Studentet ne Itali.Soggiorno si? Soggiorno no?

Cristallina_83

Primus registratum
Studentet ne Itali.Soggiorno si? Soggiorno no?

Per gjithe studentet shqipetar ne Itali te ketij forumi.
Si cdo vit shumica e studenteve shqiptar ne Itali, ne prag te pushimeve te dimrit gjenden pa Permesson e Soggiornos dhe i duhet te kalojne pushimet ne Itali larg miqve deh familiareve.
Vjet, (nuk e di nese e kane bere me pare apo jo), qeverite e dy vendeve rane dakort te lejonin studentet shqipetar te leviznin per ne Shqiperi vetem me ricevuten dhe permesson e vjeter, ishte nje naga idete me te mira.
Kete vit nuk di c'do behet. Se ndonjeri nga ju ka ndonje lajm ose ndonje te re ne kete fushe, ju lutem te ma thoni.
Faleminderit te gjitheve.
:confused: :confused:

:wave: :wave:

Florus

Forumium maestatis
Re: Studentet ne Itali.Soggiorno si? Soggiorno no?

kam degjuar qe edhe kte vit do behet ashtu si 2 vitet e kaluara...do lejohet qe ne te levizim ne kufi me ricevuten :thumbsup: per konfirmim prit deri javen tjeter se kam per te futur letrat :mad:

Princi i Bardhe

Primus registratum

Fillimisht postuar nga FloBo:
[qb] kam degjuar qe edhe kte vit do behet ashtu si 2 vitet e kaluara...do lejohet qe ne te levizim ne kufi me ricevuten :thumbsup: per konfirmim prit deri javen tjeter se kam per te futur letrat :mad: [/qb]
une isha sot per te pyetur po nuk kish ai ai qe eshte pergjegjes do te shkoj prape brenda javes dhe do te pyes po me sa di une nje shoqja ime iku me permeson ne tetor dhe u kyhtye prape me ate pa asnje problem...gjithsesi sa ta marr vesh ketu jam.!!!!

Princi i Bardhe

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Cristallina_83:
[QB] Per gjithe studentet shqipetar ne Itali te ketij forumi.
Si cdo vit shumica e studenteve shqiptar ne Itali, ne prag te pushimeve te dimrit gjenden pa Permesson e Soggiornos dhe i duhet te kalojne pushimet ne Itali larg miqve deh familiareve.
Vjet, (nuk e di nese e kane bere me pare apo jo), qeverite e dy vendeve rane dakort te lejonin studentet shqipetar te leviznin per ne Shqiperi vetem me ricevuten dhe permesson e vjeter, ishte nje naga idete me te mira.

Kete vit nuk di c'do behet. Se ndonjeri nga ju ka ndonje lajm ose ndonje te re ne kete fushe, ju lutem te ma thoni.
Faleminderit te gjitheve.

ejjjjjjjj une sot morra sogiornon dhe nuk jam i vetmi(ne rome) po kane marre edhe disa shoke te mij po ce do qe problemi eshte se neve na skadon ne 31 dhjetor dhe per kete arsye edhe ne duhet te presim urdherin e vjetshem qe mund te ikim edhe me ricevuten...nejse te gjithe do ti marrin sogiornot para vitit te ri po ato do kene skadim ne 31 dhjetor ..une e pyeta se si mund tia bejme per te shkuar ne shqiperi dhe ajo policja tha se duhet te vete prap se ai urdher me te cilin mund te ikim ne shqiperi ka shume mundesi per te mos thene 100% qe do te dali prape..keshtu me tha ajo.nejse une kete jave do dal prape andej nga kuestura dhe te pyes dhe ju kthej prape pergjigje /pf/images/graemlins/smile.gif :wave: :wave:

i uroj fat te gjitheve studenteve shqiptar dhe do zoti ikim ne shtepi:)))))

Cristallina_83

Primus registratum

Faleminderit te gjitheve per pergjigjet, /pf/images/graemlins/smile.gif
Nuk e di nese ne qytetet e tjera te Italise eshte keshtu apo jo po krtu ne Verona ERASMUS ka marre persiper te nxjerre nje permesso speciale per kete periudhe per te gjithe studentet ekstrakomunitar qe nuk kane permessot.
Nje tjeter rruge eshte te telefonoj ne policine e kufirit se ata duhet te dine dicka me shume. nga java tjeter do keni pergjigje.
Megjithate di qe shume studente shqipetar edhe ne pushimet e veres kane levizur vetem me ricevute. :wave: :wave: :wave:

komino

Valoris scriptorum

nje zgjidhje per vitin tjeter eshte te behet rinovimi per 6 muaj (skadon ne fund te qershorit) dhe pastaj cdo here per nje vit

paguhet sigurimi 6 mujor dhe jo vjetor

problemi mund te jete tek rreziku i gushtit
duhet futur per rinovim max e kohes se mundur perpara skadimit

geek

Primus registratum

po ne qe kthehemi ne vere per pushime, e vetmja zgjidhje pa vrare mendjen: futi dokumentet per rinovim 2 muaj e gjysme para dhe 6 a posto.

Ajo circolaria per kthimin e studenteve me "ricevuta del rinnovo+vecchio permesso x studio" doli javen qe kaloi, keshtu qe kthehuni ne Shqiperi dhe Gezuar Krishtlindjet dhe Vitin e Ri, mos harroni te na sillni ndonje kofshe kaposhi te pashqyer (Paladin:)

William Wallas

Forumium maestatis

hej me sa kam marre vesh une mund te levizni dhe me ricevute duke filluar nga data 20 dhjetor deri ne daten 17 janar ... vetem me ricevuten, sdq ju keshilloj te informoheni mire para se te levizni se in questo paese di merrda nn si capisce un ***** !

Billy

Primus registratum

ne shqiperi mund te ikni me ricevute mjafton te hyni apo te dilni nga i njejti vend ps hyrje-dalje nga bari.per soxhornon pepinot nisen ne baze te asiguracionit