Si quhet ky frut???

Megg

Carpe Diem
pizap.com10.29328114259988071308932164281.jpg

abs

nuk e di...
ne gjermanisht quhet Randen dhe hyn tek zarzavatet e jo tek frutat.
me duket se ne shqiperi te veriut quhet panxhar i kuq?

Sweety el

Locus omnem
Images.ashx
Pervecse ne formen e sallates, rrepa gjen perdorim edhe si sherues i dhimbjeve te shojeve te kembeve. Per kete pasi i kemi zier ato, ujin e perftuar e perdorim per banaja te ngrohta te kembeve.

Sweety el

Locus omnem
cveklo2_081010.jpg
Panxhari i kuq është bar natyror për të ruajtur organizmin sa më të ri, tërheq lëkurën, neutralizon acidet e tepërta në lukth, aktivizon krijimin e rruazave të kuqe të gjakut dhe rrit ose përmirëson humorin. Merënëse e përshpejton metabolizmin e organizmit, ndihmon për djegien e yndyrave. Kjo zarzavate është shumë e pasur me hekur dhe u rekomandohet personave anemikë, sepse mbron rruazat e kuqe të gjakut dhe rrit elasticitetin e enëve të gjakut. Në atë formë përmirëson qarkullimin e gjakut në organizëm.

Fryti përmban sasi të caktuar të kobaltit i cili merr pjesë në formimin e vitaminës B12. Këtë vitaminë përmbajnë vetëm prodhimet nga mishi dhe nuk e ka asnjë nga perimet e tjetra përveç panxharit të kuq. Për këtë arsye u rekomandohet sidomos vegjetarianëve, për të marrë sasinë e nevojshme të vitaminës B12, e cila merr pjesë në krijimin e eritrociteve në gjak.

Nutricionistët sugjerojnë që të konsumohet i freskët ose si lëng i cili do të përzihej me ndonjë pemë tjetër. Lëngu i panxharit të kuq përmban komponentë nga grupi i nitrateve i cili ul tensionin e gjakut. Nuk rekomandohet gjatë osteoporozës ose nëse keni probleme me gurët në veshkë, sepse ul absorbimin e kalciumit në organizëm.

H

hidajete

Guest
cveklo2_081010.jpg
Panxhari i kuq është bar natyror për të ruajtur organizmin sa më të ri, tërheq lëkurën, neutralizon acidet e tepërta në lukth, aktivizon krijimin e rruazave të kuqe të gjakut dhe rrit ose përmirëson humorin. Merënëse e përshpejton metabolizmin e organizmit, ndihmon për djegien e yndyrave. Kjo zarzavate është shumë e pasur me hekur dhe u rekomandohet personave anemikë, sepse mbron rruazat e kuqe të gjakut dhe rrit elasticitetin e enëve të gjakut. Në atë formë përmirëson qarkullimin e gjakut në organizëm.

Fryti përmban sasi të caktuar të kobaltit i cili merr pjesë në formimin e vitaminës B12. Këtë vitaminë përmbajnë vetëm prodhimet nga mishi dhe nuk e ka asnjë nga perimet e tjetra përveç panxharit të kuq. Për këtë arsye u rekomandohet sidomos vegjetarianëve, për të marrë sasinë e nevojshme të vitaminës B12, e cila merr pjesë në krijimin e eritrociteve në gjak.

Nutricionistët sugjerojnë që të konsumohet i freskët ose si lëng i cili do të përzihej me ndonjë pemë tjetër. Lëngu i panxharit të kuq përmban komponentë nga grupi i nitrateve i cili ul tensionin e gjakut. Nuk rekomandohet gjatë osteoporozës ose nëse keni probleme me gurët në veshkë, sepse ul absorbimin e kalciumit në organizëm.

dahlia

Grupi i të çmëndurve!
hehehe nuk eshte panxhar! ndoshta ne shqip hyn ke familja e rrepkave! ne frengjisht i thone "radis" ne anglisht me duket se i thone "radish"...dhe meqe natyra eshte e larmishme; nuk ka vetem rrepka te kuqe por ka edhe rrepka te zeza e te bardha...te gjitha jane shume te mira per shendetin! une ne tirane s'kam ngrene ndonjehere as nuk kam pare neper treg fshataresh!

frut per ty Kondra...ça do pjeshke a kajsi? a rrurrush? :p:dashuri::dashuri:

Kondrapedali

Kondrapedali
Vallaj, i pjeshk të qërume e haj me gjith bërthom tashti :p.

O rrushooo, ka je zhduk mi?:dashuri: (na i kan heq plluqet).

P.S. rrurrush, do me thon rrush i rrujt?:D