si te ndertoj nje web site timen?

bona

Primus registratum
si te ndertoj nje web site timen?

ju lutem me tregoni si te ndertoj nje web site. e kam te qarte qe do kohe por te pakten me tregoni ku te kerkoj cila company esthe me e mire. cili eshte ndryshimi nga ato qe jane for free dhe atyre qe duhen te paguash.
dua nje web site professionale

bona

Tirana02@Gmail.com

rO_k

Primus registratum
Re: si te ndertoj nje web site timen?

po deshe ta ndertosh vete mjafton te mesosh html, php, java ... /pf/images/graemlins/laugh.gif

sitet free me ato me pagese ndryshojne nga siguria dhe performanca

bona

Primus registratum

natyrisht qe ndryshojne. dua te kem nje web site per professional. nuk do ta mbush me poema apo me kenge. dhe natyrisht e di qe duhet te paguaj. une nuk kam kohe te mesoj html apo java se nuk kam kohe pune e shkolle full time. por po pate mundesi me rekomando kush eshte host me i mire.

zog

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />

sitet free me ato me pagese ndryshojne nga siguria dhe performanca

[/ QUOTE ]

ti dukesh qe s'merr ere. sigurine nuk e kryen siti (faqja HTML) por serveri ne te cilin ky eshte vendosur, teknollogjia e tij si dhe personeli qe e administron. sidhe personel apo profesional sitin e ben vetem QELLIMI e aspak gjerat e tjera, siç jane paraqitja grafike ose teknollogjia e perdorur (PHP, JAVA, HTML, etj.)

psh, albforumi si te duket ty, profesionale apo amatore si faqe ?

a1

Primus registratum

ju lutem me tregoni si te ndertoj nje web site. e kam te qarte qe do kohe por te pakten me tregoni ku te kerkoj cila company esthe me e mire. cili eshte ndryshimi nga ato qe jane for free dhe atyre qe duhen te paguash.

[/ QUOTE ]

Fillimisht do ishte mire qe tju shpjegoje njerzve se per cfare site po flet !? Dmth qe cfare permbajtje duhet te ket
Dhe e dyte duhet te llogaritesh qe do paguash per site per hostin dhe ate qe do ta ndertoj se qe tja fillosh ti tani me te mesuar do te marri shume kohe per te ber dicka profesionale /pf/images/graemlins/wave.gif
Profesional dhe free nuk kam degjuar ndonjeher /pf/images/graemlins/eek.gif

zog

Primus registratum

free eshte kur kompania qe te mundeson internetin ka si opsion edhe nje hapesire per faqet web ne serverat e saj. ose tek disa servera per ndertim blogesh siç eshte edhe siti shqiptar : faqet.com ose edhe ai tjetri tek shqiperia.com. (problemi i vertete ketu eshte qe ke nje hapesire shume te kufizuar, vetem per disa foto e veç per tekst.)

psh, po te klikosh tek linku i nenshkrimit tim, do te dalesh tek nje faqe free. asnje lek nuk paguaj per te dhe kam nje hapesire 1 Go ne dispozicion. kuptohet qe keto serverat free nuk jane shume te shpejte ngaqe ka shume ngarkese pikerisht nga fakti qe jane free. por nuk kane edhe shume funsionalitete te tjera qe do te ishin te deshiruara per site te fuqishem e profesionale.

bona

Primus registratum

asnjeri s'po thote ku te perplasem per te gjet nje decent host. ka aq info out there qe une se di nga tia nis prandaj i am looking fro albforumi pros to help me.

bona

Primus registratum

a1

kur thashe profsionale e kisha fjalen qe nuk do shkruaj kenge e poema

susglob

Primus registratum

Une paguajta nja 10$ ne vit per website qe po perpiqem te bej per businessin e burrit nga Yahoo. Jo sh expensive dhe qenka goxha easy per ta bere.

