Torta di ricota

Ndricim Metka

Primus registratum
Torta di ricota

120 gr biskota digjestiv
30 gr sheqer
60 gr gjalp
400 gr ricota(gjize pa kripe)
4 veze
4 luge gjelle sheqer
..........................................
1) Ne nje ene shkrini ngadale gjalpin me sheqerin, nderkohe qe thermoni biskotat. Biskotat e thermuara perzien me gjalpin e shkrire, dhe kjo perzierje hidhet ne nje ene per torta me diameter rreth 20 cm,baza e se cilesh eshte e levizshme.Ngjisheni mire me dore dhe e fusni ne frigorifer.
2)Rrihni mire te verdhen e vezes me sheqerin
3)shtoni ricoten dhe e perzieni mire
4)rrihni ne ene tjeter te bardhen e vezes dhe e hidhni te perzierja e te verdhes me ricoten dhe e perzieni mire
5)nxirni nga frigoriferi bazen qe bete dhe hidhni ne te kete perzierje.
6)futeni ne furre(180 grade celcius)per 20 min.
...........................................
kjo torte sherbehet e ftohte.
 
Top