suedi-si eshte per pune-si mund te qendroj

Rambo

Primus registratum
suedi-si eshte per pune-si mund te qendroj

hej, deshiroj te zhvendosem ne suedi, jam me pasaporte gjermane...kush mund te me thote a gjendet pune dhe si mund te qendrohet-----

Princesha

Primus registratum
Re: suedi-si eshte per pune-si mund te qendroj

Pasi je banor i EU-se, ath ke te drejte te shkosh te jetosh ne suedi, por punen ta kesh te siguruar, ose ta gjesh brenda 6 muajve me duket (nuk jam e sigurte per harkun kohor), dmth duhet te financosh veten. Se si mund te gjendet puna, nuk e di pasi nuk jetoj n'suedi.

shuquri

Primus registratum
Re: suedi-si eshte per pune-si mund te qendroj

Në Suedi mund të kalosh kur të duash dhe për fillim deri sa të gjesh punë e mban veten. Edhe punë ka për ata që duan të punojnë. Tjetër gjë është tani se çka don ti të punosh dhe çka din të punosh.
Për momentin profesionet mjekësore janë ndër më të kërkuarat. Por gjuha ka rëndësi të dorës së parë. Ti sigurisht se flet gjermanishten dhe suedishtja bien në grupin e gjuhëve gjermanike dhe për një kohë të shkurtër do të mund ta zotrosh suedishten.

Për ekspertë të fushave të ndryshme Suedia edhe sot ka nevojë të madhe e veçanërisht në fushë të teknologjisë informative.

suksese!

hekuran

Primus registratum
jam me letra greke ketu nuk ka me pune dua te vij ne norvegji jam saldator prej 10 vitesh si i behet per pune ne suedi ju lutem ktheni pergjigje do me ndihmonit shume me pergjigje pozitive faleminderit

andrearrenjollari

Primus registratum
jam me dokumente greke dhe punoj prej 20 vjetesh ne ndertim si bojaxhi si mund te gjej nje pune cfaredo ne suedi apo norvegji