http://smallbusiness.yahoo.com/

Aty thote njera qe build your own Website. Ate kam marre une dhe ke templates plot aty. Pastaj do besh download programin tek comp i jot dhe aty pastaj ke plot directions.. Shpresoj te te kem ndihmuar sado pak...

lor

Primus registratum

1- Zgjidhet emri i domain (emri i sitit tuaj)
2- Regjistrohet emri i zgjedhur
3- Projektohet në vija të përgjithshme siti i ardhshëm (për të verifikuar nevojat për hapërsirë në server dhe llojin e kërkuar të shërbimeve; p.sh. statik, dinamik, dinamik me bazë të dhënash, gjuha e dëshiruar e programimit, etj.)
4- Blihet hapësira web në përputhje me pikën 3.
5-
5.1 - Nëse je vetë në gjëndje, fillo krijimin e sitit në një ambient pune lokal;
5.2 - Nëse jo, kontakti me programuesit/vizatuesit që do të krijojnë sitin për ty, shtrimi i kërkesave, kontrata me zhvilluesit.
6- Testime + testime
7- Hedhja online e sitit web.
8- ......
9- .....
10- ..... punë e përditshme në sit (rifreskime/përditësime)

Pikat 2, 4 dhe 5.2 mund të bashkohen në një hap të vetëm (nëse zgjidhet një provider që përveç regjistrimit të emrit dhe dhënies së hapërsirës disk, afron edhe zhvillim sitesh web).

Unë i ndava për të rritur pavarësinë nga një provider i caktuar: në rast problemi, mjafton të ndryshosh furnizuesin.

Tek pika 4 ka rendësi shteti ku ndodhesh dhe zgjedhja e një provider mundësisht brenda shtetit/zonës ku ndodhesh (në këtë menyrë kursen në telefonata dhe në benzinë në rast problemesh).

Në fund çmimi: askush nuk të dhuron asgjë. Nëse ke nevoja profesionale, duhet të zgjedhësh një furnizues profesional, edhe pse mund të jetë paksa më i shtrenjtë se ata që të premtojnë "hapësirë pa limit", "brandwith pa limit", "numër të pakufizuar adresash e-mail", "numër të pakufizuar databazash", etj.: larg nga këto site.
Një provider serioz vë në dukje një plan të qartë hosting, në të cilin mund të zgjedhësh sistemin operativ në funksionim në server, menyrën e hyrjes në server, hapësirën disk, sasinë e nevojshme të trafikut, numrin e dëshiruar të databazave, etj.

Pra, para se të fillosh të hedhësh çdo hap (me përjashtim të pikave 1+2) llogarit mirë buxhetin në dispozicion.

dimir

Forumium praecox

Ju lutem nese dikush mund te jap cmimet e tregut sipas pikave te percaktuar nga "Lor".
Ju faleminderit!

olti

Neo

Mqs je ne Tirane kontakto me mandi@shqiperia.com i cili ka shqiperiahost.com dhe aty do kesh ndihmen me te mire qe mund te gjesh ne pozicionin qe je ti.

FareTop

Primus registratum

Ju lutem nese dikush mund te jap cmimet e tregut sipas pikave te percaktuar nga "Lor".
Ju faleminderit!

[/ QUOTE ]

kush jane çmimet e tregut...?
ato jan ne raport me kompanine qe zgjedh, per emrin e domenit dhe per hapsiren.

ndersa per ndertimin , eshte e pa mundur te japesh nje çmim nqs kerkuesi nuk jep asnje shpjegim mbi elementet qe kerkon te devlopoje ne sitin e tij .

pra kerkuesi ka thene qe siti nuk do te kete peozi dhe kenge... por se çar do te trajtoje ne kete sit(bisnes) nuk e ka shpjeguar.

pra per ta filluar nje projekt seriozisht duhet te dish se çfare kerkon dhe ta detajosh ate, qe tjetri te te kuptoje me qartesi kerkesen.

une jam gati ti bej falas preventivin e sitit sipas idese dhe mundesive te kerkuesit, por ai nuk e ka kerkuar nje gje te tille.

