Studentët nga Kina

komino

Valoris scriptorum
Re: Studentët nga Kina

faleminderit agimi per interesin ndaj shqiperise

si fillim te keshilloj te mesosh nje shprehje te famshme

"qente le te lehin, karvani te shkoje perpara"

nuk e di e a kam shkruar sakte po mendoj qe kuptimi eshte i qarte /pf/images/graemlins/wink.gif

Florus

Forumium maestatis

i fort ky gimi. nuk bene asnje perpjekje qe te jete me i besueshem: ndonje gabim drejtshkrimor etj..

AnaBlue

Forumium maestatis

Me duket se duan shkartisin racen kineze me ca te bardhe dhe Gimcja po ben propoganden tek forumet e te bardheve te deshperuar per emigracion per te shkuar ne Kine. Shif, i pari direkt e pyti a ka pune ne Kine dhe sa paguhet punetori atje :lol:

gurax

Pan ignoramus

Gimi, ruguo ni zhende shi chongworen, ba xherli xie yi xia.

Me kete rast vertetojme nese eshte apo jo sic thote. /pf/images/graemlins/tongue.gif

---------------
"I'm in awe, Lennier. The way you can take a straightforward, logical proposition and turn it inside-out so that in the end it says .. what you want it to say instead of what it actually means. Does this come naturally or did you .. attend some special martial arts class for the philosophically inclined?" -- Marcus, Babylon 5

Turing

Primus registratum

Agim djali, mire do ishe ta kthenim temen ne nje challenge interkulturor. Pss neve te mesojme ty ca shprehje (nje te famshme e ke me siper).

Tani radhen e ke ti te na mesosh ca shprehje neve. Per shembull Agimi si i thuhet ne kinezce

"Na more qen i biri i qenit, se qen je vete".

komino

Valoris scriptorum

mesohe dhe ate agimi se do te te duhet

ne shqiperi ka lloj lloj "lehesash"

disa prej tyre lehin me fort se marrin mbushje berthamore here pas here (supposte) e mbase i djegin

disa shembuj i kishe ketu me lart agimi.

nirvana83

Primus registratum

Sapo erdhe, nirvana83. Populli thote "Ate qe e merr shume shpejt, e humb shume shpejt".

Relax!

trama

Primus registratum

une kam jetuar ne Qytetin Studentin ne dhome me nje kineze qe ka ardh ne Shqiperi per te bere diplomen nga gjuha shqipe.
Agim edhe ajo ka punuar ne keto radio qe ty po punone dhe emrin e kishte Vera ndoshta e njofesh

ados

Primus registratum

po po kineze gjithandej..Mesoni kinezcen djema. Do te behet atdheu yne i dyte..Mos harroni qe dikur kishim nje daje dhe e quanin MAO CHEN DOUN

TEO

Primus registratum

Freskim i temes. MOD mund ta fshini me vone kete postim.

olololol

Primus registratum

Pershndetje KINA /pf/images/graemlins/wave.gif

Nje gje e rralle , qe me beri shume pershtypje qe nje kinez a ca do lloj kombesie te kete te mesoje <font color="red">SHQIP </font> /pf/images/graemlins/ooo.gif me vjne mire, une e vlersoj shume popullin kinez pasi jane shume punetor, dhe per 10 vjetet e ardhshme ato do behen SUPERFUQI boterore dhe ne anen financiare, Kina ka superprodhim dhe me nje kosto jashtezakonisht te ulet.
Komplimente per gjuhen je shume mire aq mire sa askush se kuptoj qe nuk je shqiptar.

Te ftoj per nje Caj ne shtepine time ne Tirane po erdhe ne Shqiperi.
Ne Tirane jeton nje komunitet i konsiderueshem kinez , te cilet jane te respektuar nga qytetaret e Saj , jane pershtatur shume mire me kulturen me traditat e Tiranes , shikojne punen e tyre , biznesin e tyre.

Te kam shtuar ne nje nga MSN e mija nje tjeter e ke me shto ( add you) ti.

kam qef ta vazhdojme biseden bashke , SHQIP me te bere MIK.

Gjithe te mirat lale. /pf/images/graemlins/laugh.gif