Stop Dhunes ndaj ARTIT - Non Stop Marubi Fest

alinos

Forumium maestatis
Stop Dhunes ndaj ARTIT - Non Stop Marubi Fest

Stafi i AFMM:

NON STOP MARUBI FEST

STOP DHUNES NDAJ ARTIT

Sot dt. 22.02.2009 ne ora 13.00 ne shfaqjen e filmit “MAN WITH MOVIE CAMERA... Read More” te Dziga Vertov.

AMFF fillon nje jave kulturore me filma dhe koncerte non stop.

Po sot ne ora 18.00 koncert ne kinoteatrin veror.

Cdo dite filmat do nisin ne ora 11.00 te paradites per te vazhduar deri pas mesnates me projeksione ne sallen kryesore te kinemase dhe kinoteatrin veror.

Tashme jo vetem pro Marubit, festa behet pro arsimit dhe artit ne vendin tone.

Te ndalojme terrorin!

Do vazhdojme t’ju mbajme te informuar.

atman

Forumium maestatis
Re: Stop Dhunes ndaj ARTIT - Non Stop Marubi Fest

Pershendetje Alinos!
Titulli duket mjaft shqetesues.
Ka mundesi te shtjellohesh me teper per te dhene nje tregues ose mundesisht edhe nje panorame te plote, ku te sqarohet "dhuna ndaj artit"? Mendoj se kjo terheq me shume vemendjen tone se sa, psh, aktivitetet te cilat padyshim kane vleren e tyre.

alinos

Forumium maestatis

disa materiale dhe deklarata qe kane dale nga perfaqesuesit e Akademise Marubi qe prej dates 21 shkurt 2009:

Tiranë, më 21 Shkurt 2009/ ora 13.00

Akt terrorist ndaj Akademisë së Filmit dhe Multimedias “MARUBI”
Kujtim Çashku – Rektor i Akademisë së Filmit & Multimedias “Marubi”

Më lejoni t,i bëj me dije opinionit publik aktin terrorist që po ndërmerret ndaj Akademisë së parë të Filmit dhe Multimedias në vendin tonë.
Në bazë të një vendimi qeverie nr. 1445 dt. 29 .10.2008, urdhërohem që të liroj ambjentet e shkollës brenda orës 13.00 të dt. 21.2.09 .

E konsideroj këtë VKM si akt terrorist që vret kulturën dhe arsimin në Shqipëri dhe që bie ndesh më politikat dhe strategjinë e integrimin perëndimor të saj.

Si regjisor, në vitet ‘90, duke ndjerë shkatërrimin e Kinostudios dhe ndërprerjen e formimit të gjeneratave të reja, në Janar të 2001, mora insiativën e hapjes së shkollës së parë të filmit në atë mjedis ku denjësisht i takonte që të ngrihej.

Në vitin ’97, nën kërcënimin e plumbave dhe marrëzisë politike, unë nuk ruajta shtëpinë time, por Arkivin e Filmit në Kinostudio, duke qenë i vetëdijshëm për vlerat e mëdha kombëtare që mbart, si edhe duke shmangur kështu tragjedinë e Institutit të Lartë Bujqësor apo të djegjes së gjithë Shqipërisë.

Për hapjen e shkollës “MARUBI”, m’u desh të luftoja 4 vjet me qeverinë e atëhershme.

Më pas me insistimin personal, mbështetjen e kinestëve vendas dhe të huaj, si dhe në bashkëveprim me Qeveritë Perëndimore, arritëm të gjithë së bashku që më 4 Tetor 2004, të hapnim Akademinë e parë të Filmit dhe Multimedias “Marubi” në vendin tonë.

Sot, kjo akademi është akredituar nga shteti Shqiptar, dhe është bërë anëtare me të drejta të plota e CILECT, GEECT dhe SEEC (organizma ndërkombëtar të akdemive më të njohura të botës së Filmit dhe TV).

AFMM, u hap me VKM Nr. 652 dt. 30.09.2004 dhe me VKM, Nr. 74 dt. 4.02.2005, iu dhanë si fillim nga qeveria, në përdorim për 10 vjet pa shpërblim një sipërfaqe prej 200 m2 në Kinostudio.

Kjo sipërfaqe shërbeu si fillesë e hapjes së shkollës “Marubi” dhe rikonstruktimit të plotë të godinës së shkatërruar dhe mjedisit funksional përreth saj.

Që në atë kohë ne i kemi kërkuar në mënyrë të vazhdueshme qeverisë legjitimimin e plotë të hapësirës ku na u lejua të bënim investimet tona.

Ne nuk kemi kërkuar kurrë të drejta pronësie mbi pronën publike, por kërkuam thjesht administrimin dhe ruajtjen e saj në mënyrë që askush të mos i ndërronte destinacionin si të godinës, ashtu dhe të sipërfaqes funksionale të saj.

I kërkuam qeverisë një shtesë VKM-je mbi VKM-në ekzistuese, sepse sipas Ligjit për Arsimin të Lartë, në 200 m2 është e pamundur të zbatohet programi akademik.

Nga viti 2004 deri më sot, kemi pritur një zgjidhje të arësyeshme të qeverisë Berisha.

Në AFMM, Orafilm së bashku me qeveritë perëndimore kanë investuar mbi gjysmë million Euro, duke krijuar një institucion krejtësisht të pavarur dhe tërësisht perëndimor.

Për fat të keq, kërkesave tona të vazhdueshme nuk iu dha asnjë zgjidhje, por nisi një gjueti shtrigash e paparë dhe një status terrori antikulturor permanent.
Çdo ditë na dërgoheshin urdhra të fshehtë vartësisht karrieristë, të cilët, siç ndodh në sistemet represive totalitare, u serviloseshin verbërisht eprorëve dhe bëheshin prepotentë me vartësit.

Shantazhi e terrori ndaj Marubit buronte nga leximi i kumtit Orwellian të bigbrother-it, i cili di të administrojë pengun makiavelik të fajit korruptiv ose fajit të shkuarës.

Ky funksionim rrënues e kriminal i administratës së shtetit shemb çdo vlere morale e princip demokratik e perëndimor të shoqërisë shqiptare dhe e zhyt atë në një terr e mjerim shkatërrues ku ligji, prona dhe e drejta përcaktohen nga një bandë politike dhe krimi i organizuar.

Jam i detyruar të vë në dijeni opinionin publik, se shantazhi ndaj shkollës Marubi ka buruar e buron nga vizioni antikulturor dhe vullneti i mbrapshtë politik i qeverisë.

Sugjerimet që kam bërë për shpalljen e Kinostudios “Qytet e Arti” dhe aplikimi i politikave policentriste kanë rënë në vesh të shurdhër dhe prona publike në Kinostudios prej 59.000 m2 ka qëndruar për 17 vjet rrjesht në mëshirë të fatit duke dëmtuar rëndë interesat publike.

Sugjerimet që kam bërë për shpalljen e Shqipërisë “Zonë të Lirë” për kulturën dhe artin në tërësi si dhe çlirimin e tyre nga taksat fiskale e doganore (si në rastin e Irlandës), duke mos kuptuar se kultura dhe arti ndikon në ekonomi, janë refuzuar krejtësisht.

Aplikimi i një politike strategjike <Public-Private-Partners>, në veçanti për kulturën dhe shkollat artistike me karakter prodhues jo-fitimprurës, po kështu nuk kanë gjetur kurrfarë mbështetjeje nga politika Shqiptare.

Arti dhe kultura është imazhi i një vendi dhe komponent qëndror në integrimin euro-atlantik të tij. Në fakt ne jemi mësuar të flasim shpesh për harta militare, gjeografike apo ekonomike duke mos konsideruar se harta kulturore është harta më e rëndësishme e botës sepse ajo përmbledh të gjitha llojet e hartave.

Pa një vision e strategji të tillë gjithpërfshirëse, sigurisht që çdo poltikë e shtet degradon në dhunë e represion duke e konsideruar veten qendër të botës.

Shantazhi ndaj shkollës “Marubi” buron nga kjo mendësi, e cila si fenomen, të kujton sjelljen talebaneske ndaj kulturës dhe vlerave të një shoqërie.

Në AFMM studjojnë rreth +/-30 studentë, të cilët prodhojnë gjatë 1 viti akademik afro 20 orë filma të metrazhit të shkurtër, të cilët u jepen falas televisioneve shqiptare. Këta filma janë paraqitur e vlerësuar me çmime nëpër botë. Për realizimin e këtyre filmave, AFMM vë në dispozicion të studentëve një infrastrukture mjaft të shtrenjtë profesionale.

Nga të ardhurat e studentëve dhe karakteri prodhues që ka shkolla, ne nuk kemi mundësi praktike të paguajmë qeranë që na kërkohet nga Qeveria, duke na cilësuar thjesht si subjekt tregtar.