Tabele e shkurter per pytjen tende mbi çmimet:

zgjedhja e emrit ne perputhje me aktivitetin -&gt; falas (spepse e vendos vete)

15-20 €/viti -&gt; regjistrimi emrit + hapsira(si fillim)
10€ deri 200-300€ -&gt; ndertimi sitit(varet nga elementet)
25€ deri...-&gt; shtimi i funksoneve, sipas evolucionit te sitit( çdo gje varet nga funksioni qe do te shtohet)
20€ -&gt; referencimi ne motoret e kerkimit (gooogle...etj) =
20€ -&gt; mirmbajtja per çdo nderhyrje (falas per muajin e pare)
10€ - 30€ -&gt; fushatat e publicitetit, ose plus, (varet nga menyra dhe efikasiteti saj)

keto jane pak a shume , ndoshta mund te kem haruar ndonje gje qe mund ta plotesoj dikush tjeter.

pershendetje

Diddy19

Su@mi

Fillimisht postuar nga bona:

bona

Tirana02@Gmail.com

[/ QUOTE ]

bona,
te jap nje keshille praktike.Meqe website-n e do profesional dhe meqe nder te tjera nuk e di se si behet,paguaj nje person qe ia ka haberin dhe e ke sitin gati,per pak kohe dhe profesional sic e do ti.
Keshilla te tip :"lexo Guiden per html,php e java dhe beje vete" jane budalliqe.

Besnik Bleta

Forumium praecox

Vintage ka treguar një nga rrugët e zgjidhjes. Si i bëhet për të pasur diçka cilësore pa shpenzuar shumë, në para, jo dhe aq në kohë?
Për hir të së vërtetës duhet thënë, që mund të ndërtohen site-e profesionalë - në kuptimin që cilësia e tyre është e lartë - edhe pa pajtuar profesionista të kësaj pune. Ka plot projekte të lehtë për t'u përdorur, por që lejojnë larmi dhe thellim në këtë temë, sa të jenë nevojat e përdoruesit:

Drupal, Joomla, Mambo, DotClear, etj, për projekte të thjeshta ose komplekse sa të duash.

WordPress etj për blogje apo gjëra të tjera të ngjashme, apo edhe site-e me pak të dhëna e nevoja.

ZenCart, OSCommercial për shitore nga më të larmishmet ose site që ka shitjen si objekt, ose ku ka nevojë për transaksione me para kundrejt produktesh apo shërbimesh.

Programet e mësipërm kanë ecur shumë përpara dhe ndërtimi i një site-i me to është shumë më i lehtë se dikur, edhe për fillestarët që nuk ka asnjë njohuri në HTML, PHP apo CSS.

Pengesa e vetme për fillestarët, në shumicën e rasteve, është fakti që ti punon, krijon, por nuk je në gjendje të ndjekësh punën (frutet) tënde hap pas hapi në ecje e sipër, e domosdoshme kjo kur nuk ke përvojë. Pse? Sepse një site nuk mund ta hedhësh në publik gjysmak dhe, po qe se ti nuk e kalon në shërbyesin ku do ta strehosh, nuk ke edhe aq mundësi ta shohësh se çfarë ke bërë deri në atë çast. Një shërbyes vendor, brenda në kompjuterin ku ti edhe po punon site-in tënd, deri tani ka qenë jo edhe aq e lehtë për t'u instaluar nga fillestarët, ngaqë kërkonte instalimin të paktën e Apache-it, MySQL-it dhe PHP-së.
Por edhe kjo pengesë duket se është zgjidhur me një projekt që quhet XAMPP, që mund të instalohet në Windows, për të krijuar kështu brenda një makine Windows një shërbyes vendor (lokal), përmes të cilit prova e punimit të site-it të ardhshëm që po krijon dikush është shumë e kollajtë.

Provojeni, duke e kombinuar me një nga programet e mësipërm, për të parë se sa e lehtë paskësh qenë:

http://www.apachefriends.org/en/xampp.html