Ubuntu 14.04.1 LTS

A

alko

Guest
UU.png

Lëshohet në përdorim Ubuntu 14.04.1 LTS , një nga 5 rifreskimet e planifikuara për këtë version. Prej 17 prillit, datë kjo kur është lëshuar në përdorim versioni me mbështetje të gjatë kohore 14.04 LTS - zhvilluesit e shpërndarjes së njohur Ubuntu Linux kanë bërë rifreskimet e duhura, evitimin e gabimeve të ndryshme si dhe aktualizimet sa i përket sigurisë së sistemit. U korigjuan gabimet në fazën e instalimit, në kernel (thelbin e sistemit), në tavolinën e punës (desktop), në programet e serverit dhe probleme tjera më të vogla. Aktualizimet gjegjësisht rifreskimet u bënë edhe do të bëhen edhe për variantat tjera siq janë: Kubuntu, Edubuntu dhe Ubuntu Kylin (për 5 vite), si dhe Xubuntu, Lubuntu, Ubuntu Gnome dhe Ubuntu Studio (për 3 vite)

Continue reading...

Dreamer

Under the Dome
Kam perdorur Linux/Ubuntu qe nga versionet 8.4 Hardy deri tek Lts 10.4 10.10 pastaj nderruan komplet stil edhe sme pelqen me te them te drejten sic me pelqente dikur
Eshte bere edhe i rende* jo me si dikur qe mjaftonin 256mb Ram te beje efekte e gjera qe Windows si bente as me 3Gb :)
Ama per mendimin tim Linux eshte sistemi Alternativ i crap* windows :)
Debian per momentin eshte me i preferuari per mua :)

Dreamer

Under the Dome
Se di pse por eshte ngarkuar se tepermi Ubuntu
Me vjen keq ta them ama nuk krahasohet me Windows 8.1 qe kam per momentin ne te njejten machine

gurax

Pan ignoramus
Mua nuk me ka ngjitur fare Unity Desktop.
Per vete u bene shume vite qe perdor windows per Warcraft3 dhe Starcraft2 sa here qe kam kohe :p , dhe Debian per cdo gje tjeter.