BeRaTsi_MiZeRje
Aktivist i AlbForumi

Përbërësit
- 350 g domate e pjekur e ndarë në feta
- kripë deti
- piper i zi
- 2 vezë
- 400 ml krem të dyfishtë
- 150 g djathë çedër të pjekur, integruar
- 40 g gjalpë të shkrirë
- 200 g petë të gatshme
- 1 tufë të vogël borzilok të freskët ose oregano
- vaj ulliri
Ngroh paraprakisht furrën deri në 180 ° C. Vendosi domate e prera në feta në një kullesë dhe spërkati ato me kripë dhe piper. Me shtimi e kripës do të largohet era dhe gjithashtu do të zvogëlohet sasia e lagështisë që depërton në tart. Lini kullesën mbi një tas ose në një lavaman, përderisa ju merreni me pjesën tjetër të tartit.

Për të bërë mbushjen, tundi vezët në një tas dhe pastaj shtoni kremin, djathin e integruar dhe pak kripë dhe piper. Përzijini mirë së bashku dhe të lërini në një anë.
Merrni një tepsi të madhe për tart (një tepsi të rrumbullakët prej 10”, ose një tepsi afërsisht 8" x 11 "drejtkëndëshe) dhe e lyeni me furçë me pak gjalpë të shkrirë. Mbulojeni tepsin me një shtresë të petëve të gatshme, duke I vendosur të gjitha petët, kështu që të mos ketë boshllëqe. Lyeni këtë shtresë me gjalpë duke përdorur furcën, dhë përsëriten këtë lyerje 4 deri në 5 herë derisa të përfitoni një bazë të mirë për mbushjen.
Hidhe përzierjen që e keni bërë me krem, mbi këtë bazë të petëve të gatshme dhe sigurohuni që është përhapur kremi në mënyrë të barabartë mbi të. Vendosini domatet e marinuar mbi petët me krem dhe shtojini melmesa të tjera sipas dëshirës suaj.

Përzgjedhi gjethet nga barishtet për dekorim dhe hedhi ato në pak vaj ulliri. Vendosi gjethet mbi tartin e gatitur dhe pastaj vendose tepsin në spjesën e poshtme të furrës së nxehtë, duke e lënë aty për 40 deri 45 minuta, derisa të filloj të fluskojë dhe të marrë ngjyrë të artë. Lëre të ftohet për disa minuta dhe pastaj shërbeje me një sallatë të thjeshtë dhe të freskët.