Studenteria e soteme shqipetare eshte......

roland

Primus registratum
Studenteria e soteme shqipetare eshte......

...A mendoni se Shqiperia ka nevoje per nje Dhjetor tjeter si ai i 1990-tes?

Nese rinia shqiptare do ishte si ajo e 1990-es, ne Shqiperi nuk do te lejohej skamja, uria e mjerimi deri ne permasat e tregimeve migjeniane te shekullit te kaluar; as dhunimi i lirise se fjales, as vjedhja e votave dhe falsifikimi e manipulimet e zgjedhjeve qe jane bere norme e zakonshme ne Shqiperi dhe mjet i mbajtjes apo i grabitjes se pushtetit; as majmja permes korrupsionit kolosal te pushtetareve dhe politikaneve. Per me teper, studentet nuk do lejonin qe Shqiperia te kthehej ne nje baze te terroristeve; as ne nje vend te shperfytyruar as Lindje, as Perendim. Deri kur politikanet shqiptare do t'i humbasin shanset e mira Shqiperise? Deri kur shqiptaret do te mbyten ne det, a vdesin ne male ne tentativat per te lene Shqiperine? Deri kur Shqiperia do mbetet ferr per vete shqiptaret? Askush nuk e din se deri kur. As studentet e sotem nuk e dine. Studentet e '90-es tashme jane shperndare ne gjithe boten si emigrante. Ata jane ndergjegjesuar se rrezimi i diktatures eshte nje milion here me i lehte se ndertimi i nje demokracie te vertete.
Intervistoi: Pjeter Jaku
USA, 7 Janar 2003

Kjo ishte nje interviste e bere ne US me Zef Brozin por me beri shume pershtypje dhe desha te pyesja: A eshte studenteria e soteme shqipetare e mefsht dhe jo si ajo e fillimit te '90s? A ndodhen ne shqiperi dhe jashte saj rini me principe dhe ideale? A ka me rini shqipetare qe te ngrihet dhe te denancoje korrupsionin qe ka arritur majat e saj? A nuk eshte principi 'i mind my own business' nje miratim per c'ka po ndodh ne shqiperi-mjerim-korrupsion-papunesi-analfabetizem-incompetence...e te tjera e te tjera....si mendoni?

Ela_001

Primus registratum
Re: Studenteria e soteme shqipetare eshte......

Mjaft reale dhe konkrete, por sa realiste jemi ne per ta ngritur kete teme. Idealet tashme i kemi konvertuar ne ideale personale cfare duam ne dhe jo cfare i duhet shqiperise. Se te sugjerosh cfare duhet do te thote te dalesh me idera si ti arrish keto sugjerime. Dilema krijohet; po te heqim keta te korruptuarit ke te veme, apo te bejme grusht shteti dhe te qeverisim vete. Pse nuk do na tundonte njecik korrupsion dhe ne?

Ajo dite do vije kur gjerat dukshem do ndryshojne, qetesia eshte vrasese por arma e vetme qe kemi momentalisht.

Me respekt

Ela

roland

Primus registratum

ela_001
e ke shume gabim qetesia miraton cka po ndodh dhe kjo eshte perthkethyer nga politikanet tane(mbase jo te gjithe) : 'gjej shesh e bej pershesh'
une nuk po thosha te ngreme armet por zerin. nuk e di se cfare vendi je ti po ne perendim ngritja e zerit nenkupton qe liberal democracy eshte ne funksion se po u kapitalizua gjithcka tek 2 persona pa frik po te them qe na ka mare lumi-me shume se ceshte duke na mare-.
te fala

Ela_001

Primus registratum

por ti e di po aq mire sa une qe askush nuk do ta ngreje zerin. Nje gje e tille kerkon organizim te madh dhe nuk do dale askush ta beje kete gje se nuk ja kane terezine. jo se une jam dakort me kte por e di qe keshtu do ndodhe. Ne 90en u ngritem se na kish ardhur ne maje te hundes 50 vjet me gomarlleqe. Ne 97en u ngritem se na bene per hundlesha dhe na digjnin parate e humbura. Por tani pikerisht se nuk ka kush te ngrihet ne prizmin qe ke do vesh pas rrezimit te ketyre aktualeve.

No point in doind nothing.

By the way I am in UK too.

rudiuk

Primus registratum

Per mua dhjetor te dyte nuk mund te kete....shoqeria ka ndryshuar shume keto 12 vjet, ka ndryshuar ekonomia, eshte rritur pothuaj nje brez tjeter qe regjimin komunist e ka kujtim kopshti ose fillore e shumta.......pastaj cdo gje eshte politizuar deri, cdo lloj forumi ose OJQ-je.
Dhe cdo organizim i ri do hynte shume shpejt ne rrjedhen e poitikes........Une kam qene ne Akademine e arteve kur filloi levizja e studenteve dhe mendoj qe nuk mund te kete ngarkese emocionale dhe politike te ngjashme.....eshte shume e merzithsme po ndryshimet ne Shqiperi do vijne gradualisht me ndryshimin e brezit te politikaneve dhe biznesit. Do ta ndryshojne ata qe po shkollohen brenda dhe jashte duke sjelle nje mendesi te re....fatkeqsisht per momentin ata qe na drejtojne kane ndrruar kostumet po mendjen e kane te groposur 12 vjet mbrapa.......
help.gif
:smash: :thumbsup: