TURISTET EVROPIANE PREFEROJNE SHQIPERINE

Adonis

Primus registratum
TURISTET EVROPIANE PREFEROJNE SHQIPERINE

Resurset turistike qe ofron Shqiperia per kedo qe kerkon te kaloje pushimet ne vendin tone, duket se sfumojne mangesite e vogla qe hasen ne sezonin turistik. Jo vetem shqiptare te viseve shqipfolese, por edhe te huajt, madje ata europiane, preferojne qe Shqiperine ta frekuentojne per turizem. Shifrat qe ministria e Rregullimit te Territorit dhe Turizmit, publikon per 6-mujorin e pare te ketij viti e vertetojne nje gje te tille.

DONT MAKE ME LAUGH

CITIMI I MESIPER ESHTE NXJERRE NGA MINISTRIA E TURIZMIT. KUR TE BIE NE SY PER HERE TE PARE TE VJEN TEPER MIRE PASTAJ FILLON E MENDOHESH SE KY NUMER PUSHUESISH NUK JANE FARE TE HUAJ POR SHQIPTARE ME SHTETESI TE HUAJ

komino

Valoris scriptorum
Re: TURISTET EVROPIANE PREFEROJNE SHQIPERINE

mbase ministria niset nga nje koncepti i thjeshte ne fushaten e saj te komunikimit TURISTETI TERHEQ TURISTIN dhe preferon te komunikoje optimizem e potenciale te medha. :shrug:

Thashe MBASE sepse personalisht mendoj se komunikimi ne kete rast ka ti target elektoratin e jo turistet

personazh

Valoris scriptorum

nuk kishte ndonje pjese ku shkruhej "....ne krahasim me X vite me pare..."??

TONY

Primus registratum

me te thene te drejten me vjen aq keq sa nuk e di se c'te them ,natyra na ka falur te gjitha te mirat ,bregdetin ,malin fushat pyjet shkembinjte e gjithcka ju mund te kerkoni,mjerisht ne s'arrijme ti veme ne perdorim,se si me vjen kur ne londer sheh ne c'do cep reklamat e plazheve te qypros ,greqise spanjes,mund te them se po te kemi nje klime te favorshme politike ne shqiperi ne mund ti konkurrojme padyshim dhe te ardhurat do jene mjaft te larta e jo sic behen publike ca shifra qe s'bindin asnjeri per nje rritje sic thuhet,uroj qe te hapen me shume agjenci dhe ne te kontribojme per vendin tone ,mund t'ju duket qesharake por une kam derguar 5 shoke te mi angleze ne shqiperi ,per pushime

AnaBlue

Forumium maestatis

Besojeni apo jo, nje ne punen time erdhi para ca ditesh me tha se shoku i tij qe e shetiste Europen gjithe kohes i kishte thene se Shqiperia eshte "the hot spot of Europe". Mu be aq shume qejfi. Kam 5 vjet pa shkuar ne Shqiperi, por jam e sigurt se bregdetin perle qe kemi dhe shume zona te tjera aq te bukura me ne fund po zbulohen dhe preferohen jo vetem nga shqipetaret.

regele

Forumium maestatis

Jam dakord me artikullin:)Shume serios dhe i vertete!Ashtu sic i takon nje ministrie shqiptare!
Nje shoku im perpara disa vjetesh kishte takuar nje grup turistesh amerikane te cilet sapo ishin kthyer nga Shqiperia dhe ishin te ekzaltuar nga ky vend! Shikoni sa shume admirues ka turizmi shqiptar.
Per pak harrova: Shoku im i kishte takuar keta turistet ne ishujt Galapagos, ku ka vetem kafshe dhe zogj! I kishte gjetur duke tymosur bar dhe duke kruajtur dhembet me degeza pemesh!Kishin 3 vjet pa arritur ne Amerike dhe endeshin vetem pyjeve dhe maleve me te humbur te botes.

Turizmi ne Shqiperi terheqe te huajt gjithmone e me shume...Be serious man!

Adonis

Primus registratum

askerkush nuk mund ta mohoje qe shqiperija ka nje relieve teper te pershtashem per turizem. por politika dhe populli shqiptare duhet te kuptoje nje here e mire qe turizmi nuk krijohet dhe eshte e pamundur te mbahet vetem me aktin e patriotizmit ku mentaliteti i biznesit shqiptare eshte sikur po i ben nje nder te madh turist

gjeja me e rendesishme eshte qe turizmi = qef
tjetri kur vjen turist do ti harroje hallet e problemt jo ta mbaj mendje o ska drita o ska uje jo plazhi piset jo me vodhen e etj etj
a e kerkuam europen apo jo - europa ka dhe konkurim

ilva

Primus registratum

Kjo eshte teme shume e forte sepse pikerisht dje pashe lajmet ne Top Chanel dhe nje punonjes agjencie turistike informonte se kishte me shume shqipetare qe dilnin jashte shtetit per pushime sesa te huaj turist qe vinin ne shqiperi. Si mund te te shkoje mendja te besh pushime ne Shqip, kur plazhi i Durresit ehste vend i shkarkimit te ujerave te zeza, Himara po ashtu nuk di vende te tjera por tek e fundit edhe çmimet pak a shume jane te shtrenjta si jashte shtetit. Si do t'ia bejme kete vere?

