Si te instaloj XP ne win 95?

renea

Primus registratum
Si te instaloj XP ne win 95?

Kam nje PC te vjeter, dhe ka windows 95, por a ka mundesi te instaloj XP ose 2000 ose 98, ne kete PC? Si mund ta bej kete. Diksu i win 95 ka vetem 5.3 gb.

Po sikur ti bej format ketij kompjuteri, a mund te instaloja xp ne te/

Faleminderit

genci88

Primus registratum
Re: Si te instaloj XP ne win 95?

Fillimisht postuar nga renea:
[qb] Kam nje PC te vjeter, dhe ka windows 95, por a ka mundesi te instaloj XP ose 2000 ose 98, ne kete PC? Si mund ta bej kete. Diksu i win 95 ka vetem 5.3 gb.

Po sikur ti bej format ketij kompjuteri, a mund te instaloja xp ne te/

Faleminderit [/qb]
Mos e instalo WindowsXP se eshte shme i vjeter si kompjuter (Probabiliteti eshte qe komputeri ka Pentium 2, 64Mb ram, dhe karte grafike te integruar). Widows XP ne kete lloj kompjuteri eshte jashtezakonisht i ngadalte (ta them nga eksperienca) . Ne shume raste nuk do gjesh drivera per komponentet e kompjuterit.

Windows 98 ose 98SE mund te eci mire. Te rekomandoj te instalosh. Gjej nje version FULL dhe jo UPGRADE. Do e kesh edhe me te lehte per te gjetur drivera per komponentet.

Futbollisti

Forumium maestatis

Vllacko qendroi larg xp me ate kompjuter qe ke. Si tha genci win 98 (SE) do te punonte shume me mire.

Une
ps:Je qe je duke mesuar futi dhe linux /pf/images/graemlins/tongue.gif

renea

Primus registratum

nuk eshte PC im , e ka nje i njohur ketu, dhe ka windows 95, do te fuse 98 ose xp.
Ok, versioni i XP u hoq, si ta instaloj 98? Dhe si i behet formati i drive c ?

ludwig

Primus registratum

Nga win95 fillo instalimin e win98 qe nga cd. Diku ne cd duhet te jet nje install ose setup. Do te duhet te rindezesh kompjuterin po kete e ben vete programi i instalimit dhe kur te jet rindezur do vazhdoj menuja per instalimin e win98. Nje nga gjerat qe duhet te zgjedhesh eshte te cili drive do ta instalosh dhe nese do ta formatosh apo jo.

Tetovari

Primus registratum

Ja bera une nje upgrade
prej 98 ne xp, por pata shume probleme me BIOS
apo ACPI.
PC-ja shkymbi vetë.
eshte problem me driverat gjitshatu dhe disa BIOS versione nuk gjenden per ta bere update etj.
une nuk dote sugjeroja te instalosh xp
tung

Mondi_Alb

Primus registratum

RENEA.
Eshte gje e lehte te besh upgrade,lere se sa
te mbaroje instalimi windows.Por ndrysho disa gjera ne kompjuter.Si (mother board)dhe (procesorin)qe te heci me mire.
Se si ta besh Upgrade apo se si te instalosh
windown XP mere kete LIBER te tregon se si behet instalimi.

Do ta shikosh qe eshte e lehte.....

aspahiual

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Mondi-Alb:
[qb] RENEA.
Por ndrysho disa gjera ne kompjuter.Si (mother board)dhe (procesorin)qe te heci me mire.
[/qb]
Me pak fjale Mondi te ka thene bli comp tjeter /pf/images/graemlins/laugh.gif + ca RAM + dhe ca HDD,se me 5.3Gb eshte turp ta marre vesh kush /pf/images/graemlins/wink.gif

^_^

Primus registratum

Mos harro se duhet nderru edhe kasa mer sepse mund te mos jete full faktor ose jo atx power supply e nuk ecen me bordet e reja. /pf/images/graemlins/tongue.gif

Me nje CD win98 se full jo upgrade version e ben kollaj formatin ,shko ne bios edhe bej boot from cd-rom, fik e ndiz pc, leqe fiket vete ai po bere save bios, pastaj rrasi diskun ne cd rom edhe boot from cd , fillimisht thuaj boot with cd suport mos e le qe te instaloje ne tre opsionet qe te dalin , dil ne c:/>fdisk
eshte nje version per ta prish fare partition table por qe eshte icik e ngaterume po nuk e ke bo nai here.
varianti 2
kerko tek cd per filen format.com sepse nuk e ke ne pjesen boot edhe ne diskun qe formon ne memorie win98. edhe jepi format c:
masi te kete maru formati qe ne fakt do doje ca kohe me ate lloj makine dhe ato lloj disku qe ka mos u merzit leje te eci, fike ndize prap pc edhe jepi kesaj rradhe setup windows , ndiq ate car te thote xhaxhi Bill Gates edhe je ne rregull deri sa te restartet perfundimisht pc e te ngarkohet sistemi masnej fillon gallata me win98 qe do hash dynjone per driverat nga kjo ane une te keshilloj te besh nje upgrade me version 98 upgrade sepse nuk ke nevoje per driver devicesh sepse i merr nga win95.

renea

Primus registratum

faleminderit per pergjigjiet, /pf/images/graemlins/smile.gif

:wave: