Tech.al : Pandora tregon se sa i paguan këngëtarët

Klajdi Hëna

Forumium praecox
Pas kritikave të shumta se muzikantët nuk bëjnë shumë para nga shërbimet e muzikës, themeluesi i Pandora-s Tim Westergren ka detajuar shifrat që disa artistë marrin – disa pothuajse $3 Miliona në vit.

Westergren, i cili është Shefi i Strategjive të kompanisë Pandora, ka thënë të Martën se “paratë e marra nga shërbimet si Pandora, apo të njëjta me ne, janë të mira” dhe ka shpjeguar më tej se filozofinë e Pandora-s për pagesën e këngëtarëve.
“Për më shumë se dy mijë artistë, Pandora paguan mbi $10.000 çdo vit, dhe për më shumë se 800 artistë, ne paguajmë mbi $50.000 më shumë se të ardhurat mesatare të një familjeje Amerikane,” ka thënë ai në një deklaratë. “Po flasim për herë të parë, një mundësi për të krijuar një klasë të mesme për këngëtarët, gjë që nuk ka qënë më përpara.”
Këngëtarët e mirënjohur si Adele, Coldplay, Jason Aldean, dhe Wiz Khalifa paguhen mbi $1 Milion në vit, pretendon Westergren, kurse Drade dhe Lil Wayne marrin pothuajse $3 milionë.
Në një postim në blogun zyrtar të Pandora-s, Tim Westergren inkurajon artistët e vegjël, apo jo shumë të mirënjohur, që të bëhen pjesë e ‘familjes’ të Pandora. Tim e ka mbyllur postimin në blog me fjalët: “Artists, this is your future. Own it!” (Artista, kjo është e ardhmja juaj. Zotërojë atë!) /Tech.Al/

Lexo te plote tek ...