Një pjesë të të ardhurave të AFMM-së, ne i investojmë në shkollë dhe pjesën tjetër e japim në formë bursash falas për studentë të talentuar, por me kushte të kufizuara ekonomike.

Presioni verbër dhe jo i arsyeshëm, për pagesë qeraje, shantazhi i përditshëm dhe arroganca e fantazmës Albafilm, pra përdorimi i arsenalit të dhunës nga administrata kulturore ka dëmtuar rëndë prestigjin e AFMM-s duke u kthyer në një mjet terrorizues për mbylljen e saj.

Zotëri qeveritarë ju doni të prishni një gjë që eshtë ndërtuar kur ende sot në Kinostudio janë mbi 60 % e sipërfaqeve dhe objekteve të abandonuara të vjedhura e shkatërruara me qëllimin e vetëm për të shuar çdo gjurmë historike që lidhet me identitet kulturor e kombëtar.

Ju zotëri, të pushtuar nga një urrejtje patologjike, po bëni objekt sulmi Akademinë e Filmit “Marubi” dhe jo pafundësinë e garazheve lavazheve, dhe godinave të dyllosura.

Unë kam 35 vjet që shkel çdo ditë në Kinostudio, atje është jeta dhe karriera ime si kineast bashkë me opusin e filmave që unë dhe kolegët e mij kemi realizuar.

Këto filma janë pjesë e fondit publik të kulturës sonë kombëtare.

Sigurisht për politika obskurantiste ky kineast është krejt i parëndësishëm për aq kohë sa nuk ka asnjë lidhje interesi me biznes-media-politikën.

Qeveria po kërkon të blejë një nga kanalet më indipendent e filoperëndimor, Top Channel, duke i dhënë qëllimisht një objekt ku janë bërë prej pesë vjetësh investimet e AFMM dhe Qeverive Perëndimore, duke futur kështu politikën e përçarjes mes kolegësh e institucionesh që kanë të njëjtin mision të emancipimit perëndimor të shoqërisë Shqiptare.

Unë nuk kam kërkuar pronë, kam kërkuar që Kinostudio të ruajë identitetin e vet si një institucion me histori kinematografike, e rëndësi Kombëtare.

Në Kinostudio ne jemi një grup profesorësh kineastë që kemi lidhur jetën me kinematografinë dhe ashtu duam t’a përfundojmë.

Ne duam që brezat që do vijnë pas 1952 të numërojnë dhe vitin 2052 siç bëjnë kombe të kulturuara në botë dhe jo të shkatërrojmë historinë e të presim e djegin ullinjtë qindra vjeçarë, nuk betonizojmë gjelbërimin, nuk shëmbim por ndërtojmë salla kinemaje shkolla e kinoteatro.

Në AFMM, janë investuar mbi gjysmë million Euro, pa llogaritur këtu asetet intelektuale dhe provisionet reale të AFMM-s.

Nga shtetit Shqiptar, AFMM nuk ka marrë asnjë qindarkë, përveçse në përdorim godinën e rrënuar dhe mjedisin e shkatërruar.

Investimet janë kryer dhe nga Orafilm, shteti Gjerman, Frances, Zvicerian, vende të tjera Europiane dhe USA, të cilët kanë krijuan bazën materiale dhe infrastrukturën pedagogjike të AFMM-s.

Tashmë unë dëshiroj t’i drejtohem botës intelektuale Shqiptare si pjesë e ndërgjegjes qytetare kombëtare, që të solidarizohet me këtë akuzë ndaj antikulturës për të na shërbyer si një betejë përplasjesh kulture e civilizimi duke shmangur rrezikun taleban që sot na kanoset.

Ne jemi vënd i vogël, i cili kemi patur fatin e keq, se ata që janë konsideruar të mëdhenjtë tanë dhe që kanë marrë përsipër të na udhëheqin në vite, kanë qënë vërtetë njerëz të vegjël e me visione mjerane kombëtare.

