Si mund te krijoj nje subdomain ,nen nje subdomain

Holland2010

Forumium maestatis
Pershendetje forumista.
Kam nje domain. PSH nia.al.
Mund te hap alba.nia.al ose macedo.nia.al.
Pos si mund te hap www.alba.nia.al ???

tech-boy

Primus registratum
nese hostin ka cpanel eshte shume e thjeshte, shko tek cpanel, aty dikun ke te shkruar (subdomains) kliko ne te dhe do te dergoje tek subdomains, pastaj ke nje opsion ku thote (create new sudomain) ne fushen perkatese shkruaj emrin qe do dhe pastaj zgjill domain nga lista qe do te krijosh subdomain ne te dhe pastaj kliko create..

Nese ke hostin falas, futu tek zona e klientit., aty dikun ke te shkrume (Manage another domain) zgjill domain dhe pastaj kliko ne (create new) pastaj do te hapen ne dritare tjeter ku do te thote shkruaj emrin dhe mbasi te shkruash emrin kliko ne butonin (go)..

Nese keni hosting falas ne disa vende nuk te lejojne te krijosh subdomains, nese nuk jeni i sigurte me ban me dite dhe jam mese i kenaqur te ndihmoj..

Shpresoj se do te ndihmoje pak a shum.

Al-Punk

Still here
Varianti i tech-boy qendron. Do doja ta shtoja pak si pershkrim nga ana teorike.
Nje subdomain eshte praktikisht si nje domain i ri.
Qe do te thote qe sic i percaktohen nje domaini rekorde DNS, ashtu i percaktohen dhe nje subdomaini.

Mund te pointosh nje subdomain ne dy nameservera dhe tek ato ti ngresh hostimin, ose mund ti ngresh rekordet qe do nga nameserveri i domainit prind (ne rastin e alba.nia.al, rekordi alba.nia.al pointohet direkt nga nia.al).
Mundesia tjeter eshte qe secili nga keto subdomaine te pointoje ne NS dhe ato NS i ngrejne sherbimin vetem ketij subdomaini (qe trajtohet si domain i ri).
Ne CPanel zgjidhja eshte me siper, ne Plesk mund te luash me subdomainet e prindit, ose per cdo subdomain, ta trajtosh si te ri dhe ti ngresh sherbimin e hostimit pasi ta kesh pointuar ne 2 NS. Ne kete menyre mund ti ngresh dhe sherbime emaili e te tjera per cdo subdomain me vete.

Holland2010

Forumium maestatis
Shume faleminderit djema por nuk me keni shpjeguar si mund te krijoje subdomain te nivelit te dyte?
Karakteri (.) nuk eshte i lejuar ne emrat e subdomaineve.
Une arrij te krijoj nje subdomain te nje domaini edhe ne Plesk edhe ne Cpanel. Ajo qe dua te krijoj eshte nje subdomain te ri te nje domaini (qe ne kete rast eshte subdomaini qe sapo krijova :))

tech-boy

Primus registratum
Nuk po te kuptoj, cafre do krijosh ti, nese ti formon nje subdomain ne (nia.al) do te dali (alb.nia.al), apo nese nuk jam gabim ju po kerkoni qe te hapni nje subdomain ne (alba.nia.al) ju duhet te veproni te njejtin veprim, kur te krijoni nje subdomain zgjidhni (alba.nia.al) nga lista dhe do tju dalin (emri.alba.nia.al) per ndryshe nuk po te kuptoj se cfare doni te krijoni ju.

Te kesh parasysh disa nga kompanite e hostimit nuk te lejojne te beni te tilla veprime..