SPICE ???

Eri

Primus registratum
SPICE ???

Pershendetje ...

Nuk e di nqs ndonjeri ketu ne forum e ka kete programin SPICE (Simulation Program with Integrated Circuit Emphasis) sepse me duhet per ne shkolle per me simuluar qarqe te ndryshme.

GuJack para disa kohesh me dha Multisim qe po ashtu ben goxha pune por me shume perdoret ne simulime qarqesh digitale por nuk kam arritur te perdor dot ate crack i cili e ben version te plote.

Keshtu pra kush e ka ose e di ku ta gjej le te me ndihmoje per ta shkarkuar.

Pershendetje...

GuJack20

Primus registratum
Re: SPICE ???

Lal.

Kam ne HD nje file me emrin Pspice.exe (nja 27MB). S'e kam provu ndonjehere çfare eshte. Nga ana tjeter pashe qe kjo PsPice duhet te kete lidhje me orcqad se gjithanej i shifja bashke. Ekzistojne disa versione. Me i riu duke Orcad 9.2 te cilin po mundohem ta mar dhe per ta testu vete.

Me thuaj
GuJack20

Eri

Primus registratum

GuJack20!!!

Ne rradhe te pare e gjeta dje se si vendosej ai cracku.Mua nuk me hapej sepse ai file codemaker.exe kur e ekzekutoje dhe mbasi i fusje te dhenat ai e gjeneronte codin por nuk me lente kohe ta shikoja sepse mbyllej automatikisht keshtu qe e bera ne Command promt dhe cdo gje ne rregull.

Per sa i perket PSpice besoj qe kjo eshte ajo qe une kerkoj sepse
1) Versionet origjinale jane shume te shtrenjta
2) versionet ne qarkullim jane vetem ndihmuese dhe duke pare 27MB besoj qe kjo eshte ajo qe duhet
3) Orcad eshte kompania qe e prodhon ne mos gaboj.

Nqs arrin te besh gje do te me ndihmosh shume sidomos ne gjetjen e versiont te plote.

Shnet dhe ja kalofsh mire

une_une

Primus registratum

Fillimisht postuar nga GuJack20:
[qb] Lal.

Kam ne HD nje file me emrin Pspice.exe (nja 27MB). S'e kam provu ndonjehere çfare eshte. Nga ana tjeter pashe qe kjo PsPice duhet te kete lidhje me orcqad se gjithanej i shifja bashke. Ekzistojne disa versione. Me i riu duke Orcad 9.2 te cilin po mundohem ta mar dhe per ta testu vete.

Me thuaj
GuJack20 [/qb]
Orcad CIS Studio Unison 9.2.3 (9000 dollare) eshte standard per simulim circuits (analog mainly). Multisim? yeeek.
Xilinx per simulim IC's dhe jo Multisim.

Spice zoteria qe e do eshte free (jo Orcad Pspice) per DOS. 1.9 mb free for download. Text based por njesoj e ben punen. Majfton te imagjinosh circuit (vizatoje ne leter) vendos nodes numbers dhe simuloje., AC-transient(frequency sweep), DC, time sweep, avalanche/monte-carlo, bias point etj

Multisim ka me shume simulime por nuk jane te plota dhe te ngaterruara. Mos u ngaterro me Multisim.

www.cadence.com ka nje version falas te Pspice. Per cfare ben nje ne kolegj eshte me teper se shume.

a-alket

Primus registratum

Fillimisht postuar nga SkYLiGht:
[qb] Pershendetje ...

Nuk e di nqs ndonjeri ketu ne forum e ka kete programin SPICE (Simulation Program with Integrated Circuit Emphasis) sepse me duhet per ne shkolle per me simuluar qarqe te ndryshme [/qb]
nuk ua japin ne shkolle? damn...pspice eshte falas megjithate....

eshte dhe nje b2spice qe ka GUI. http://www.beigebag.com/

Eri

Primus registratum

Pershendetje.
Tani po downlodoja kete B2 Spice A/D v4 Lite
dhe pasi ta marr do te te kerkoja (Shadow of Self ose bscemscs) per crackun.

Pershendetje dhe faleminderit per ndihmen

GuJack20

Primus registratum

Une jam duke shkarku Orcad 9.1 (Pspice) Full Version nga DC. S'besoj se kur shitet eshte falas si soft sepse eshte nja 160MB. Kur ta maroj do e shof /pf/images/graemlins/smile.gif

Eri

Primus registratum

O GuJack /pf/images/graemlins/laugh.gif
Ti do rraf o lale. Je bo pirat i rrezikshem i zones se internetit /pf/images/graemlins/tongue.gif .
Nejse...kur ta marosh shkarkimin beje nje ze dhe knej nga ne :cool: :cool:

Shnet...

GuJack20

Primus registratum

Shkarkimi mbaroi dhe eshte 189MB.

Kishte nje direktori Crack dhe nje file tekst Serial.txt

Eri

Primus registratum

Pershendetje...

GuJack.
Ai eshte softwari. Nuk e di se si mund ta marr nga ty, por ajo puna e ftp ben vertete goxha pune(besoj qe kemi te drejten e marrjes :eek: ).
Nqs ke ndonje ide shkruaji edhe dy rreshta te tjere.

Pershendetje.

ivetmuari

Primus registratum

Pershendetje GuJack20!
Nese kemi dhe ne te drejte te ta kerkojme programin e simulimit te qarqeve do te na beje nder...
Jemi online duke hapur veshet e syte nga JU ote bekuar...

GuJack20

Primus registratum

Une jam ne Tirane. Akoma skam gjetur dike qe te me jape host per ta perdorur per filesharing. Mendoni vete dhe me thoni... /pf/images/graemlins/frown.gif

Fulcrum

Primus registratum

Pershendetje te gjitheve,

Eri, une kam PSpice Student (e kam marre ne univ.) dhe eshte sh. i mire. Sigurisht qe ka sh kufizime ne krahasim me ate te plotin, por mua deri tani nuk me jane dashur aq shume (si vede che son'un principiante /pf/images/graemlins/wink.gif ).

Versionin student mund ta gjesh ne linkun:
klik ketu .
Mbase do te te duhet te regjistrohesh.

Nqs e ke te veshtire, mund te ta dergoj edhe me poste.

Gjithe te mirat,
Fulc.

Eri

Primus registratum

Pershendetje...
Une e gjeta PSPICE. Faleminderit te gjitheve.
Do ti thoja GuJack-ut qe te mos ta fshij ate ORCAD 9.1. se ndoshta mund te na duhet me vone. Nqs e ruan diku (GuJack) do te na besh nje nder te madh, keshtu qe mund te ta marr kur te vij ne Tirane.
Pershendetje te gjitheve dhe nje here faleminderit.

une_une

Primus registratum

Nje imazh nga Capture im. Elektronike? Degjova diku se ky qark eshte inverted amplifier. Capacitor duhet per te hequr DC values. Ka te beje me filtering ne Raised Cosine sinc-ing.

untitled1.jpg