Koha e tyre po mbaron dhe ne sot jemi prova e grahmave të tyre të fundit!

alinos

Forumium maestatis

Komunikatë për sqarimin e opinionit publik

Tiranë, 22 Shkurt 2009, ora 15.00

Pasi ndoqëm me mjaft vemendje deklaratat e bëra nga Ministria e Kulturës dhe nga ajo e Ekonomisë, e shikojmë me vend që të bëjmë këtë deklaratë me qëllim informimin e opinionit publik por edhe sqarimin e autoriteteve përkatëse.
Ashtu sic edhe jeni në dijeni që prej ditës së djeshme, me veprime konkrete po synohet largimi ynë nga trualli të cilin e kemi në posedim të lirë dhe të vazhdueshëm prej 5 vjetësh. Largimi ynë kërkohet të bëhet pas daljes së VKM-së Nr 1445 të Këshillit të Ministrave. Duke qenë se poseduesi dhe e drejta e posedimit mbrohet nga legjislacioni Civil Shqiptar, ne jemi mëse të bindur se me veprimet tona, që konsistojnë në moslejimin e shoqërisë Albafilm të prishë investimin tonë, jemi duke ushtruar një të drejtë legjitime. Në keto rrethana duke qenë se jemi përpara një konflikti civil, dhe meqënëse Albafilm pretendon se i është cënuar e drejta e pronësisë atëherë ajo duhet që t'i drejtohet organeve Gjyqësore
Në nenin 310 të Kodit Civil thuhet se:
“Poseduesi ka të drejtë të kundërshtojë aty për aty, duke përdorur një mbrojtje të përshtatshme, cdo veprim që ka për qëllim cënimin ose zhveshjen nga posedimi. Kur sendi është i marrë me dhunë ose fshehurazi poseduesi ka te drejtë që ta marrë atë menjëherë ose në ndjekje e sipër, duke evituar veprimet e dhunës që nuk pajtohen me rrethanat e ngjarjes”
Po kështu sqarojmë opinionin publik dhe sjellim në vëmendje të Ministrive perkatëse se duke u përpjekur që me anë të organeve të rendit të na nxjerrin jashtë këtij ambjenti, ato janë duke shkelur haptazi ligjin, pasi VKM nuk përbën një titull ekzekutiv dhe aq më pak një urdhër ekzekutiv. Neni 510 i Kodit të Procedurës Civile sqaron se ekzekutimi i detyrueshëm mund të bëhet vetëm në bazë të një titulli ekzekutiv, ndërkohë që ai parashikon si tituj ekzekutivë vendimet e organeve Gjyqësore dhe ato të Arbitrazheve si dhe aktet Noteriale që mbajnë një detyrim të njohur dhe të pranuar, por në asnjë moment ai nuk parashikon VKM si titull ekzekutiv. Për më tepër janë organet e Përmbarimit, dhe jo policia, organet që kkryejnë ekzekutimin e titullit ekzekutiv.
Me veprimet e tyre dhe me qëndrimet që mban qeveria shqiptare po përpiqet të shmangë organet e drejtësisë të cilave edhe u takon të thonë fjalën e tyre në një konflikt të qartë civil ku Universiteti Marubi dhe Qeveria Shqiptare janë palë me të drejta të barabarta. Po kështu qeveria shqiptare po krijon një imazh mjaft të keq në arenën ndërkombëtare duke treguar se ajo vetë është e para që nuk e respekton ligjin.
Nuk kuptohet sesi prej të njëjtës qeveri burojnë dy vendime. Agjencia e Akreditimit dhe MASH, domethënë Shteti Shqipëtar, ka njohur formalisht, dhe në bazë të vlerësimit mbi funksionimin normal të një Universiteti, nëpërmjet Akreditimit sipërfaqen ku AFMM ushtron aktivitetin e saj. Akreditimi është vlerësimi më i detajuar e faktit mbi kriteret e infrastrukturës që bëjnë të mundur një Universitet. Ndërkohë që VKM-ja më e fundit nr 1445 nuk merr fare parasysh, për zgjidhje konjukturale administrive të qeverisë, ekzistencën e këtij Universiteti.
Për aq sa nuk ka një vendim gjyqësor të formës së prerë, por thjesht pretendime të bëra nga Ministritë përkatëse të cilat janë palë me të drejta të barabarta në këtë konflikt, cdo veprim i forcave të rendit do të ishte i njëanshëm arbitrar dhe i jashtëligjshëm.
Në këto rrethana, ne i kërkojmë Policisë së Rendit që të mos bëhet palë në këtë konflikt por të ruajë qetësinë dhe rendin duke vepruar në përputhje me ligjin për Policinë e Shtetit. Cdo qëndrim i ndryshëm i mbajtur nga ana e saj do të ishte në kundërshtim me qëllimin e ekzistencës së saj i cili është ruajtja e rendit dhe e qetësisë.
Nga ana tjetër kërkojmë këdo që ka një pretendim ndaj këtij territori të respektojë ligjin dhe t'i drejtohet organeve Gjyqësore.