lissus

Primus registratum

oh Perendi i Shenjte nga i merrni keto statistika ? nga ministria e rregullimit te territorit dhe Turizmit?
Aman lejini genjeshtrat e tyre .
Une per vete jetoj ne nje vend qe e quajne pike turistike Shengjin .

Nuk eshte marre asnje mase per permirsimin e turizmit ne Shqiperi te pakten ketu ku jam une , Plazh pa uje , pa drita pa banjo publike ,njerzit menyren me te shkurter per te kryer nevojat e tyre shohin detin aty ku lahen , e po keshtu po thone edhe per Durrsin Sa per plazhet e Himares nuk po flas se ato jane dhurate e Natyres por gjithsesi edhe po te shkosh aty shifet se jane pjese e Shqiperise prone e shqiptarve .Ato turistat Evropiane para se te vine ne shqiperi do benin mire te benin vaksinat per parandalimin e shume shmundjeve qe mund te merren knej .

Me falni !!! sepse ndoshta me keto qe thashe ndonjerit nga ju qe ka kohe pa ardhe kendej i vjen keq .
Por te them te kunderten genjej .Ky eshte
vetem pak nga realiteti pa u hyre problemeve ekonomike qe kane pllakosur kete vend .

Ma do mendja me aq sa shpenzohet per 15 dite pushime ne Shqiperi shume mire mund te shkosh ne Tokio te Japonise qe shquhet si qytet i shtrenjte , e ti besh atje pushimet.

lissus

Primus registratum

oh Perendi i Shenjte nga i merrni keto statistika ? nga ministria e rregullimit te territorit dhe Turizmit?
Aman lejini genjeshtrat e tyre .
Une per vete jetoj ne nje vend qe e quajne pike turistike Shengjin .

Nuk eshte marre asnje mase per permirsimin e turizmit ne Shqiperi te pakten ketu ku jam une , Plazh pa uje , pa drita pa banjo publike ,njerzit menyren me te shkurter per te kryer nevojat e tyre shohin detin aty ku lahen , e po keshtu po thone edhe per Durrsin Sa per plazhet e Himares nuk po flas se ato jane dhurate e Natyres por gjithsesi edhe po te shkosh aty shifet se jane pjese e Shqiperise prone e shqiptarve .Ato turistat Evropiane para se te vine ne shqiperi do benin mire te benin vaksinat per parandalimin e shume shmundjeve qe mund te merren knej .

Me falni !!! sepse ndoshta me keto qe thashe ndonjerit nga ju qe ka kohe pa ardhe kendej i vjen keq .
Por te them te kunderten genjej .Ky eshte
vetem pak nga realiteti pa u hyre problemeve ekonomike qe kane pllakosur kete vend .

Ma do mendja me aq sa shpenzohet per 15 dite pushime ne Shqiperi shume mire mund te shkosh ne Tokio te Japonise qe shquhet si qytet i shtrenjte , e ti besh atje pushimet.

pippo

Primus registratum

Dakort me ju ne t egjitha pikat, une vjet lash leshte edhe jam student nje shtrenjetsi e papare per asnje sherbim te ofruar kete vit do iki ne puglia _ salento do harxhoje shume me pak e jame me se i sigurt qe do kenaqem shume me shume, pastja gjeja me e keqe eshte se ne mund te kishim ofruar turizem, te vetmeve turist qe kerojne plazhe te virgjera po me sa pashe vjete nga vlora e poshte virgjeri ka ngelur shume shume pak asnje nuk e respekton bregdetin ..... pra eshte kthyer ne nje hale te madhe.

fjorent

Primus registratum

Boll me perralla gjija kemi vendin me te bukur ne Europe. Plazhet e Kroacise e Italise se jugut jane po aq te bukura e ndoshta me te bukura. Ne fluturojme me presh ne prapanice duke menduar se kemi cdo gje me te bukur. Ne plazhet e Vlores derdhen jashteqitjet e mbi 100 000 banoreve pa me te voglin pastrues. Taze ne det sic i thone shqiptarce.
Per te mos folur per dritat e ujin.
Ju kujtohet korridori i 8? Politikanet tane u ngriten duke i treguar popullit shpetimin. Edhe me bregdetin i njejti avaz. Nese nuk ndryshon mentaliteti jo vetem qe nuk do te shkele asnje tursit serioz, por bidonvillat e krijuara nga Durresi ne Vlore do te shtohen edhe me teper.

