WORLD
Forumium praecox

•250gr buke te thare
•150gr djath kackavall te grire
•2 veze te medha
•1 thelpi hudher
•3 luge te vogla majdanoz
•pak arre moskat
•kripe
•piper sipas deshires
Pergatitja:
Si fillim, lagim buken e thare me pak uje, me pas e shtrydhim, e therrmojme me duar dhe e vendosim ne nje ene te thelle. Shtojme mishin e grire, dy vezet, djathin kackavall te grire, majdanozin e grire, hudhren e shtypur, arren moskat, piperin dhe kripen.
I perziejme mire te gjithe perberesit derisa te perftojme nje mase homogjene, te bute dhe kompakte (nqs masa rezulton teper e thate, shtojme edhe nje veze tjeter).Marrim me duar nje pjese nga brumi me te cilin formojme sfera me madhesi mesatare (apo cfare forme tjeter qe deshirojme) dhe i skuqim ne vaj te nxehte derisa te marrin nje ngjyre te kuqerremte ne siperfaqe.I heqim nga zjarri dhe i vendosim mbi nje pjate te shtruar me letra kuzhine per t’i thithur vajin e tepert. I servirim te ngrohta./