Rektori

Kujtim Çashku

alinos

Forumium maestatis

plot info te tjera gjenden online, pasi shume gazeta kane folur per kete.

Mund te shkoni tek faqja e shkolles

http://www.afmm.edu.al

si edhe te merrni pjese ne peticionin qe ka pergatitur shkolla, qofte duke ardhur tek Akademia e Filmit dhe Multimedias Marubi, ne ish-Kinostudio, ose te nenshkruani online ne linkun
Firmosni Peticionin drejtuar Presidentit dhe Kryeministrit:

http://www.petitiononline.com/saveafmm/petition.html

tushi

Valoris scriptorum

me thane te drejten kur pashe ate pjesen televizive u binda se perveç rregjizures Cashku ashte edhe aktor i jashtzakonshem

shikoni vete perpara

http://www.youtube.com/v/ZJQ4P7Z8X_o

alinos, kur bjen komunikata per sqarim mbi deklarata te ndryshme te ministrive ashte e drejte me pru edhe kto te fundit
sepse kshtu çdokush krijon nji ide se per çfare bahet fjale

deklarata e ministrise se ekonomise

METE sqaron te verteten e ambienteve te shkolles "Marubi"

Ministria e Ekonomisë, Tregtisë dhe Energjetikës, me anë të kësaj deklarate për shtyp, kërkon të sqarojë opinion publik lidhur me të pavërtetat që janë hedhur sot në media për marrjen e ambienteve të shkollës “Marubi”.

METE sqaron shkollës që njihet me emrin Akademia e Filmit & Multimedias “Marubi”, i është dhënë 200 metër katror sipërfaqe, pa shpërblim, për të zhvilluar aktivitetin e saj tregtar. Pa asnjë kontratë dhe marrëveshje, ky subjekt në mënyrë të paligjshme ka zaptuar edhe rreth 4500 metër të tjera sipërfaqe, ku futet godina dhe ambientet rrethuese.

Gjatë këtyre viteve, Akademisë së Filmit & Multimedias “Marubi” i është kërkuar sistematikisht të ndjekë procedurat e rregullta ligjore për lidhjen kontratës së qiramarrjes me Ministrinë e Ekonomisë Tregtisë dhe Energjetikës, ashtu si të gjitha subjektet e tjera që kryejnë veprimtaritë e tyre në godinat dhe trojet shtetërore. Por kërkesa e METE-s gjithmonë është refuzuar nga Akademia e Filmit & Multimedias “Marubi” dhe drejtuesi i saj Kujtim Çashtu.

Drejtoria e Albafilmit, ambientet e të cilës janë zaptuar pa asnjë të drejtë nga ky subjekt, po ndjek të gjitha rrugët ligjore për zgjidhjen e këtij problemi.

ktu nji tjeter sqarim nga zoti Pango ministri i kultures rinise dhe sporteve i shkeputun nga nji replike me zotin Ardian Klosi

Pak sqarim për shkollën "Marubi", që gjithsesi mund të lehtësojë përkohësisht, por asesi të shërojë pacientin Klosi (Vreri). Pronari i shkollës "Marubi" ka në zotërim pa të drejtë 1600 m katror sipërfaqe, mbi të cilën është ndërtuar shkolla e tij. Nga këto, vetëm 200 metër katror i janë falur nga Nano pa shpërblim dhe në përdorim. Askush nuk e nxjerr nga shkolla e tij dhe madje as është bërë ndonjë tentativë nga policia për këtë. I është kërkuar vetëm të paguajë qiranë. Nga ana tjetër, Çashku jo vetëm nuk paguan për sipërfaqen nën godinë, por kërkon më shumë. Davaja bëhet se Çashku kërkon edhe 4000 metër katror tokë jashtë shkollës së filmit për t'i përdorur sipas qejfit gjithashtu pa asnjë pagesë qiraje, tokë e cila është publike, nuk mbulohet nga teritori i shkollës dhe me VKM të vitit 2008, i ka kaluar subjektit Top Channel me qira për 20 vjet. Ministri Pango e ka vizituar shkollën i shoqëruar nga z.Çashku, ka vlerësuar punën e saj dhe ka tentuar ta ndihmojë për marrjen me qira, veprim ky i cili kryhet nga Ministria e Ekonomisë, pasi Ministria e Kulturës nuk ka të drejtë të japë jo më shumë se 200 metër katror tokë me qira. Por Çashku kërkon gjithshka pa pagesë.

Çdo disinformim a shpifje tjetër nga ana e Z.Çashku, pacientit të sipërpërmendur, Ardian Klosi, a mediave të dizinformuara, mund të hidhet poshtë nëpërmjet dokumenteve ligjorë, të cilat mund t'i dispononi në çdo kohë që të dëshironi.

pra kemi te bajme me nje strukture tregtare,(5000 € paguan nji student per nji vit shkollor) te ciles qeveria Nano i ka dhane ne perdorim 200 meter katror pa shperblim per 10 vjet

perveç kesaj ky ka zaptu edhe 4-5 mije metra te tjera edhe tash i thote shtetit me hedh ne gjyq po deshte se pa dhune une nuk e leshoj, e meqi ligji thote se duhet me evitu veprimet e dhunes me mua nuk do te kesh rezultat pra toka deri ne nji vendim gjyqsor me takon mu

:Në nenin 310 të Kodit Civil :
“ Kur sendi është i marrë me dhunë ose fshehurazi poseduesi ka te drejtë që ta marrë atë menjëherë ose në ndjekje e sipër, duke evituar veprimet e dhunës që nuk pajtohen me rrethanat e ngjarjes”

kam pa menyra te ndryshme arsyetimi ne mbrotje te interesave personale po kjo ashte me te vertete gjeniale /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/lol.gif

Al-Punk

Still here

tushi te flm per postimin! Kisha nevoje te kuptoja kush eshte problemi tamam me kete shkolle.

E keqja e sotme eshte qe media eshte bere politike dhe ta drejton opinion si te duash!

alinos

Forumium maestatis

nje deklarate e shtetit dhe ti u binde Mandi???

Tush,
nuk te kuptoj! Me sa di une ti ke qene shume skeptik mbi poziten e shtetit, apo tani qe qeveria ka ndryshu nahije, ka ndryshu edhe mendimi yt per ate qe perfaqeson.

Gjithsesi, ajo qe me ka shqetesuar ne kete mini-diskutim eshte se moret menjehere poziten e gjykatesit, dhe kjo verteton dhe njehere pse ne Shqiperi njerezit jane dele, dhe ata qe i "qeverisin" [lexo sundojne] kane arritur t'u bejne pafundesisht keq!!!

paci fat!

ps. kur te mbaroni me faqet e ministrise hidhini nje sy

http://www.afmm.edu.al

dhe mbeshtetesit e ceshtjes Marubi ne

http://www.petitiononline.com/mod_perl/signed.cgi?saveafmm

Erind

Forumium maestatis

Ishte nje cike e rendomte si ngjarje, por zoteria Cashku (flamurtar i Sales) mund te kishte mbyllur detyrimet e tija ndaj shtetit, per mos ti lene atij shkas per veprime te tilla,,, retrospektiva tjeter eshte se ato ambjente i duhet t'iu kalojne top-channel-it, pasi duhet te largohet nga ambjentet e piramides, dhe duhet pasur mire ne kohe zgjedhjesh me nje tv aq shume te ndjekur ne shqiperi...

alinos

Forumium maestatis

FTESË - 23 qershor 2009, 18.30 / Shfaqje filmash me metrazh te shkurter nga ngjarjet e MARUBIT
FTESË

I nderuar z/znj,

Akademia e Filmit dhe Multimedias “Marubi” ju fton në ambjentet e saj të rrethuara, të ndiqni filmat më të fundit të studentëve realizuar në kushte mjedisore, teknike dhe artistike të parrokshme nga mendje të qytetëruara të këtij fillim shekulli.

Shfaqja e 4 filmave të shkurtër, mbi superioritetin e padiskutueshëm të gjuhës së filmit përballë pandjeshmërisë së pashembullt të ligjit, do të bëhet të martën, datë 23 qershor 2009, ora 18:30, në sallën John & Jim Belushi në AFM “MARUBI”.

Ju ftojmë t’i ndjekim këta filma së bashku!

Akademia e Filmit dhe Multimedias Marubi
Rruga: “Aleksandër Moisiu” Nr.76, ish-Kinostudio.
tel/fax: +355 42 365 188

atman

Forumium maestatis

Po me gjelberimin, me lulet, ç'paten xhanem?
Edhe ftoma e dimrit nuk i ç'rrenjos, por i le trashegim per ate qe e pason - pranveres...e me pas...

C'rrenjosje...titull i nje shkaterrimi te programuar ne tavoline.

Zakonisht ndodh per shkaqe te papritura natyrore.

Paradoks!