karikim

Interesante ishte kjo, por jo dhe aq mire e shpjeguar dhe e nderlikuar kot me kot. megjithate informacionin e jepte.
Ideja ime eshte qe ate 9v ta marresh nga rrjeti dhe ta drejtosh e ta transformosh ne DC. Po edhe ky variant vlen goxha. Se keto paisje kohen e karikimit e kane te shkurter, psh nje mp3 player i tille do vetem 3 minuta per tu karikuar, dhe mban 24 ore degjim.