hurricane

Primus registratum

Desha ti thosha Lilusit se shengjini nuk perben pike turistike te rendedesishme per vendin tone.
Per me teper ata qe mbarojne nevojat personale ne det nuk e bejne sepse mungojne banjat publike ne plazhe por sepse atyre vete u mungon kultura.Mos tju vije keq, por une e shikoj vete ne plazhin e durresit qe ata qe e ndosin detin jane te huajt (e kam fjalen per "turistet" kosovare dhe ata nga zonat e thella rurale) dhe jo durrsaket dhe tiransit!

hurricane

Primus registratum

Ej Fjorent, nuk eshte Shqiperia e shemtuar dhe e shkaterruar por jane njerezit qe e bejne te tille!

Ketu vetem mendohet me pesimizem. Ne qofte se ti shikon nje plazh qe ti vete e ben pis dite per dite (kur them ti e kam fjalen per "masat popullore") mos thuaj qenka bere pis, por thuaj e paskam bere pis. OK!

Renea88

Primus registratum

shqiperia eka natyren ebukur po ska akoma infrastrukture...ku te shkojn turistet ke plerat?

vladimir

Primus registratum

SHQIPERIA ESHTE VERTET EBUKUR POR KA NGEL SI NJE GRUA E BUKUR PA BURR E VESHUR NE TE ZEZ DHE SMUND TIA DALLOSH BUKURIN :cry: :cry: :cry:
SHQIPERIS I DUHET SIGURIA,PASTERTIA,URBANISTIKA,DHE MOS TE HAROJM
DRITAT SE PO U FIKEN MBETET MISHI I PA PJEKUR
PER TURISTIN :eek: :eek: :eek:
DHE TURISTET DO TE VIJNE VET !!!!
ALBANI IS ONE OF THE MOST BEAUTIFUL
COUNTRY IN EUROPE!!!

lissus

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Arctic_Cobra:
[qb] Desha ti thosha Lilusit se shengjini nuk perben pike turistike te rendedesishme per vendin tone.
Per me teper ata qe mbarojne nevojat personale ne det nuk e bejne sepse mungojne banjat publike ne plazhe por sepse atyre vete u mungon kultura.Mos tju vije keq, por une e shikoj vete ne plazhin e durresit qe ata qe e ndosin detin jane te huajt (e kam fjalen per "turistet" kosovare dhe ata nga zonat e thella rurale) dhe jo durrsaket dhe tiransit! [/qb]
Per nga madhesia e tij dhe nga frekuentimi qe i bejne ku numri arrin ne 60 000 veta fundjavash . Kto te dhena tregojne qe jane te shumte ata qe preferojne bregdtetin e Shengjinit.Nuk po shaj natyren e shqiprise , jo aspak ! i gjithe planeti toke eshte i bukur . Toka ne vetvete eshte nje parajse por fatkeqesia eshte qe jo ne cdo pjese te saj ajo shfrytezohet sic duhet.
Ndoshta Arctic nuk te ka rastisur te kalosh pushime ne shtete te tjera e te shikosh sa shume ndryshojne kushtet apo edhe menyra se si jane te rregudhuara ato vende ku frekuentohen nga turistet.

