E para punes kjo semundje eshte gjenetike ... pra duhej llogaritur rreziku para se ky femije te lindte.Duke pare se ky femije lindi do te thote qe duhet nga familja ne te cilen ai u shtua si pjestar i saj.Fillimisht postuar nga aurrel:
[qb] Skur tju lin nje femije DOWN c'fare mendoni...sapo ta merni vesh...si do te silleni... [/qb]
problemi ishte cfare do mendoja une.Une po te them qe nuk kam cte mendoj kur femija ka lindur...pasi i kam marre parasysh gjate shtatezanise rrjedhojat e kesaj jete qe lindi.Fillimisht postuar nga aurrel:
[qb] me duket se juve nuk e keni lexuar mire mesazhin tim ose ate te LARA KROFT...
nuk kam menduar anje menyre qe kontrollet mjekesore jane te pa nevojshme...
por shume here harojme qe kemi te bejme me femije dhe jo me semundjen qe ai rapresenton...
mund te me pershkruash c'fare mendon per PARANDALIM... [/qb]
L-Cgjithashtu edhe vezoret atrofizohen me kalimin e kohes.pasi vezorja ka nje konsistece si rrjedhoje e ketyre vezeve qe e popullojne. Ndryshkja e aebrit nenkupton mos funksionimin molekular te disa aparaturave qe aktivizohen gjate ndarjes qelizore.Dhe fjala ndryshkje ishte ne thojza. Dmth jep idene e mosfunksionimi te rregullt.Fillimisht postuar nga Lara Croft:
[qb] Hahahahahaha Arbi i dashur vezet e nenes nuk rrine aty deri sa vite te jetoje ajo. Ovajet qe prodhojne vezet rrine. Femres i zhvillohen, piqen, shkaterrohen vezet ne ovaje ne baze te nje cikli te rregullt mujor... /pf/images/graemlins/smile.gif Keshtu qe nuk ka rrezik qe ti prishen vezet dhe te lindi femije jo qualitativ /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
une nuk do ta privoja kurre femine tim te vinte ne jete.....nuk jam une ajo qe vendos fatet e qenieve njerezore,aq me teper kur behet fjale per kurorezimin e dashurise time....nje femije!!! /pf/images/graemlins/smile.gifFillimisht postuar nga AnaBlue:
[qb] Nese do e dija se kishte down syndrome, do e abortoja. Ndoshta tingellon keq tek disa persona, por nuk do desha te sillja ne jete nje person qe nuk do mund te jetonte normal ne kete bote te eger. Kur te vdisja une, kush do kujdeset per femijen me down syndrome qe do jete i rritur? Do ngelet rrugeve, do kerkoje lemoshe, do flere nen ure? Nuk do me treste dheu ta dija se do lija nje femije te tille pas.
O Zot, te lutem, mos na jep fatkeqsi te tilla. :angel: [/qb]