Tech.al : Apple, rëniet e para në 9 vjet

Klajdi Hëna

Forumium praecox
Tre-mujorshi i katërt për vitin 2012 pritet të mos jetë edhe shumë i mirë për gjigandin Apple. Vetë kompania ka parashikuar të ketë ulje në përfitime për herë të parë në nëntë vjet, të paktën në SHBA.

Vitet e fundit Apple ka arritur të bëhet kompania më e madhe publike në botë, dhe vazhdon të shesë miliona iPhone-a, iPad-a, dhe MacBooks-a. Por kompania e të ndjerit Steve Jobs e ka përjetuar dramatikisht rënien e aksioneve pas ‘epokës së iPhone 5′. Dhe e keqja vazhdon, ku pritet që rëniet të vazhdojnë edhe në muajt në vijim.
Aksionet e Apple-s kanë rënë me 21,5 përqind, nga $705,07 në kulm, në $553,47 të Premtën në mëngjes. /K.H – Tech.Al/

Lexo te plote tek ...

Juxhin Çela

Primus registratum
Pritshmëritë nga Apple për iPhone 5 ishin goxha të mëdha të gjithë prisnin diçka revolucionare, ajo nuk ndohdi, ishte thjesht një iPhone 4 me parametra më të mira, por që në përdorim nuk është se vihen re, pse dikush duhet të blej një iP5 nëse ka një iP4 apo 4S? Ka shumë pak arsye pse të blej një tel që edhe kushton veçse karshillikut ndaj atyre që kanë iP4 :D lol

Mendoj se ata kanë ngritur aq shumë pritshmërit saqë një super telefon si iP5 nuk përbën me ndonjë kuriozitet për ta parë e jo më për ta blerë...
MacBook besoj është i pakonkurueshëm, iPad(Tablet) po ashtu dhe gati çdo produkt i Apple, problemi është te kategoria e telefonave...