romeo

Forumium maestatis

Te flasesh per turizmin ne Shqiperi eshte gjithnje e komplikuar. Kemi turizem te brendshem, domethene ata shqiptare qe gezojne njefare mirqenie dhe mund ti lejojne vetes te kalojne disa dite ne plazhet e mrekullueshme te Himares, Qeparoit, Sarandes e keshtu me rradhe. Kemi nje lloj turizmi tjeter qe eshte ai i shqiptareve qe jane jashte Shqiperise. Ketu fus Kosoven, Maqedonine dhe te gjithe emigrantet qe kthehen per te kaluar pushimet e tyre ne token meme. Per mendimin tim keta te fundit nuk mund te quhen turiste. Neqoftese nje çfaredolloj statistike konsideron dhe keta si te tille atehere gabohet. Ne shume raste fajin per mungese turizmi nuk eshte vetem i qeverise dhe i politikaneve ne pergjithesi, por edhe i mentalitetit te klases sone sipermarrese. Ka shume vende ne zhvillim e siper qe per te terhequr sa me shume turiste perdorin te vetmen arme efikase: konkurrenca ekonomike, me pak fjale çmime te ulta. Po marr nje shembull: Para disa vitesh ne ambientet evropiano-perendimore Kroacia nuk bente pjese ne ajken e vendeve ku mund te vehej me pushime ne plazhe te mrekullueshme, te vizitoheshin qytete tipike, manastire, lagje te vjetra e keshtu me rradhe. Taktika qe ky shtet perdori ishte ajo e vleresimit ne maksimum te potencialit qe kishte. Pra nuk filluan te ndertoheshin grataçela çimentoje çdo 10 metra (gje qe po ndodh fatkeqesisht tek ne),u moren ne mbrojtje gjerat antike dhe u restauruan ato qe mund te ishin terheqese. çmimet per pushime ne Kroaci deri para pak vitesh ishin qesharake per nje pushues italian(qe sihurisht nuk eshte me i pasuri ne listen e perendimoreve). sot qe une po shkruaj kete mesazh perseri Kroacia ofron çmime mese konkurruese ne krahasim me plazhe te ngjashme ne Greqi, Itali dhe vende te tjera te botes.
Personalisht kam shoqeruar pothuajse çdo vit miq te mi italian ne Shqiperi. Kane pasur fatin e mire qe personalisht i kam mikepritur ne shtepine time dhe i kam shoqeruar kudo duke evituar qe nje gje qe une e paguaja 100 leke ata ta paguanin 1000 vetem per faktin se ishin te huaj. si mund te shoqeroj dike ne nje hotel ne Vlore apo Sarande gjate veres dhe ti them qe dhoma kushton 50 euro nata kur nje çmim te tille e gjen dhe pa problem edhe ne Sardegna????????
Si mund ti shpjegoj nje mikut tim italian qe ne Butrint bileta per Shqiptaret kushton 7000 leke kurse per te huajt 20000 leke??????
Si mund ti shpjegoj qe nje dreke e mire peshku kushton 40 euro per njeri, kur edhe ne Napoli kushton ne te njejten menyre?????
Me çfare argumentash mund ti tregoj se ne Shqiperi te leverdis te kalosh pushimet. Pastaj duhet te arrijme te fusim ne mentalitetin tone, por mbi te gjitha ne ate te sipermarresve dhe atyre qe administrojne gjene publike se turizmi nuk mund te terhiqet vetem nga plazhi i bukur. Turizmi eshte nje zinxhir sherbimesh, argetimesh, qe bashke me nje det te bukur si i yni mund te krioje ambientin e pershtatshem per te terhequr turistin. Eshte e kote te pyesesh nje emigrant qe kthehet ne Shqiperi per 15 dite dhe kthehet duke thene se atje rrihet 100 here me mire se ne Itali a ne France a ku di une. Eshte e lehte te afirmosh diçka te tille sepse ne keto 15 dite "emigranti mesatar" e kalon diten vetem duke prishur leke. Por ama ben nje jete me nje rritem qe nuk do te arrinte ta bente kurre duke ndenjur gjate gjithe vitit ne atdhe. Prandaj para se te flasim ose te leshojme deklarata optimiste le te bejme nje analize pak me te thelluar te realitetit dhe do te arrijme te kuptojme se po na hedhin veç hi syve dhe Shqiperia(te pakten keshtu me duket mua) keto vietet e fundit nuk po ecen fare perpara. Ndoshta e kunderta. Si mund te flasim per turizem atehere, kur ka probleme rrenjesore qe jane baza, dhe te gjithe e dime se nje shtepi qe nuk ka themele te forta nuk qendron ne kembe. duhet te krijeht nje mentalitet qe ti thot individit se mirqenia nuk eshte diçka qe fitohet per 1 vit apo 2. Mirqenia ndertohet me puna, sakrifice dhe durim. Menefregizmi kolektiv edhe pse ndonjehere sjell mirqenie individuale, kurre nuk do te çoje ne nje mirqenie te perhapur qe eshte edhe baza pastaj per mirqenien individuale. :book:

Anana

Primus registratum

Moj Issi, cmimet jane gjera qe do rregullohen me kalimin e kohes. Ne kemi plazhin, kohen e bukur, baret e restorantet. Bujrum turistave. Sa tragjike e ben dhe ti. Se lexova fjale per fjale ate artikullin tat po turistat gjith andej i rrjepin. I marrin parasysh vete ata keto kur nisen. Robt kur jane me pushime nuk do rrine te cajne koken per ca leke me teper. Vetem te kenaqen duan.

romeo

Forumium maestatis

po pra eshte pikerisht koha ajo qe na mungon. Pastaj çmimet duhet te fillojne nga pak dhe pastaj me rritjen e cilesise te arrijne atje ku jane sot. Turizmi nuk eshte vetem plazhi i bukur. koha , baret dhe restorantet :confused: